Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Fél évig nem vezethet Demcsák Zsuzsa

Annyiszor sértette meg autójával a közlekedési szabályokat, hogy összegyűlt a 18 büntetőpontja. Be is vonták a jogosítványát, fél évig nem vezethet.
"Tisztelt Szerkesztőség! El kívánom mondani, hogy Demcsák Zsuzsa jogosítványát (...) bevonták. A gyerekeit hetek óta a nagypapa, taxi vagy Zsuzsa testvére hordja iskolába és különórákra. Őt magát is az említett személyek fuvarozzák jóideje... Üdvözlettel: Bogi" - idézi olvasó levelét a Bors.

A műsorvezető pedig a Bors megkeresésére "beismerő vallomást" tett.

– Az elmúlt három évben 18 büntetőpontot halmoztam fel, ami automatikusan azzal jár, hogy bevonták a jogosítványomat. A hibáimból tanultam, a büntetések mindegyikét maradéktalanul befizettem. Az utánképzést elvégzem, mint bárki más, és tiszta lappal, sokkal figyelmesebben élem tovább az életem. Természetesen a jövőben még jobban oda fogok figyelni, hogy minden közlekedési szabályt betartsak – közölte a műsorvezető.

A jelenleg hatályos jogszabályok szerint tizennyolc büntetőpont összegyűjtése esetén azonnal ugrik a jogosítvány, és fél évig biztosan nem is adják vissza. A pontrendszer alapján vezetés közbeni mobilozásért 3, jobbkéz-szabály megszegése miatt 1, ittas vezetés miatt pedig 8 pontot adnak manapság.

Tizennégy pont elérése esetén csakugyan küld értesítést a rendőrség, de nem mindenkinek.

– A lakcím- és a gépjármű-nyilvántartás rendszerét külön kezelik. Ez azért fontos, mert sokan azért nem is kaphatnak értesítést, mert nem jelentik le az új lakcímüket – hívta fel a figyelmet erre dr. Kovács Kázmér ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a legmagasabb lakótorony New Yorkban

Elkészült a legfölső, 96. emelet betonozása is New York legmagasabb lakótornyában, amely a… Tovább olvasom