Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Facebookon a legendás Civilization játék

A Civilization nevű népszerű számítógépes stratégiai játék is beköltözött a Facebookra.
Az 1991-ben született stratégiai videojáték-sorozat Civ World néven fut szerdától a közösségi oldalon. "Ugyanúgy épül fel, mint a klasszikus játék: van eleje, közepe és vége. De másokkal együttműködve játszik benne az ember. Ezért sokkal inkább egy közösségi élmény" - mondta a 2008 óta konzolokon is elérhető játék kiötlője, Sid Meier.

Az ingyenesen elérhető Facebook-adaptáció teljesítése nagyjából másfél évet vesz igénybe. Minden játékban legfeljebb 200 ember vehet részt. A digitális világ az ókortól indulva egészen az űrkorszak kezdete utáni időkig kalauzolja végig a játékosokat, akik számára a folyamatosan jelentkező gazdasági, társadalmi, diplomáciai döntések és a tudományos felfedezések teszik élvezetessé a gyorsan elrepülő évezredeket.

Minden játékosnak saját városa van és csatlakozhat egy civilizációhoz, hogy másokkal együttműködve nézzenek szembe a kihívásokkal, vagy közösen induljanak felfedezőútra. Együttműködhetnek világcsodák létrehozásában és szavazhatnak arról, hogy megtámadjanak-e más civilizációkat, vagy megvédjék-e a saját területeiket.

A játékosok virtuális tárgyak - fegyverek, vagy hadsereg - vásárlásával segíthetik az előbbre jutásukat. De annak érdekében, hogy a játék mindenki számára élvezetes legyen, a Civ World korlátozza a naponta elkölthető maximális összeget. Ebben a játékban stratégiai gondolkodásra van szükség a feladatok teljesítése és a civilizációk felépítése során - hangsúlyozta ki Meier.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rúzsa Magdi és Fábry Sándor is indul a Nemzeti Vágtán

Több híresség, köztük Trokán Nóra, Rúzsa Magdi és Szöllősi Györgyi is részt vesz az idei Nemzeti Vágtán. Tovább olvasom