Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Fizetős lesz az RTL Klub és a TV2?

Továbbra sem tett le a két vezető kereskedelmi tévécsatorna arról, hogy műsoraik továbbításáért pénzt kérjen a kábelszolgáltatóktól - írja a Népszabadság.
A tavaly elfogadott új médiatörvény ugyan teljesen tiszta helyzetet teremtett, miszerint amíg az analóg földfelszíni rendszerben is továbbítják az RTL Klub és a TV2 műsorát, addig a két kereskedelmi csatorna nem kérhet pénzt a kábelszolgáltatóktól. Amint azonban lekapcsolják az analóg sugárzást, a digitális átállással megnyílik ez a lehetőség. Ezzel csak az a bökkenő, hogy továbbra is bizonytalan a digitális átállás határideje - írja a Népszabadság.

A három legnagyobb magyar televízió: az RTL Klub, a TV2 és az m1 analóg földfelszíni sugárzásának lekapcsolását eredetileg 2011 végére tervezték, majd idén úgy módosították a törvényt, hogy ha 2012 végéig a lakosság legalább 94 százaléka számára digitálisan fogható lesz a közszolgálati médiaszolgáltatás, és a lakosság számára a kiskereskedelmi forgalomban elérhetők lesznek a digitális adások vételéhez szükséges set-top-box készülékek, akkor lekapcsolható az analóg sugárzás.

Az átállás végső határidejének megtartották 2014 végét, ez viszont már tényleg a legvégső dátum, mivel az EU kötelezte tagállamait, hogy 2015-re szabadítsák fel az analóg műsorszórásra használt frekvenciáikat. A kereskedelmi tévék tehát legkorábban 2013-tól kérhetnének pénzt a kábelszolgáltatóktól - írja a lap.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. gondolat1234 2011. december 22. 14:31
  „Nem tudom ki nézi a Barátok köztöt, én sose néztem és az ismeretségi körömben se nézi senki se (vagy szégyenükben letagadják :) ). Tőlem lehet fizetős mindkét csatorna, eddig se néztem őket, nem zavarna a hiányuk, tőlem azt csinálnak amit akarnak. Az általam nézett sportműsorok meg vagy más külföldi adókon vagy a neten is nézhetők (pl. BL, Forma1). Tévésorozatokat meg egy év késéssel adnak. Friss sorozatok a neten, ráadásul HD minőségben, 5.1 hanggal fent vannak naprakészen (igaz feliratosan, de nem zavar). Az általuk adott filmek ezerévesek, húszadszor ismétlig ugyanazt. Itthon beteszek bármi friss DVD-t, Blurayt és ennyi.
  A szórakoztató műsoraik egytől egyig szenny mind. A híradók meg az internetes hírportáloknak köszönhetően estére már rég nem friss híreket közvetítenek. ennyi.”
 • 29. maraton 2011. december 22. 14:18
  „Csak lehessen külön fizetni, ne a csomagok árát emeljék, részemről ki is kapcsohatják!”
 • 28. amorta 2011. december 22. 14:04
  „Mindenki fizethessen arra amire akar,és akkor kiderül kell-e az RTL és a TV2.Szerintem a tévénézők nagy százalékát nem érdekli ez a két csatorna a gagyi műsoraival.”
 • 27. Goldmund 2011. december 22. 08:27
  „"EU kötelezte tagállamait, hogy 2015-re szabadítsák fel az analóg műsorszórásra használt frekvenciáikat"

