Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Félmillió nyilvános adatlap

2011 áprilisától az iWiW felhasználói dönthetnek arról, hogy publikussá teszik-e az adatlapjukat. Három hét alatt több mint 530 ezer nyitott oldal született.
Minden iWiW-ező egyénileg dönthet arról, hogy adatait nyilvánossá teszi a világhálón böngészők számára, és ha igen, milyen információkat oszt meg magáról. Ugyanúgy adott a lehetőség, hogy saját, ingyenes webcímet is igényeljen magának. Az elmúlt három hétben több mint 530 ezer publikus oldal keletkezett, egyéni URL-t pedig – a 10.000 szavas tiltólista mellett és ellenére – 520 ezren foglaltak.

A regisztráltak egyedi dizájnt is varázsolhatnak oldaluknak, amelyben nagyon könnyen kezelhető sémák segítik őket: háromféle publikus névjegy elrendezés, valamint tizenkétféle színséma közül lehet választani.

– Az eddigi tapasztalatok alapján az önéletrajz formátumot kedvelték a legtöbben, a felhasználók 88%-a választották ezt a sémát – számol be az eddigi trendekről Kovács Gergely, az iWiW vezetője. – Ennek elrendezése hasonlít az eredeti iWiW adatlaphoz, és természetesen beállítható, hogy mely adatokat láthatja a teljes internetező közönség, melyeket pedig csak a saját ismerősök. Sokan az alapadataikat és az aprókat mindenki számára megnyitják, a klubjaikat viszont nem teszik nyilvánossá.

Egyre több munkáltató keres rá az interneten jövőbeni munkavállalójára, és fordítva. A keresők az elsők között adják ki az iWiW publikus adatlapjait, ezért érdemes energiát fektetni az oldal esztétikai kivitelezésébe. Az iwiw.hu/osszevissza-ra kattintva, majd frissítést (F5) nyomva látható, hogy az iWiW-ezők milyen kreatív módon tudnak élni ezzel a lehetőséggel.

Az iWiW fejlesztői arról az újdonságról is tájékoztatnak, hogy immáron bárki írhat bárki üzenőfalára, valamint hamarosan elindítják a publikus adatlapokkal kapcsolatos játékot, ahol a kreatív önkifejezést díjazni fogják.

Olvasóink írták

  • 1. Alina01 2011. május 05. 08:35
    „Már ez sem mentheti meg az iwiwet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegtigris és Pál Adrienn: 11 játékfilm a versenyben

Összesen tizenegy alkotás szerepel a csütörtökön kezdődő 42. Magyar Filmszemle játékfilmes versenyében. Tovább olvasom