Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Figyelem! Ekkor debütál a magyar mozikban A hobbit befejező része

A Gyűrűk Ura előtörténetét elmesélő három film költségvetése csaknem háromnegyed milliárd dollárra rúg.
A hobbit-trilógia befejező része, Az öt sereg csatája című epizód világpremierjét december elsején tartják Londonban, a hírt a film főszereplői videoüzenetben jelentették be csütörtökön a Facebook közösségi oldalon.

"Végére értünk utazásunknak Középföldén" - mondta A hobbit-sorozat befejező epizódja főszereplőinek gyűrűjében Ian McKellen, aki Gandalfot, a varázslót alakítja. Az üzenetben bemutatott filmkockák a hobbitok, varázslók, tündék és orkok utolsó kalandjaiba és harcaiba engednek betekintést.

A trilógia záró darabja december 18-án debütál a magyar mozikban.


Peter Jackson új-zélandi filmrendező az elmúlt 14 évben filmesítette meg J.R.R. Tolkien brit író fantázia világát. A Gyűrűk Ura-sorozat értékesítési szempontból minden idők legsikeresebb filmtrilógiája: a 2001 és 2003 között bemutatott, 281 millió dollárból készült trilógia több mint 2,9 milliárd dolláros bevételt szerzett, és összesen 17 Oscar-díjat kapott. A hobbit-trilógia első két epizódja 2012-ben (A hobbit - Váratlan utazás) és 2013-ban (A hobbit - Smaug pusztasága) került a mozikba, és a becslések szerint 1,98 milliárd dolláros jegybevételt értek el világszerte.

A Gyűrűk Ura előtörténetét elmesélő három film költségvetése csaknem háromnegyed milliárd dollárra rúg - derült ki a film forgatásának helyszínén, Új-Zélandon októberben benyújtott pénzügyi dokumentumokból. Bár az összeg rekordnak tekinthető produkciós költségek terén, filmenként kalkulálva az egyes epizódok egyelőre nem nevezhetők minden idők legdrágább munkáinak.


A kiadások részint a forgatás, részint a hosszú évek alatt készült digitális effektusok költségeit tartalmazzák, ám az utolsó nyolc hónap produkciós kiadásai még nem szerepelnek benne. A dokumentumokból nem derül ki, hogy a trilógia decemberben mozikba kerülő utolsó részének globális marketing- és forgalmazási költségeit belekalkulálták-e a nyilvánosságra került összegbe.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományozói sírjánál énekelne egy spanyol segélyszervezet

A dalt köszönetképpen énekelnék azoknak a halottaknak a sírjánál, akik végrendeletükben adománnyal… Tovább olvasom