Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Feljelentette Velencét egy turista

A belga férfinél azért telt be a pohár, mert a turistáknak magasabb árakat kell fizetniük, mint a városban lakóknak.
Egy belga állampolgár feljelentette Velencét az Európai Bizottságnál, mert a turistáknak magasabb árakat kell fizetniük, mint a városban lakóknak - tudósított a La Stampa olasz napilap.

A belga férfi az uniós szerződés 12. és 49. cikkelyére hivatkozott, amely megtiltja az árdiszkriminációt az uniós polgárok között - írta a La Stampa.

Olaszországot már 2003-ban elítélték, mert állampolgárság alapján más-más árat kellett fizetniük a múzeumlátogatóknak.

A velencei Dózse-palotába (Palazzo Ducale) egy négytagú turista családnak 58 eurót (17 500 forint) kell fizetnie, a velenceiek azonban ingyen látogathatják a műemléket.

Ha a turistacsalád a pályaudvartól vaporettónak nevezett kis hajóval akar eljutni a Szent Márk térig, 56 eurót (17 ezer forint) kell kifizetnie, egy helyi családnak csak 10,4 eurót.

A nyílt wifihez a város lakói ingyen hozzájuthatnak, a turista óránként öt euróért (1500 forint) csatlakozhat. Még a nyilvános mosdók használatánál is diszkriminációról panaszkodott a belga állampolgár: egy velencei 25 centet fizet a használatáért, a turista 1,5 eurót.

"Velencét elárasztja a tömegturizmus cunamija. Az árdiszkrimináció az 59 ezer helyi lakost védi az akár évi 25 milliónyi látogatóval szemben" - mutatott rá Silvio Testa, a No Grand Navi nevű bizottság alapítója, mely a nagy tengeri hajókkörutak Velencébe érkezése ellen tiltakozik.

Franco Fiorin, a városi közlekedési vállalat igazgatója is megvédte a turistákra kirótt magasabb árakat. Szerinte a tömegturizmus olyan költségeket ró a városra, melyeket az egyedül nem képes viselni.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A napraforgós lett a Balaton fagyija - fotó

A fagyi állítólag pompás, nagyon selymes, krémes, amilyennek egy jó fagylaltnak lennie kell. A… Tovább olvasom