Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Fábry Sándor halála

Tisztelt hölgyeim és uraim, kedves egybegyűltek. Ezúton szeretném bejelenteni, hogy mindannyiunk egyik kedvenc komikusa, Fábry Sándor távozott a komédia berkeiből. Az ember, kit nagyszerű tréfái, meglepő komikus képességei okán szeretett egy fél ország, elhatalmasodó politikai idiotizmusba halt bele.


Természetesen a hír nem igaz, de aki esetleg nem turulkrémmel mos fogat, az valahogy hasonlóképpen érezhet, mint én. Az Esti Showder is erősen a Szeszélyes Évszakok kimúlása előtti tüneteket mutatja, csak időközben belavírozott még egy szimptóma, ez pedig a pártosodás nevű, igen érdekes szövődmény. Persze lehet, hogy csak engem zavar, ha egy viccműsorban valaki masszívan politizál, ráadásul mindezt nem pártatlanul teszi.Sajnos Fábry éppen ilyen, műsora pedig lassan a Kuruc.info-ra hasonlít. Kevés normális poén, viccekből is inkább az ezer éves, ponyvává rágott őskövületekkel dobálózik, mikor pedig nem ezzel foglalatoskodik, akkor pedig oldalt szid, kevéssé értékelhetően. Lehetne ezt jól is csinálni pedig, csak tanulni kéne Hofitól, esetleg a Markos-Nádas-Boncz triótól. De sajnos nagyon úgy tűnik, hogy kedves Sándorunk már csak ilyen öreges lesz, és nem történik előrelepés ezen a téren.

Bár sírni szerencsére nem fogunk, hisz itt van már a feltörekvő generáció, Kiss Ádámmal, Bödőcs Tiborral, s a többiekkel. Akár úgy is mondhatnám: meghalt a király, éljen a király.

Bulvaros.hu

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. kisróka 2009. február 25. 17:42
  „Moderátornak.
  Búúú Ezt is kitörlöd?”
 • 28. VJack 2009. február 24. 23:11
  „Kedves akárki, pontosabban senki, aki ezt a semmit írta! Ha már itt tartunk, Hofi is mondott néha altesti - sticky and sweet... - poénokat, ráadásul a világ ez irányban azóta sokat változott. Nem azt mondom persze, hogy ezt feltétlenül követni kell. Nyilván nem a MÓD, hanem a MONDANDÓ nem tetszik a "senkinek", és ezért e kritika. Ja, kritika... Ez nem az, még véleménynek is soványka. Gyanítom, hogy ha valaki kormánysegget nyalna bármilyen modorban is, azt aktuális senkink nem illetné ilyen "kritikával".

  Ha már itt tartunk: Az milyen mód, hogy egy ismert ember halálával főcímben viccelődünk? Szerintem legalább annyira nulla erkölcsre van, mint amikor a fasz és punci különböző találkozásai kerülnek terítékre. Sőt...

  Persze beleestem abba a hibába, amibe cikkíró senkink, hiszen az esetben egy büdös szót nem szóltam volna, ha Gyurcsány, Draskovics, Veres és hasonlók bármilyen módozatú halálával viccelődik a cím. Legfeljebb a sajnálkozásomat fejeztem volna ki, ha kattintás után látom, hogy ez csak egy "jópofa" vicc.

