Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Férfierőtől zengett a rakpart - fotók

A BME és a Corvinus több száz hallgatója gyűlt szerda délután a Duna két partjára, hogy megmutassák, bennük az erő, ők üvöltenek hangosabban. A Compact Disco és a Subscribe frontemberei melegítették őket, nem hiába: ordítástól zengett a két rakpart.

Az örök rivális, a BME és a Corvinus több száz egyetemistája újabb kihívásban mérte össze erejét szerdán délután. A műszakisok az egyetem K épülete, a közgázosok a Sóház előtt tömörültek, hogy egy tiszta és férfias küzdelemben kiderüljön, melyikük az erősebb. Legalábbis hangban. Ősszel, a tradicionális kötélhúzás során a BME diákjai bizonyultak jobbnak.

Ezúttal a Dunán kellett átkiabálni az ellenfélnek, a szervezők pedig egy hiteles decibelmérővel rögzítették az eredményt. A pesti oldalon a Subscribe segítette az egyetemistákat, a Maximus vodka kóstolgatása mellett ennél jobb hangolódás nem is lehetett volna, hiszen egy igazi metálbandának alapból a torkában van az ereje.


Férfierőtől zengett a rakpart

"Nagyon jó fejek voltak a Corvinus-osok, könnyű volt ráhangolni őket az ordításra. Azt gyakoroltuk, hogy "Maximus!, Maximus!, Maximus!", hiszen ha már férfierőről van szó, akkor a Gladiátorból ismert hadvezérnél jobb példa nem is lehet" – mesélte Csongor Bálint, a Subscribe frontembere, aki bevallotta azt is, hogy kezdetben megijedt, hiszen a túloldalról leadták a drótot, hogy ott legalább kétszer annyian csatlakoztak az eseményhez.

A budai oldalon a Compact Disco hangolt a nagy ordításra, és mindezt hihetetlen meggyőződéssel tette, amelynek meg is lett az eredménye.

"Szerintem az ilyen típusú megmérettetéseken az elhivatottság és a közösségi szellem dönt – kezdte a banda énekese, Walkó Csaba. – Tisztában vagyok vele, hogy hosszú ideje tart a rivalizálás a két egyetem között, és azt is tudom, hogy a legutóbbi kötélhúzós versenyen is a közgázosok maradtak alul. Ilyen esetben azt tartom sportszerűnek, ha a győztesek fejet hajtanak a vesztes előtt, így most is erre buzdítottuk a srácokat" – tette hozzá a népszerű frontember.

"Lehetne gyakrabban is ilyen, jó móka volt! Azon viszont megdöbbentem, hogy a lányok sokkal bátrabbak és hangosabbak voltak...– morfondírozott Tilk Máté, a Subscribe énekese. – Ráadásul bemelegítéskor mi is győztünk egyszer, ami szép teljesítmény, hiszen kevesebben voltunk, mint a műszakisok. Az én véleményem egyszerűen az, hogy a BME biztosan csalt!" - tette hozzá viccesen.

Csalni persze nem lehetett, hiszen a hiteles decibelmérőt szakemberek figyelték. A győzelmet tehát a BME diákjai ünnepelhették, a Corvinus hallgatóinak korrektségét pedig jelzi, hogy hangos gratulációjuk áthallatszott a Dunán.

Olvasóink írták

  • 1. anikopeter 2012. november 08. 15:32
    „Még mielőtt bárki másre gondolna, mondjuk, hogy férfi hangerőtől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra együtt Keleti Andi és Csonka András - fotók

500 fényrúd, 500 fülhallgató, 1000 táncoló láb! 500 embert mozgatott meg Keleti Andi, Karsai Zita és… Tovább olvasom