Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Fellebbezett a börtönkönyv miatti ítélet ellen Stohl András

Öt hónapot börtönben töltő Stohl András élményei alapján született Magyar börtönpokol című könyv a büntetés-végrehajtási intézet szerint többszörösen megsértette jó hírnevét.
Fellebbezést nyújtott be a börtönélményeiről szóló könyv miatt perbe fogott, és első fokon egymilliós pénzbírságra ítélt Stohl András színész és a kötetet jegyző újságíró, Szalai Vivien - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

A szerzőtársakat a Budapesti Fegyház és Börtön azért perelte be, mert az ittas állapotban okozott közúti baleset miatt öt hónapot börtönben töltő Stohl András élményei alapján született Magyar börtönpokol című könyv a büntetés-végrehajtási intézet szerint többszörösen megsértette a jó hírnevét. A keresetben kért ötmilliós nem vagyoni kártérítés helyett a bíróság egymillió forint egyetemleges megfizetésére kötelezte a két alperest, emellett két országos napilapban, a köztelevízióban, illetve legalább egy kereskedelmi televízióban bocsánatkérő nyilatkozatot is kell tenniük. Az alpereseknek a perköltségeket és az eljárási illetéket is meg kell fizetniük. Stohl András és Szalai Vivien nem jelent meg az ítélethirdetésen, de a védelmükben eljáró ügyvéd jelezte, 15 nap gondolkodási időt kér, ezért az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az MTI érdeklődésére kedden azt mondta, hogy időközben mindkét alperes, illetve védőik is arról nyilatkoztak, hogy fellebbeznek az ítéletben foglaltak ellen. A per másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik majd - tette hozzá a szóvivő. Stohl András 2011 őszén azért került börtönbe, mert 2010. május 8-án a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával ittasan balesetet okozott. A szabályosan haladó járművekben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A színészt súlyos sérülést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt a bíróság tíz hónap börtönbüntetésre ítélte, de jó magaviselete miatt Stohl András öt hónap letöltése után, 2012. március 5-én feltételesen szabadult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életét adta a szerelméért a lány

Tragikus módon hunyt el egy húszas éveiben járó brit nő. Tovább olvasom