Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Fát vágott volna, lelőtték

Két lövést adtak le hétfő este a Borsod megyei Alsózsolcán; az egyik lövedék életveszélyesen megsebesített egy 19 éves férfit, a másik a férfi élettársának felsőruházatát érte, sérülést nem okozott.

Egyedné Novodonszki Éva a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden közölte: a férfit kórházba szállították és megoperálták, stabilizálták az állapotát, az elsődleges orvosi vélemények szerint a sérült életben marad.

A fiatalembert Dankó Pista utcai házának udvarán érte a lövés. Fát vágni indult, amikor az egyelőre ismeretlen elkövető rálőtt. Az ügyben több emberen elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt indult eljárás - tette hozzá a szóvivő.

Csiba Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgató-főorvosa azt mondta: az Alsózsolcán lakása előtt meglőtt 19 éves roma fiatalemberen több órás hasi műtétet végeztek, urológus, érsebész és baleseti sebész közreműködésével. A beteget az intenzív osztályon helyezték el, állapota jelenleg is súlyos, életveszélyes.

Olvasóink írták

 • 5. spajszi 2008. december 17. 12:15
  „Nem ő nem cigány hanem kifejezetten roma,biztosan egy tisztességes,rendes,adófizető polgártársunkról van szó,aki ha van valamilyen munkalehetőség,azonnal megragadja!:):)”
 • 4. joco 2008. december 16. 14:58
  „Szilágyi_Zsolt 2008.12.16. 10:01 amit irtál azt nem érdemes kiegésziteni, ugy jo ahogy leritad.”
 • 3. MTT 2008. december 16. 13:13
  „Ezek szerint "férfiasan" lerendezték szegényt, ha roma, ha nem, szétlőtték odalenn...”
 • 2. Alajos 2008. december 16. 10:04
  „Kedves Kisalfold!
  1. El kellene dönteni: kiírják-e a sértett nevét, vagy csak a kezdőbetűjét?
  2. Nagyon szégyenlősek tetszenek lenni: ugye a mai újságban ez már a második véres roma ügy?
  3. És a mai (tegnapi) -többi- roma ügyről miért nem tetszenek beszámolni? Majd ha a Magyar Nemzet már megírta, akkor -kicsit stilizálva- átveszik?”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2008. december 16. 10:01
  „Nem roma, hanem cigány! Nagyon ostoba gyakorlat, hogy az emberek azt hiszik, a "roma", az valami választékos kifejezés a cigányokra. Pedig a roma egyszerűen csak cigányul jelenti azt, hogy cigány (férfi). Csakhogy mi magyarok vagyunk, és magyarul a roma, az cigány. A németeket sem Deutschoknak, az angolokat sem Englishmennek hívjuk, hiába ez a nevük a saját nyelvükön. Van rájuk saját magyar szavunk.
  Más. Ha áldozat a cigány, olyankor miért van mindig szigorúan feltüntetve, melyik nemzetiségbe tartozik? Hadd lássa mindenki, milyen rasszista ország vagyunk, mi? Mert ilyenkor mindjárt mindenki arra gondol, hogy magyarok támadtak cigányokra, pedig ez még nincs bebizonyítva. De ha leírják, hogy az áldozat cigány, ezzel szinte sugallják azt, hogy a támadó csakis a többségi társadalomból kerülhet ki. Érdekes lenne, ha itt is kiderülne, hogy saját fajtájabeli uzsorás cigányok fenyegették meg ilyen módon az illetőt, tartozások miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete vagy fehér: Lesz-e hó Karácsonykor?

Győr-Moson-Sopron - A karácsonyi hangulatban fehér Karácsonyok után kutatva fellapoztuk az Országos Meteorológiai Szolgálat megyei meteorológiai állomásainak klímaíveit. Az elmúlt 33 év december 24-26 közti időszakait vizsgáltuk. Tovább olvasom