Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Fizetésre szólítják fel a Mielőtt meghaltam letöltőit

A Mielőtt meghaltam című Oscar-díjas amerikai filmdráma illegális letöltőinek ezrei kaphatnak fizetésre felszólító levelet Ausztráliában és Szingapúrban a Voltage Picturestől, miután a cégnek példátlan módon sikerült elérnie a két országban, hogy bíróság kötelezze a kalózok IP-címének kiadására a helyi internetszolgáltatókat.
Hétfői hírek szerint a Szingapúrban azonosított félezer "filmtolvaj" első, 77 fős csoportja már meg is kapta a produkciós cégtől a levelet, amelyben figyelmeztetik, hogy az illegális letöltéssel és a fájlmegosztó oldalakon való terjesztéssel kárt okozott a gyártónak és elvárják tőle, hogy járuljon hozzá az okozott veszteség kiegyenlítéséhez.

A Voltage Pictures nem fenyegeti perrel a film illegális letöltőit, sőt konkrét összeget sem követel tőlük, hanem békés megegyezésre törekedve arra kéri az internetes kalózokat, hogy maguk mondják meg, mennyit lennének hajlandók fizetni a letöltött filmért.Hasonló levélre számíthatnak a "feketén mozizók" Ausztráliában is, ahol április 7-én a szövetségi bíróság több mint 4700 IP-cím kiadására kötelezte a filmletöltéssel kapcsolatban az ország internetszolgáltatóit.

A Voltage Pictures szerint világszerte félmillió illegális terjesztőt azonosítottak és azt remélik, hogy az ausztráliai és szingapúri fellépés elrettentésül szolgál a többi filmes kalóznak is.

A precedensértékű múlt heti bírósági döntést lelkesen üdvözölték a szerzői jogok ausztráliai védelmező is, akik rámutattak, hogy két kisebb ausztrál film, a Wyrmwood című horror és a Szexterápia (The Little Death) című erotikus produkció is súlyos kalózkodás áldozatává vált a közelmúltban és a jelenség a független filmesek megélhetését fenyegeti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetekre elhangolja az agyat a kannabisz

Az egereken végzett kísérletek szerint a kannabiszban található THC hatóanyag "lesöpöri" az idegsejtek közti kommunikációban kulcsszerepet játszó receptorokat. Tovább olvasom