Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Film, popcorn, Moziünnep...

Idén sem maradhat el, a már sikeresnek mondható Moziünnep, melyet szeptember 17-20. között tartanak a szervezők. A nagy mozis esemény egyik nagykövete Szujó Zoltán, televíziós műsorvezető, aki örömmel csatlakozott a mozi népszerűsítéséhez.

–Tavaly jegykezelőként már láthattuk a Moziünnepen, idén már nagykövetként emlegetik. Hogyan jött a felkérés, milyen feladatot lát el egy nagykövet?

–Látták rajtam a lelkesedést tavaly, és most kineveztek nagykövetnek. Örömmel csatlakoztam hozzá, fontosnak érzem a mozi népszerűsítését, mert van neki egy nagy varázsa. Ebben a rohanó világban, a jelenlegi gazdasági helyzetben azt szeretnénk elérni, hogy az emberek ne vonják meg maguktól a mozi által adott élményeket.


–Részt vett az eddigi Moziünnepeken?

–Tudtam róla hogy létezik, de nem feltétlenül ekkor szoktam moziba járni. Vannak ritka esték, amikor kedvesemmel is elmegyünk kettesben, de sokszor az egész család a nézőtérre ül. Legutóbb két kislányunk is velünk jött, és egy hörcsögökről szóló animációs filmet néztünk meg. A végén megállapítottam, hogy egy kőkemény akció filmről van szó, aranyos kis állatokkal megspékelve. Elcsodálkoztam, hogy a kislányok, akik még csak 2- és 5 évesek, végig a vászonra tapadva tekintették meg a filmet.–Milyen filmeket szeret leginkább, van netán kedvenc is?

–Gyakorlatilag minden evő vagyok, a főiskola alatt például volt egy korszakom, amikor indonéz művészfilmeket is képes voltam megnézni, fekete ruhába öltözve, bakancsban. Aztán a főiskola alatt még filmklubot is szerveztem a koleszban. Ezek az alkotások egyébként komoly tematika alapján voltak levetítve. De a kérdésre visszatérve, szeretem és keresem is a sportfilmeket, és a sportról szóló dokumentumsorozatokat. Leginkább hangulatfüggő vagyok. Ha olyan kedvem van a vígjátékokat is megnézem. Utána pedig mindig véleményezem a családban, még ha nem is tetszett annyira. Kedvenc filmem a Ponyvaregény, több részét kívülről fújom, akár álmomból felébresztve is.


–Miért érzi fontosnak a mozi népszerűsítését?

–Egyszerűen imádom a filmeket, már gyermekkoromban magával ragadott a mozi varázsa. Teljesen más ez, mint a kivett dvd-k sokasága, és az Internetről illegálisan letöltött videók ezrei. A lényeg, hogy az emberek érezzék: sokkal jobb dolog kiöltözni, elmenni egy moziba, megvárni még kialszanak a fények, és megnézni az adott filmet a hatalmas filmvásznon.


–Ha megadatna, hogy egy filmben szerepeljen, milyen karaktert játszana szívesen? Ha minden igaz, ez sikerült is...

–Az Álom.net című mozi filmben kaptam egy szerepet. Egy sportkommentátori karaktert alakítottam, és egy kosárlabda mérkőzést kellett kommentálnom. Nagyon élveztem, igaz el is fáradtam a forgatás végére. Egy biztos: gonoszt egyáltalán nem tudnék alakítani, egyszerűen nem olyan az arcberendezésem. Egy vicces karakterrel viszont azt hiszem elboldogulnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erotikus rúdtánc akrobatikus elemekkel és galériával

Az ország legjobb rúdtáncosát keresték Budapesten. Az erotikus elemeket sem nélkülöző tánc… Tovább olvasom