Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Fél napig süket 30-as mobilok - Váratlan hiba

Váratlan szoftverprobléma okozta a hívásfogadási gondokat a Telekom mobilhálózatában pénteken.

A T-Mobile közleménye szerint pénteken a Magyar Telekom mobil-előfizetéssel rendelkező ügyfelei jelentős részének hálózaton belüli hívásai sikertelenek voltak, az előfizetők azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, ki van kapcsolva, vagy a hangposta jelentkezik.

Az elsősorban a hálózaton belüli hívásindításokat érintő, és a jelzett időtartamban fennálló zavart egy éjszakai, előre tervezett munka során keletkezett váratlan szoftverprobléma okozta. Ennek észlelését követően a rendszerszállítóval közösen még éjjel azonnal megkezdődött a hibaelhárítás, amelynek eredményeként a szolgáltatás fokozatosan áll helyre.

Márton György, az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szóvivője az MTI-nek elmondta: ha és amennyiben a szolgáltatás szüneteltetése meghaladja a négy órát, akkor az ügyfeleket kötbér illeti. Ez az előző hat havi forgalom egy napra vetített részének nyolcszorosa - tette hozzá. Ez vonatkozik a feltöltő kártyás (prepaid) ügyfelekre is.

Az NHH októberi adatai szerint 11,696 millió mobil ügyfél volt Magyarországon, ennek 44,28 százaléka volt T-Mobile előfizető, ami csaknem 5,2 millió.

Korábban - Süketek a 30-as mobilok - Országos hiba a T-Mobilnál

A 1430-as ügyfélszolgálat géphangja azt mondja, karbantartási munkák miatt a hálózat működése bizonytalan. A cég nem adott tájékoztatást a hibáról.

A T-Mobile twitter oldalán 2 órával ezelőtt kérte az ügyfelek türelmét.

Lesz tájékoztatás - ígérik

A mobilszolgáltató a twitter.com oldalon fél 11-kor mindössze annyit közölt, hogy "a hálózati problémával kapcsolatban lesz hivatalos tájékoztatás. Türelmeteket kérjük!"

T-Mobile twittere >>
Egy másik twittererező szerint "kapcsolóközpontjaiban az éjszaka folyamán végzett szoftver korrekciós munka következményeként egyes hívószámok nem érhetőek el."

Országos hiba a T-Mobilnál

A felhasználók tapasztalatai szerint országos hiba van a T-Mobile hálózatában, péntek reggel óta bizonytalan a szolgáltatás. A cég eddig nem adott tájékoztatást a hiba mértékéről, illetve arról, hogy várhatóan mikor áll helyre a szolgáltatás.

A mobiltelefonos híreket publikáló mobilport.hu azt közli, hogy a T-Mobile ügyfeleit semmilyen telefonról nem lehet elérni, mintha ki lennének kapcsolva a készülékek. Más hálózatba a T-Mobile-osok tudnak hívást indítani, egymást azonban ők sem tudják elérni. A mobilinternet működik.

Egy másik internetes, mobilkommunikációval foglalkozó oldal, a technet.hu szerint "a vonal többféle hibajelenséget produkál, vagy süket, vagy statikus zaj szűrődik be, de olyan is előfordul, hogy azt halljuk: a hívott szám átmenetileg nem elérhető. A T-Mobile sem tud túl sok felvilágosítással szolgálni. Egyelőre annyit tudni, hogy a hiba országos és nagyon véletlenszerű".

Előzmények - Akadozik

Akadozik a T-mobile szolgáltatása, karbantartás miatt egyes cellákban bizonytalan a szolgáltatás.

A mobilszolgáltató ügyfélszolgálatán az automata azt javasola, hogy a készüléket az ügyfelek kapcsolják ki és be.Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. elemér 2009. december 08. 10:04
  „Szóval a haladás az neked züllött eszme. Megint magad minösitted.”
 • 46. vienna 2009. december 08. 07:55
  „For the battery mit gyalázod folyton a magyarokat?
  Nagyon jól megvagyunk a jueszéj nélkül is. Sőt!
  Minden züllött eszme onnét jön.”
 • 45. elemér 2009. december 07. 23:06
  „Manapság minden a net-n megy. Speciál software megcsinálja mind azt amit a mobil és bemondó, asszisztens stb. csinállt. Nyomd meg a gombot ha akarsz vele beszélni, hagyj üzenetet, továbirányitja, stb. Van hardware is külön, de ez a jövö és itt van. Én is kipróbáltam és remek jó. Magyarul csak süket sötétség van.

  http://www.sharesoftware24.com/free-downloads/windows/communications/telephony/info/ivm-telephone-answering-attendant-52523.html”
 • 44. elemér 2009. december 06. 20:12
  „Mig a tekhnikailag fejleteb USA-ban használják a pager-t Mo.-n csak a sötétben tapogatnak.

