Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Fico kérjen bocsánatot Malina Hedvigtől anyák napja alkalmából!

A Rózsa Hedvignek elnevezésű felhívás aláírói ma három csokor rózsát vittek a kormányhivatalba. Azt szeretnék, ha Robert Fico kormányfő Robert Kaliňák belügyminiszter és Ján Packa rendőrfőkapitány nevében is bocsánatot kérne a Nyitrán megvert magyar diáklánytól.


Peter Zajac, az OKS elnöke a SME riporterének elmondta, azért kezdeményezték az akciót, mert közeleg az anyák napja, s ez remek alkalom arra, hogy a kormányfő bocsánatot kérjen Malina Hedvigtől mindazokért a kijelentésekért, melyeket ő, a belügyminiszter és a rendőrfőkapitány tett a lány ellen.

Martin Mojžiš, a .týždeň napilap szerkesztője hozzátette, azért hozták a rózsákat, hogy a kormányfőt ne gátolja a bocsánatkérésben az sem, ha nem lenne pénze csokrokra. „Úgy vélem azonban, hogy nem ez az, amiben hiányt szenved. Szerintem az egyszerű férfias tisztesség hiányzik belőle, és a férfias bátorság, hogy helyre tegye azt a mocsokságot, amit tett“ – jegyezte meg Mojžiš.

A felhívás jegyzői egy levelet is írtak a kormányfőnek, melyben emlékeztetik, 2006-ban, a jelenlegi kormányidőszak elején ő is nyilatkozott Malina Hedviggel kapcsolatban, olyan módon, melyre nincs példa a szabad társadalomban. 1989 óta soha nem történt ahhoz hasonló, hogy a kormányfő, a belügyminiszter és a rendőrfőkapitány beleszóljon egy egyszerű diáklány ügyének még folyamatban lévő vizsgálatába. A levél szerint Fico ezzel a lépésével csupán legitimizálni akarta az SNS kormánytagságát. Az aláírók szerint a Fico-kormány időszakának utolsó anyák napja a legjobb alkalom, hogy a kormányfő mint anyától kérjen bocsánatot Malina Hedvigtől.

Ondrej Dostál polgári aktivista hozzátette, hogy mivel nem számítanak arra, hogy Fico bocsánatot kér, lehetőséget adnak az egyszerű embereknek is, hogy egy szimbolikus rózsát ajándékozzanak Hedvignek. Egy Facebook-kampány keretein belül mindenki kifejezheti egyetértését a felhívással.

A felhívást Peter Zajac, Egon Gál, Ondrej Dostál és Martin Mojžiš írta alá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kézmosás életeket menthet!

Clean Care is Safer Care - azaz „Tiszta betegellátás, biztonságosabb betegellátás" program… Tovább olvasom