Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 1°C | 6°C Még több cikk.

Feltűnőbb táncosok a kalandvágyó férfiak

A kalandvágyó férfiak a táncparketten is kifejezésre juttatják ezt a tulajdonságukat, és így különösen vonzóvá válnak a nők szemében.

A Göttingeni Egyetem kutatói a Personality and Individual Differences című szaklapban mutatták be kutatási eredményeiket. A nők a táncmozdulatokból nyilvánvalóan következtetnek a férfiak bizonyos személyiségjegyeire, ez pedig jelentőséggel bír a partnerválasztás szempontjából - állapították meg a kutatók.

A göttingeni pszichológusok a vizsgálat során ötven férfit filmeztek le, akik fehér overallban táncoltak egy alapritmusra. A felvételeket aztán megváltoztatták, hogy az egyéni testformák felismerhetetlenek legyenek. Összesen hatvan nő nézte meg egyenként tizenöt másodpercig az egyes táncosok mozgását, majd vonzerő és kockázatvállalás alapján értékelték őket. A férfiaknak ki kellett tölteniük egy személyiségre vonatkozó kérdőívet is, amelyben rizikókészségüket és kalandvágyukat értékelték. A nők és a férfiak válasza összefüggést mutatott, az összehasonlításból kiderült, hogy a tánc a testi jellemzők mellett a személyiség jellemzőire vonatkozó információkat is közvetít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VIVA Comet 2011: SP, Wolf Kati és Tóth Gabi is nyert - fotók

Június 10-én este a Papp László Budapest Sportarénában kiosztották a könnyűzene legjobbjainak járó… Tovább olvasom