Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

FBI: Rajongói levelek és zsarolási kísérlet Whitney Houston aktáiban

Rajongói levelek és egy zsarolási kísérlet is napfényre került Whitney Houston FBI-dossziéjából, amelyet most tett közzé a Szövetségi Nyomozóiroda.
A néhai sztárral kapcsolatos 128 oldalnyi iratanyagot hétfőn tette hozzáférhetővé az FBI saját honlapján az adatközlési törvény előírásainak megfelelően. A dokumentumokban lényeges új információ nem lelhető fel a zaklatott magánéletű Houstonról.

A 48 esztendős soulkirálynő, akiről köztudomású volt, hogy kábítószerezik, tavaly januárban fulladt bele Beverly Hills-i lakosztálya fürdőkádjába. A halottkém jelentése szerint kokaint fogyasztott, és szívproblémák is közrejátszottak a halálában.

Az FBI 1988 és 1999 között vezetett dossziét Houstonról, amikor az énekesnő sikerei csúcspontján volt. A nyilvánosságra hozott iratokban - számos egyéb adattal együtt - kitakarták a neveket.

Az iroda honlapján egyebek között egy vermonti rajongó szerelmes levelei is olvashatók. A férfit, aki egy ízben megemlítette, hogy "őrült elképzeléseivel akár ártani is tudna valakinek", az FBI is kifaggatta, nem jelent-e fenyegetést az énekesnőre nézve, de erre utaló bizonyítékot végül nem talált. A férfi azt állította, hogy legfeljebb Houston hírnevét sértheti meg azzal, hogy világgá kiáltja iránta érzett szerelmét.

Röviddel Houston és Bobby Brown házasságkötése után, 1992-ben a nyomozóiroda egy 250 ezer dolláros zsarolási ügynek járt utána: az énekesnőt azzal fenyegette meg valaki, hogy ha nem fizet, információkat tereget ki magánéletéről. Houston az FBI kérdésére annak idején elmondta, hogy szerinte egy barátja állhat a zsarolási kísérlet mögött.

Az énekesnő 1999-ben Hollandiából is kapott fenyegető leveleket és magnókazettás felvételeket. Az FBI által kihallgatott férfiról kiderült, hogy magát "Európa elnökének" tartja; azzal dicsekedett, hogy 66 milliárd dollárért megvásárolta Brazíliát, és ő segített Nelson Mandelának megnyerni a dél-afrikai választásokat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfojtotta az autóval együtt ellopott kisbabát a tolvaj

A 48 éves kínai férfi önként feladta magát a rendőrségen. Tovább olvasom