Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Fenyegetik a zalalövői cigányokat a megalázó videó miatt

Zalalövő – Életveszélyesen megfenyegették a zalalövői cigány önkormányzat elnökét és a kisváros roma lakosságát kedden azért, mert az interneten olyan hír jelent meg, hogy két roma származású fiatal vert és alázott meg egy hasonló korú fiatalt a vasútállomáson.


A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás három fiatal ellen, mert januárban felnőtt társuk megbízása alapján "tettleg bántalmazott egy fiatalkorú személyt, akit többször megütöttek, megrúgtak és megaláztak". Felnőtt társuk a bántalmazást és megalázást valószínűleg mobiltelefonjával rögzítette.

Az internetes fájlmegosztó oldalakon látható, zárt térben rögzített, közel 5 perc hosszúságú felvételt vélhetően az a fiatal nő készítette, akinek csak a hangját és az utasításait hallani, de mindvégig látható két, valószínűleg középiskolás korú fiú és az áldozatuk. A felvétel szerint a fiatalok többször megütik, fejbe rúgják és leköpik, de más módon is megalázzák a mindezt szinte mozdulatlanul tűrő, védekezésre lehetőséget sem kapó fiút.

A kommentáló bejegyzések arról szóltak, hogy a garázda fiatalok roma származásúak, és „magyar verést", „cigányterrort" emlegettek.
 
Kövesi Vilmos, a zalalövői cigány önkormányzat elnöke az MTI-nek kedd este azt mondta: radikális szervezetek tagjai a hétvégére „bosszút hirdettek" a bántalmazás miatt, és telefonon, illetve SMS üzenetben életveszélyesen többször megfenyegették. Szintén megfenyegették a kisebbségi érdekképviselet tagjait, valamint a település lakosságát azzal, hogy több száz „hazafi fog bosszút állni a cigányterrorért".
 
A helyi roma vezető, aki az előző ciklusban az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese is volt, kijelentette: a bűncselekmény elkövetésével meggyanúsított fiatalok zalalövőiek ugyan, de nem romák, semmi közük a cigánysághoz.
 
Kövesi Vilmos szerint alaptalanul vádolták meg a település mintegy 400 fős cigányságát, és most a családok félnek, hogy a felpaprikázott hangulatban tudatosan félrevezetett emberek éjszaka megtámadhatják otthonaikat, ezért rendőri védelmet kérnek a megyei főkapitánytól.

„Békében élünk, Zalalövőn soha nem volt probléma a cigányok és a többségi társadalom tagjai között, és nem akarjuk, hogy radikálisok, szélsőjobboldali emberek minket használjanak fel a cigányság elleni támadássorozatok elindításához, amely akár az országon is végigsöpörhet – fogalmazott a település kisebbségi önkormányzatának vezetője. Forrás: ZH Online

Előzmények

Hárman voltak azok a fiatalok, akik társukat egy vasútállomáson ütötték, hasba rúgták, leköpték, majd arra kényszerítették, nyalja le a cipőjük talpát. A fiú nem védekezett. A rendőrség vizsgálatot indított.

Kommentelőnk - tejfelesszájú - hívta fel figyelmünket arra a videóra, amely néhány napja látható a legnépszerűbb videómegosztón >>

A videóból az is kiderül, hogy egyfajta bosszúról lehetett szó. Az erőszakra azonban nem lehet mentség.


Rendőrségi vizsgálat

Csoportos garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indult büntetőeljárás három fiatal ellen. A rendőrség közlése szerint szombaton indult eljárás egy fiatal felnőtt és két fiatalkorú ellen, akik mindannyian Zala megyei lakosok.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két fiatalkorú megalapozottan  gyanúsítható azzal, hogy januárjában felnőtt társuk megbízása alapján "tettleg bántalmazott egy fiatalkorú személyt, akit többször  megütöttek, megrúgtak és megaláztak". Felnőtt társuk a bántalmazást  és megalázást valószínűleg mobiltelefonjával rögzítette. (Forrás: MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Celebek! Molnár Anikó: Bochkor gyorsan ráunt a szexre

Féltve őrzött titokra derül fény Havas Henrik most készülő könyvében. Anikó bevallotta a… Tovább olvasom