Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Felesleges ajándékok a fa alatt - Mire figyeljünk a vásárláskor

Egy felmérés szerint a karácsonyi ajándékok mintegy 80 százalékát a nők vásárolják. Sokszor előfordul, hogy még a saját ajándékukat is ők maguk veszik meg és rakják be a fa alá úgy, mintha azt párjuktól kapták volna.

A brit Debenhams áruházlánc által készített tanulmány arra is rávilágított, hogy a férfiak és a nők igen eltérő vásárlási szokásokat mutatnak a karácsonyi ajándékbeszerző túrák alkalmával. A több mint ezer ember megkérdezése után elkészült statisztikák azt mutatják, hogy míg a férfiak hűen ragaszkodnak az ajándéklistához, amit szeretteik kívánságai alapján állítottak össze, addig a nők többsége gyakrabban hagyatkozik sejtésekre, megérzésekre, így gyakran felesleges ajándékokat választanak évről-évre.

Bár nem egyszerű kiválasztani a szeretteinknek szánt ajándékot, azonban érdemes odafigyelnünk a vásárlás egyéb részleteire is, hogy megkíméljük magunkat és szeretteinket a később felmerülő esetleges problémáktól. A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete néhány praktikus tanáccsal szolgál, amiket érdemes betartani az ajándékvásárlás során.

Fontos, hogy mindenképp kérjünk számlát vagy blokkot, és ellenőrizzük, hogy a jótállási jegyet megfelelően kitöltött-e a forgalmazó, ha nem, akkor ragaszkodjunk ehhez. A számlát, blokkot, illetve a kapott jótállási jegyet gondosan őrizzük meg, még ha szeretteinknek nem is adjuk oda azt az ajándékkal együtt.

A szeretteinknek szánt ajándékot próbáljuk ki, vagy próbáljuk fel mielőtt odaadjuk, ezzel ugyanis számos későbbi kellemetlenséget elkerülhetünk.

Ha valamely termékkel kapcsolatban minőségi kifogásunk van, akkor szavatossági és jótállási igényeinket a forgalmazónál és a szerviznél is érvényesíthetjük, mindkét esetben kötelesek felvenni jegyzőkönyvet a minőségi kifogásunkról, melynek egy példányát gondosan őrizzük meg.

Javításra minden esetben csak átvételi elismervény ellenében adjuk oda a terméket. Javítás esetén a jótállási jegyre kerüljön rögzítésre a javítás időtartama, hiszen ezzel az időtartammal meghosszabbodik a jótállás. Kötelező jótállás esetén 10 kg-nál nehezebb terméket a használat helyén kell megjavítani, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a forgalmazónak kell gondoskodnia az elszállításról.

Az interneten keresztül, vagy katalógusból történő rendelés esetén a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül visszaküldhetjük a terméket, elállási szándékunkat jelezve a forgalmazónak.

Olvasóink írták

 • 8. Auriana 2010. december 15. 18:52
  „Gyüjjenek! Mi úgyis több helyen és gyakrabban borotválkozunk :D Ja, és a női borotva sokszor még drágább is, újabb diszkrimináció!”
 • 7. tricse 2010. december 15. 16:36
  „4.
  Kár volt őket hergelni,mindjárt jönnek a borotválkozással!:)”
 • 6. annobon 2010. december 15. 14:09
  „Jah, erről jut eszembe az is, hogy egy időben (kábé 15-20 éve) milyen divat volt az elektromos konyhakés! Ezrével vették az emberek. Nem tudom manapság használ-e még valaki?”
 • 5. annobon 2010. december 15. 14:04
  „Egyszer kaptunk karácsonyra egy elektromos citromfacsarót. (Citrus-presse) Na az tényleg haszontalan. Mire bedugod a konnektorba, összeszereled, stb., addig a hagyományos kézivel már min. 3 citromot kifacsartál! :)”
 • 4. Auriana 2010. december 15. 12:58
  „Tricse, szerintem azért nem érted, mert a férfiak 80%-a nem tud bánni a szavakkal. Ezt a nőgyűlöletet meg komolyan kezeltetni kellene, szerinted én nem akartam volna fiúnak születni, ha lehetett volna választani??? Kinek hiányzik a szülés, a havi fájás-vérzés 5 napon át, a gyengébb testalkat, idegen nőgyógyászok fájdalmas turkálása bennem, a sajgó szőrtelenítések, a fizetésbeli hátrányok, a munkerőpiaci megkülönböztetés, a drága fogamzásgátló, a 100 féle, csak nőket érintő betegség, az évszázados elnyomás emléke??? Ráadásul nem elég, hogy kicseszett velünk a természet, ahelyett, hogy tisztelnének a férfiak, még el kell viselnünk a rosszindulatú beszólogatásaikat, érdemeink elhallgatását, hibáink felnagyítását, a cinkos összenézéseiket, ostoba sztereotípiáikat. Mindezek ellenére jóval kevesebb nő veti meg a férfiakat, mint ahány férfi a nőket. Pedig lenne rá okunk. Köszönöm a szót.”
 • 3. tricse 2010. december 15. 12:12
  „Te Manka! Lehet hogy azért mert nő vagyok,de egy árva kukkot se értettem az irományodból,pedig elolvastam figyelmesen többször is!:))))) Azt vágom,hogy fikázod a nőket,de az a százalékolás kissé zavaros!:)))”
 • 2. meteor* 2010. december 14. 22:59
  „Mar elnezest, de hogy lehet olyat irni, hogy "felesleges"?????????????????????????
  Mar nem azert, de ha az ember egyaltalan kolti az osszegyujtott penzet, hogy karacsonyra a valakienek vehessen egy ajandekot, akkor azt nem azert teszi, mert nincs jobb dolga, hanem mert erez is valamit az irant a valaki irant. Akarhogy is. Hogy lehetne mar barki is olyan szemtelenul halatlan, hogy nem fogad e barmilyen ajandekot a szerettetol. Lehet, hogy egyeseknek van "kivansag lista", de csak a halatlan nem tud orulni barminek is. Egy ajandek csak annak lehet "felesleges", aki meg se erdemelne. Szerintem!”
 • 1. Mankapunka 2010. december 14. 17:55
  „"karácsonyi ajándékok mintegy 80 százalékát a nők vásárolják."

  Ehhez nincs mit hozzáfűzni,ez nem csak az ajándékoknál van így,hanem az élet többi terén is. 80%,az (0 % hölgyeim.
  Ugyanez van a műszaki dolgoknál,a vezetésnél is,80 %-uk fogalmatlan hozzá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Naprendszer határáról üzent a Voyager-1

A Voyager-1, amely négy év múlva érheti el a Naprendszer külső határát, a heliopauzát. Tovább olvasom