Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Félmilliós telefonszámlával fizetett az emotikonokért

A 48 éves nő ugyanis nem tudta, hogy minden egyes hangulatjel amit elküld, MMS üzenetnek számít. Így pedig minden egyes emotikonért 400 forintnyi összeget fizetett.
Paula szeptemberben vásárolt egy új készüléket két évre szóló hűségnyilatkozattal a brit szolgáltatónál. Az első, novemberi számlája körülbelül negyvenezer forint volt. Akkor még nem fogott gyanút, azt gondolta, csupán többet telefonált az eddiginél.

A decemberi számlája azonban már közel kétszázezer forintnyi összeg volt, februárra pedig az összes tartozása megközelítette a félmilliót. Az asszony hiába kért segítséget a boltban, a dolgozók ugyanúgy meg voltak lepődve, mint ő maga.


Némi nyomozás után aztán kiderült, hogyan nőtt horribilis összegre a telefonszámla. A készülék ugyanis minden egyes elküldött hangulatjelent MMS-ként érzékelt és írt jóvá, így a nő mintegy 400 forintot fizetett emotikononként.

"Számos tényezője lehet, hogy a készülék MMS-ként értékeli az egyes hangulatjeleket. Jelen esetben a telefon beállításaiban találtuk meg a jelenség okát, így ezért nem a szolgáltató, hanem a készülék gyártója a felelős" - mondta el az EE szóvivője.

Hozzátette, felajánlották a hitelfizetés lehetőségét, ügyfelük azonban nem élt vele.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdit keres Grosics Gyula kutyája

Hat kutyát hagyott családjára a tavaly elhunyt Grosics Gyula és… Tovább olvasom