  http://hardverapro.hu/apro/csipogo_eurohivo_vette_az_uzenetet/hsz_1-50.html”
 • 43. elemér 2009. december 06. 17:05
  „Igazán ideje lenne hogy te is hozzászólj vamihez értelmessen.”
 • 42. elemér 2009. december 06. 10:34
  „Mobil az nem elég. Kell melléje egy személyi hivó. Ezt használják mind azok az USA-ban akiknek fontos a kapcsolattartás. Vannak helyek ahol nem is müxik a mobil. Tudnillik a mobilt és a spanyolviaszt nem Mo.-n találták fel.”
 • 41. hellboy780917 2009. december 05. 12:57
  „az, hoyg fenn áll e vagy sem a kötbérezés esetének lehetősége azt nem a T dönti el, hanem jogszabály által leírtak... márpedig annak tükrében jár... és ha valakinek van türelmes és segge ezt perre vinni, meg is nyeri ez nem kérdés... sok esetben ugye ezt nem teszi meg szinte senki. de a lényeg, hogy a T pont erre hajaz... ha valakinek igenis üzleti kiesése volt, vagy elúszott valamije annak javaslom, hogy nyugodtan fusson neki. segítek bárkinek. megtaláltok a panaszfalon....”
 • 40. lackojr 2009. december 05. 08:46
  „Én sem tudtam,30-as vagyok.ilyenkor mi van????Nyilván azért van mobiltelefonom mert az mindig nálam van!Bezzeg ha valaki csúszik a számlával....Most mi követelhetünk nem?Vagy nem így működik?Kártérítést!!!”
 • 39. elemér 2009. december 05. 02:15
  „Google azért menö, mert sokmindent ujitanak. Tehát nem úgy megy mint idáig hanem jobban. Ilyen a telefon is. Adnak ingyen egy telefonszámot egy életre, ami mindent megcsinál amit a mobil tud és plusz. Tehát a szomszéd csak üzenetet hagyhat, aki pedig nem kivánatos az még azt se, stb. Üzenetet megkapod mint emil és soha nincs probléma uj számokkal, mert azt mind lehet irányitani az állandó számra. Google voice egyenlöre csak az USA-ban van.”
 • 38. Dr.Horváth 2009. december 04. 22:56
  „Hunicum!
  Mi 1995-ben közel 1 évet vártunk a vezetékes számra...”
 • 37. elemér 2009. december 04. 21:10
  „Igy már inkáb. Kedves nyavajgók, amneziások. 20 éve még házi telefonotok sem volt, 10-20 évet vártatok egy teker?s telefonra. Aztán jöttek az amcsik és kaptátok a mobilt, amit ök találtak fel, Motorola. Párszor már elmagyaráztam itt, hogy a jöv? ami már itt van, az a net-n van. Lehet az telefon, rádió, T.V. Twitter, ujság, magazin stb. Szóval a mobil az nem elég, söt forditva. Elösször Ínternet és utána mobil.”
 • 36. segítő 2009. december 04. 20:03
  „nagyon mérges voltam. jelenleg állást keresek, vártam pályázattal kapcsolatos hívást.”
 • 35. kivagyokén 2009. december 04. 18:56
  „Hunicum!
  Te szerencsés vagy. Nagyon sok embert ismerek, aki nagyon sokat várt.

  De a témához szólva: A technika ördöge közbeszólt, ennyi. Pár ezer évig elvoltunk mobil nélkül, és ment az élet. Még emlékezek 96´-ban a győri Baross úton üvöltve telefonáló "fontos" emberekre, meg olyanokra is, akik műanyag telefonokkal adták elő ugyanezt. Azt veszem észre, kezdünk nagyon hasonlítani a hülye amerikaiakra, akik képesek éhenhalni a konzerv mellett, mert tönkrement a konzervbontó automata. Igen nekem is T-mobilom van, és élek. Egyébként NEM védve a szolgáltatót, de azért ebből a pár millió "nem elérhető" előfizetőből, hánynak volt(van) hátraléka, be nem fizetett számlája?”
 • 34. Mezike 2009. december 04. 18:54
  „Az én telefonom még mindig süket. Szerintem meghaladta a 8 órát is...”
 • 33. Tommm 2009. december 04. 17:48
  „31. hozzászólás andreash
  "Nem áll fenn a kötbérfizetés feltétele. Ezt nyilatkozta a T-Mobil..... "

  Én reggeltől majdnem délután 1-ig nem tudtam 30-as számot hívni. Az miért nem haladja meg (a T-Mobile szerint) a 4 órát???”
 • 32. Hunicum 2009. december 04. 17:30
  „Bla!
  Azért ne túlozz! Nekem 35 éve van vezetékes telefonom. Még a számára is emlékszem.(11-637) Amúgy se kellett 10-20 évet várni egy vonalra. Amikor 76-ba beköltöztünk a Vöröshadsereg útjára, csak kérni kellett és kaptunk.”
 • 31. andreash 2009. december 04. 17:29
  „Nem áll fenn a kötbérfizetés feltétele. Ezt nyilatkozta a T-Mobil..... De hogy lássák az ügyfelek, milyen "jó a cég", mindenki kap ingyen 10 percet, bizonyos feltételekkel, amit később hoznak nyilvánosságra. Kíváncsi vagyok.....”
 • 30. AHA 2009. december 04. 17:24
  „Ki-be kapcsolással nem árt próbálkozni.”
 • 29. BLA 2009. december 04. 16:41
  „Kedves nyavajgok, amneziasok. 20 eve meg hazi telefonotok sem volt, 10 20 evet vartatok egy tekeros telefonra. Most mindjart fenyegettek, meg borzalmas gondokat emlegettek, milyen nagy tragedia ert benneteket? Legyetek egy kicsit elnezobbek! es megertobbek.”
 • 28. dr73 2009. december 04. 16:36
  „Jelentem még nem állt helyre a t-mobilos telefon, nálunk.”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játsszon és nyerjen jegyet a Poligamy című filmre!

Játsszon velünk és nyerjen mozijegyet a Poligamy című film közönségtalálkozójára! Tovább olvasom