Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Felfüggesztették az Abigél próbáját az Urániában - képgaléria

Bánfalvy Ágnes, Körtvélyessy Zsolt, Németh Kristóf, Fábián Anita és Száraz Dénes egy egészen új oldaláról mutatkozott be: saját kezűleg készített agyagszobrot.
A színészek újraértelmezték Abigélt, Szabó Magda azonos című művének emblematikus figuráját. Mindenki a maga támaszát formázta meg, egyéni elképzelések alapján. Az alkotások egészen különlegesek lettek, amelyből kiállítás is készül az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol október 12-étől újra játsszák a színdarabot.


Felfüggesztették az Abigél próbáját az Urániában
A nyári teltházas előadások után az alkotók úgy döntöttek, folytatják az Abigél című színdarab bemutatását és az őszi/téli szezonra kőszínházba vonulnak. Október 12-étől az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be a darabot, amelynek apropóján a főszerepet játszó színészek összegyűltek, és próba helyett egy közös szobrászkodást tartottak.
Szabó Magda meghatározó figurája, Abigél szobra a műben jelképes őrangyal szerepet tölt be. Ez ihlette meg a színészeket is, akik újraértelmezték a szobrot és a saját maguk elképzelése szerint megalkották a maguk Abigéljét.

Bánfalvy Ágnes, a darab producere egy szárnyas női figurát formázott.

„Nagyon szeretem a reneszánsz kort, ezért az én Abigél szobrom a korra jellemző szeretet és optimizmust árasztó angyalszerű, szépséges figura. Nagyon szerencsés vagyok, ugyanis egy összetartó, szerető családban nőttem föl. Ők voltak az én támaszaim. Legfőképpen a nagymamám, aki ma is itt él bennem."

Fábián Anita egy kecses női alakban kislánya, Pipi arcát rejtette el. A színésznőnek ugyanis lánya a mindene.

„ Abigél az én képzeletemben annyi idős, mint a lányok a darabban. Egy finom, kecses hölgyként látom magam előtt. Az én őrangyalom egyébként a lányom, akinek valami közvetítő képessége lehet, ugyanis ha megkérem, segítsen és imádkozzon az esőért vagy egy számomra fontos, ügyért, az mindig sikerül. Én benne hiszek."


Száraz Dénes, amikor csak teheti, hegyet mászik, így számára még az Abigélről is a természet jutott eszébe.

„Számomra a legnagyobb megnyugvást, a tisztaságot, a legfőbb támaszt a hegyek nyújtják. Az én Abigélem egy hegy."

Németh Kristóf Abigélje az ismert film és most a színdarab főszereplője, maga Bánfalvy Ágnes lett-

„Ha behunyom a szemem és elképzelem magam előtt Abigélt, akkor Horn Mici jelenik meg előttem. akit az új darabban Bánfalvy Ágnes alakít. Én rá mindig számíthatok, a darab pedig a szívemnek nagyon kedves."

Körtvélyessy Zsolt a Jóisten mellett saját magára támaszkodik leginkább, illetve két nőre az életében, a feleségére és lányára, így az ő szobra egy női alak lett férfi arccal.

„Leginkább magamra szoktam hallgatni és magamra támaszkodom, így az én Abigél szobrom egy hozzám hasonló alak. Egy női forma férfi arccal."

A különleges alkotásokat Székely Kata szobrász készítette elő és formázta meg a művészeknek, akik aztán rátették kéznyomukat és egyedire alakították. A művekből kiállítás is készül, mégpedig az Uránia Filmszínházban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét több százan buliztak a hot! magazinnal - fotók

Az elmúlt évben az 5. születésnapját ünnepelte a hot! magazin. A buli annyira sikeres volt, hogy a… Tovább olvasom