Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Félőrültek lepik el Győrt - a Dumaszínház Győrbe érkezik

Három folyó, egyetem, világhírű autógyártás, hagyományok, fejlődés – látszólag minden megvan Győrben, amire egy megyeszékhelynek szüksége lehet. Valójában azonban valami még hiányzik: az ifjú humoristák tehetségkutatója.
Ilyen eddig még nem volt. Eddig! Január végétől azonban minden megváltozik. Fiatal, Félőrült stand-up megszállottak lepik el a várost. Aki eddig nem mert kilépni a fényre, most megteheti, a többiek meg szavazhatnak.A Dumaszínház tehetségkutató fesztiváljának történetében számtalanszor felvetődött már az igény, hogy ne csak a fővárosban kapjanak lehetőséget a bátor újoncok, hanem vidéken is. Erre eddig – a nyári fesztivált leszámítva – nem volt lehetőség, de a Fiatal Félőrültek Fesztiválja január 24-én új korszakot nyit, bárki bebizonyíthatja, hogy ő még egy fel nem fedezett tehetség.A szabályok egyszerűek: néhány percre bárki megkaphatja a mikrofont (persze az előzetes jelentkezést követően), aztán minden rajta és a kedves közönségen múlik. A nézők előadás közben piros lapokkal nyilváníthatják ki ellenvéleményüket, és ha három lap a levegőbe lendül, a játéknak vége. A legjobb nyeri az estét, ő kapja a kézfogást, a figyelmet, a legnagyobb tapsot. És ki tudja, hogy hol a határ?„Nem engem kell meggyőzni, hanem a közönséget!" – szögezi le az est házigazdája, Csenki Attila. – Ma már nehezebb a kezdők dolga, hiszen egyedinek lenni, kitűnni, a közönség szigorú elvárásait leküzdve megszerettetni magad velük, nos, ez még a rutinosabbaknak is komoly feladat. A régi, elcsépelt viccek újrahasznosítása tökéletes zsákutca, senkinek nem ajánlom. Izgatottan várom a győri estet, remélem, sikerül találnunk olyanokat, akik új színt hozhatnak a műfajba."

A bátor jelentkezőknek nincs más dolguk, mint a nevüket és a telefonszámukat elküldeni a gyoridumaszinhaz@gmail.com e-mailcímre, és máris övék lehet a hatpercnyi hírnév; ennyi idejük lesz ugyanis meggyőzni a közönséget a tehetségükről.

Aki pedig a nagyágyúk utánpótlására kíváncsi, jegyét akár online is megvásárolhatja a http://dumaszinhaz.jegy.hu oldalon.

Győriek, tessék készíteni a rekeszizmokat, mert érkezik a Félőrültek Fesztiválja!


Olvasóink írták

 • 16. gonzo 2013. január 13. 12:22
  „14.Manka,azt írtam:"ha".”
 • 15. háté 2013. január 12. 21:36
  „Hofi még játszott, ,,hülyéskedett" róla ennyit.
  Mivel ott voltam a viziszinpad nézőterén, Hofi egy köztiszteletnek örvendő orvosnak/házaspárnak/ szólt be és sértően, a közönség szólt vissza a megtévedt egyénnek!
  -túljátszotta a szerepét és elfeledkezett, hogy az ország nyugati részén van. és a műsor sem sikerült!
  4. -nem, hogy tapsot nem kapott, megkapta a magáét!
  Ez a Csekni - meghívta a városvezetést, meg a maszopot,-dk-t?”
 • 14. Mankapunka 2013. január 11. 00:43
  „Tündenéne Ebben,lehet,hogy igazad van. :)

  gonzo Hol írok én kocsis módjára?”
 • 13. tradermike 2013. január 10. 21:38
  „Szerintem maradjunk abban, hogy Hofi Géza volt a standup műfaj magyar atyja, maximálisan tisztelendő életműve;, a fiataloknak pedig sok sikert, hogy a nyomába érjenek.”
 • 12. tradermike 2013. január 10. 21:36
  „Sejtettem én, hogy lesz pár gúglihuszár, akik utánanéznek a neten elterjedt magyarázatnak. Külön pirospont a forrásmegjelölés nélküli idézetért kmh245-nek :o). Maradjunk abban, hogy nekem egy hasonló, de lényegét tekintve teljesen más történet rémlik.”
 • 11. orbison 2013. január 10. 20:52
  „4,5
  Igen így történt, de tudtommal a doktor úr verte ki a balhét, ami azért érthetetlen, mert minek megy valaki egy kabarét megnézni, ha nincs humorérzéke?! Vagy ha van, de éppen rosszkedvű, miért megy kabaréba úgy, hogy nem hagyja jobb kedvre deríteni magát?!”
 • 10. orbison 2013. január 10. 20:46
  „3.
  Hát, nem tudom ki vagy, hogy honnan írsz ide (tán´ a Marsról), de ekkora épületes marhaságot még a KO-n sem olvastam soha.... Talán személyes sérelmed van H.G.-val kapcsolatban?! Mert akkor még érteném a beszólást.....”
 • 9. zakarias3 2013. január 10. 20:15
  „6.Még ez sem elég?”
 • 8. gonzo 2013. január 10. 19:47
  „6.Manka,ha úgy káromkodsz mint a kocsisok,az összes poénod-minden második szavad normálisabb/kulturáltabb helyen kimiderálandó a Dumaszínház a te tereped!A megfelelően igénytelen közönségből nem lesz hiány az biztos.

  Hofit egy napon sem lenne szabad említeni a ma "nagyjaival".Siralmasak és primitívek.”
 • 7. Tündenéne 2013. január 10. 18:15
  „6. Mankapunka 2013.01.10. 16:27

  Ők félőrülteket keresnek, te már túlteljesítetted a célt :D”
 • 6. Mankapunka 2013. január 10. 16:27
  „Itt a KO honlapján elért eddigi "szakmai dolgozatom" elég lenne Csenki úrnak? Sok hülyeséget én is össze tudok szedni néha napján,ha olyan a kedvem.”
 • 5. piroskaésabarkasz 2013. január 10. 15:28
  „4.ez így igaz,ahogy leírtad!”
 • 4. kmh245 2013. január 10. 13:33
  „Egy győri előadása alkalmával egy későn érkező nézőnek beszólt, hogy "Maga dolgozni is ilyen pontosan jár?". Az illető orvos volt, aki egy életmentő műtét miatt késett el... Az előadás végül meg is bukott, Hofit nem tapsolták meg. Ezt és a hasonló balhéit a közönség megbocsátotta, ő maga nem mindig - soha többé nem lépett fel Győrben.”
 • 3. Jászkarafapocakosi_Béla 2013. január 10. 13:13
  „Hofi a saját intelligenciája -hiánya- miatt nem jött Győrbe....”
 • 2. kmh245 2013. január 10. 13:01
  „Tradermike tudod te mit beszélsz ember.
  Hofi nem azért nem jött Győrbe, mert itt nincs humora az embereknek, vagy nem lennének vevők a műfajra.
  Javaslom nézz utána, hogy mi is volt a valós történet...!”
 • 1. tradermike 2013. január 10. 12:02
  „Ez mindenhol működik, csak Győrben nem fog. Hofi sem véletlenül döntött úgy utolsó éveiben, hogy egy bizonyos fellépése után "Sopronba Mátészalkán keresztül" fog utazni. De ne legyen igazam...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg, milyen autókat foglalhattak le a győri színesfém-kereskedőktől!

Információink szerint a NAV munkatársai több luxus- és sportautót foglaltak le a hétfői akcióban. A… Tovább olvasom