  Lefordítom magyarra: az EU megtiltja, hogy 2015-től földi sugárzású tévéadók legyenek. Miért? CSAK!
  Hogy el lehessen adni új tévékészülékeket, meg dekódereket.
  Valakinek ez biztos jó biznisz lehet, és megkente a brüsszelieket.”
 • 26. Hyppolit 2011. december 21. 22:46
  „Halála előtt fél évvel Ceausescu még azt "hintette" a népnek,hogy Európa élén állnak több iparágban, gabonatermelésben, stb. Kb. ennyire hiszem el ezeknek a kereskedelmi tv-knek a nézettségét. Egy reprezentatív mintavétel: az én közvetlen környezetemben 50 emberből 3 ha nézi, esetleg egypár nem vallja be. Erre a két kereskedelmi állomásra egyszerű nemességgel semmi de semmi szükség nincs. Nem lehet belőlük "építkezni", márpedig az csak légvár , illúzió, hajnali köd, stb.”
 • 25. heat 2011. december 21. 20:42
  „Azzal, hogy fizetős lesz, nem kell óránként 3x20perc reklámot nézni?”
 • 24. RickCartman 2011. december 21. 20:16
  „nem az a baj, hogy fizetős lesz, hanem az, hogy a kábeltévék olyan csomagba fogják majd belerakni, amit úgy is elő kell fizetni, így mindenki fizet érte, az is, aki nem nézi
  tisztességes az lenne, ha a filmcsatornás mozicsomagba tennék, fizessen az, akinek van ideje ilyeneket nézni, és ne terheljék vele az alapcsomagot, és annak díját egyik társaságnál sem
  ez persze csak álom- marad a féltucat nyálas sorozatcsatorna, ellenben kikapják a világ vezető hírcsatornáját, a CNN-t (nézze csak a magyar a maga választotta kormány kiretusálós kampányhiradóját "közszolgálat" címmel, minek neki az objektív tájékozatás), kikapják az egyetlen komolyzenei adót (Mezzo), de marad az öt darab lagzilajcsis, patakiatillás, fluortomis "zenecsatorna"
  ergo: előfizetés január 1-tól lemondva, saját egyéni műholdvevő felszereltetése, oszt jónapot, elvtársak”
 • 23. Vanderer 2011. december 21. 19:49
  „Gyanítom,hogy a kábelszolgáltatók alapcsomagjaiban már benne lesz ez a két szar adó.Magyarán ha akarom nézni a Spectrumot vagy a Nat.Geo-t akkor ezért is kell fizetnem.Ne legyen igazam ! Szinte soha nem kapcsolok rájuk mert még a híradóik is elviselhetetlenek.Bulvár meg szenny meg szenzáció kergetés.
  Ha mindenki maga válogathatná össze a csomagját akkor láthatóvá válna mire van igény.”
 • 22. ildancs20 2011. december 21. 19:01
  „Ne vicceljünk kérem :D azért a Barátok közt 2-3 milliós nézettsége is áll valakiből :D Furának tartom,hogy senki nem nézi és mégis 2-3milliós nézettsége van ezeknek a csodás műsoroknak. Amúgy egyszerű megoldás én össze válogattam egy kedvencek mappát a tv-n,HBO-Spektrumig, Így véletlenül sem kell keresztül lépnem sem ezeken a színvonalas csatornákon. Egyébként támogatnám a csatorna válogatást,azért akarok fizetni amit használok is!!!!”
 • 21. tonybacsi 2011. december 21. 18:34
  „mimaNalad a 10 pont, ez igy igaz”
 • 20. zoltee 2011. december 21. 17:13
  „Amúgy mi azzal a baj, hogy fizessünk egy szolgáltatásért, ami amúgy kereskedelmi alapú?:O”
 • 19. Dirac 2011. december 21. 15:59
  „"írja a Népszabadság."

  Szóval, minden marad a régiben és egyáltalán nem lesz fizetős. Szokásos ajvékolás és gumicsont..”
 • 18. spiderz 2011. december 21. 15:58
  „Csomagolhatnak. A TV nézők többsége nem kíváncsi a szennyre, ami ezekből árad. Nagyon keveseknek fog hiányozni ez a két adó. Aki meg mégis kíváncsi a celeb k@vákra, az fizessen!”
 • 17. mima 2011. december 21. 15:40
  „Fizessenek is érte, akik ezt a két szennycsatornát nézik!!!!Kisgyerekes családként mi eddig sem néztük, nincs is előfizetésünk sehol...jé, hogy így is lehet élni???Igen.Gyermekeim tudják mi az a társasjáték, mi a szólánc, mi a barkóba...az őszi gyerekzsúron volt 4 gyermek ( 8 évesek ) akik néztek rám furán, sem a szóláncot sem a barkóba játékot nem ismerték.Szomorú, hogy a szülők többsége kényelemből a TV elé löki a gyerekeket.Fontos lenne itt is a mérték...de mi magyarok azt már rég csak kevesen ismerjük.”
 • 16. zoltania2 2011. december 21. 15:36
  „Szabad TV szabad sajtó????????,és még fizessek is érte? EZ MAGYARORSZÁG én így szeretlek! VAGY MÉGSEM!!!!”
 • 15. pamutzokni 2011. december 21. 15:25
  „Sokan nézik a "szenzációs" valóságsójukat. Még engem néznek hülyének, hogy nem tudom ki-kicsoda.
  A multkor egy vacsorázó társaságból 4-5 nő felállt és kérte, had menjenek be egy szobába, hogy élőben láthassák ki jutott tovább a mittomén melyik énekes kerijoki műsorban.
  Bakker, ha baráti körben vok, akkor talán csak velük kellene foglalkoznom...”
 • 14. Csetneky 2011. december 21. 15:25
  „Ezek közül az rtl-en a Forma1-et, a tv2-őn a BL-t néztem. A Forma1 problémája már megoldódott, remélem a BL-t is átveszi a magyar 1, vagy a Sport 1-2. Innentől kezdve legyen csak fizetős! De a lényeg valóban az lenne, ha az ember saját maga válogathatná össze a neki kellő csatornákat. Akinek a tahó világ a szintje, perkáljon érte!”
 • 13. gonzo 2011. december 21. 14:50
  „9.bojtár,több mint gondolnád....”
 • 12. Vapera 2011. december 21. 14:35
  „Mennyi intellektüel :DDD”
 • 11. bn 2011. december 21. 14:13
  „Részemről rendben, legyenek fizetősek, DE: Én akarom összeválogatni, hogy milyen csatornákat kérek, és csak azért fizetek.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edvin Marton kórházban: a Stradivarit védte saját testi épsége helyett

Fejsérüléssel szállították a bukaresti Floreasca kórházba Edvin Marton hegedűművészt. Tovább olvasom