  A Heti Hetesről pedig nincs mit mondani. Az nem humor, hanem propaganda és fizetett seggnyalás.”
 • 27. Misztertejfel 2009. február 24. 12:37
  „Nem érdekel, hogy jobboldali, és azért a kurucinfós hasonlat egy kicsit erős. Te Jóisten, ég és föld a kettő! A Hetihetes jobban zavar, mivel 2002-ig ellenzéki kabaré volt, ily módon menthető létjogosultsággal. Utána viszont rá kellett volna döbbenniük, hogy egy kormánypárti kabaré az elmehet a p...--ba, s ha leragadnak az ellenzék ostorzásásánál és a kormány védelménél, akkor csak a hűséges, bal-liberális nézőket tudják megtartani, ráadásul ki fog lógni a lóláb: hogy nem kabaré, hanem kampány az egész. Át is rakták a műsort péntekről vasárnap éjszakára.
  Fábrynak talán tényleg váltania kéne, unalmassá kezd válni, de így is példátlan, hogy egy szórakoztató műsor ilyen kőbevésett forgatókönyvvel élje meg a tizenegy-kettedik évét, ezért ha veszített is mára a humorából, kiröhögni azért nem illdomos. A fiatalokat pedig ő indította el.”
 • 26. PrettyWoman 2009. február 24. 11:05
  „Nekem is az a véleményem, hogy így pont egyensúlyba kerül a dolog: ő jobboldali elveket vall, a Heti Hetes meg baloldali. Nincs ezzel baj, ők is emberek. Ha meg titkolnák, az lenne a baj. Én mérsékelten szeretem őket. Fábryval talán nem is a gusztustalankodás a legnagyobb baj (tényleg nem szabad enni, ha őt nézzük), hanem inkább az irritál, hogy nem hagyja szóhoz jutni a vendégeit. Meg ilyen beszólás Ábel Anitának: "Melyitek segge nagyobb, a tied vagy a Szinetár Dóráé?" Hát tényleg egyikük sem egy karcsú nádszál, nem is kell megdícsérni, de azért meghívni valakit a műsorba, hogy fikázzuk, hát nem tudom. Ízlés dolga, de számomra ő sem egy Adonisz. A Heti hetes egyébként régen sokkal jobb volt. Nem zavar engem a változtatás, tudom, hogy újítani kell a műsoron, de én akkor szerettem a legjobban, mikor még ott volt ez az állat Henrik meg a Verebes és egymást csesztették. A Csiszár meg ott ült, mint egy diszlexiás balek. Szóval régen sokkal jobb volt, az tény. Túlzottan elpolitizálják. Farkasházy egy nagy koponya, de amikor elkezdi a negyvenperces hozzászólásait, ahhoz idegek kellenek. Rosszabb mint én.”
 • 25. hehe08 2009. február 24. 01:03
  „ne bántsd fábryt te barom!
  legalább kimondja.....”
 • 24. lipie76 2009. február 23. 23:06
  „Ha Fábry a bal-liberális oldal dicséröje,a kormányoldal nyalogépe lenne valoszinüleg a cikk irojának sem lenne semmi baja vele!”
 • 23. hozsuzs 2009. február 23. 20:29
  „Valóban a netről "kaptam le", de a lényegen nem változtat: nem kell szeretni, (ez én életem sem lenne sivárabb nélküle), de munkássága ettől még nem nulla, és egy jó forgatókönyv nélkül nincs film, ezt tán mét te sem vonod kétségbe.”
 • 22. gig-big 2009. február 23. 20:01
  „hozsuzs, gratula.
  Hama´ lekaptad a netről.
  Van pár alapmű köztük.
  De ezekről (nekem) inkább Szomjas Györgyöt, és egy rakás kiváló színészt ugrik be. Nem a dramaturg, aki néha statiszta is.
  A Wahorn féle vonal nekem nem jön be. Túl nihil.
  Saját munkásságaként a dizájn center kiváló volt.
  Ennyi.”
 • 21. KisVadföld 2009. február 23. 19:47
  „Én csak azt mondom (már ha ki nem moderálnak :D ) hogy akinek nem tetszik az nézze győzikét.”
 • 20. hozsuzs 2009. február 23. 19:41
  „azért nem teljes munkásságának összefoglalása kedves gig-big:
  * író:
  o Megint tanú (Bacsó Péterrel, 1994) (a nagy sikerű A tanú c. film folytatása könyvben)
  o Elfújta a tigris (Wahorn Andrással, 1994)
  o Dizájn Center (Hócipő rovata, 1989-2002)
  o Dizájn Center (könyv, 2005)
  o Dizájn Center 2 (könyv, 2007)
  Rendszeresen publikál magazinokban, újságokban, többek között az Elite Magazin, Filmvilág, Népszabadság hasábjain, a Playboyban önálló gasztronómiai rovatot vezetett.
  * forgatókönyvíró:
  o Vámmentes házasság (1980)
  o Könnyű testi sértés (1983)
  o Ördög vigye (1992)
  o Videoblues (1992)
  o Megint tanú (1994)
  o Magyar pizza (1995)
  * dramaturg:
  o Céllövölde (1990)
  o Sose halunk meg (1992)
  * szereplő:
  o Itt a szabadság! (1990)
  o Roncsfilm (1992)
  o Tündérdomb (2000)
  o Zsiguli (2004)
  o Cadillac Drive (sorozat) (2006)
  o Hasutasok (2006)
  Gondozásában készült Jeles András Álombrigád és Angyali üdvözlet, Vitézy László Vörösföld, Sopsits Árpád Videoblues és Céllövölde című filmje is...”
 • 19. gig-big 2009. február 23. 19:32
  „A 80-as évek végén szentendrei és környéki kocsmákban időzött a haverjaival (az A.E.Bizottság föstőivel, waszlavikkal, egyéb őstulkokkal). Az ún. "részeg beszóló" műfajt űzte.
  Besírta magát klf. filmekbe statisztának (Roncsfilm, ilyesmi), onnan felkapaszkodott a rádiókabaréhoz (Kondor Katalinnal!) - láttam őket egy színpadon: KondorKati, Farkasházy, Usztics, Verebes, Fábry.
  A saját poénokból hamar kifogyott, évek óta a "Showderklub" faszijai írják a szöveget, Fábry meg olvassa a színpadról. Egy igazi nulla VOLT. Mehet vissza Szentendrére a kocsmába.”
 • 18. thurvj97 2009. február 23. 19:25
  „Végre egy pontos megfogalmazás. A fél ország szerette. Én persze mindig is utáltam ezt a semmit mondó dumagépet. Nem fog hiányozni. Bizonyára kap állást a Terror Múzeumban. Mondjuk ruhatáros, kapuőr, jegyszedő, stb.jól jövedelmező állások lehetnek számára. Arra talán alkalmas is.”
 • 17. mir 2009. február 23. 19:17
  „17. Gondolom nem zavar hogy a két műsornak más a struktúrája. Fábry a letterman só koppintása és a vendégei miatt is azért annyira nézett míg a heti hetes még csak nyomokban sem hasonlít a fábry sóhoz.”
 • 16. áron 2009. február 23. 19:00
  „Aki ezt a cikket írta, az beteg, de nem is kicsit!!!
  Cipőpucolója sem lehet Fábrynak semmilyen tekintetetben. De ezt nyilvánvalóan ő is tudja!
  Fábry Sándor egyedül "leveri" a Heti hetest. Abba a 7 félnótásba nem szorult negyedannyi humor, mint "Fábrikúr" kisujjába. De ezt a két műsor nézettségi mutatója is tükrözi minden valószínűség szerint.”
 • 15. mir 2009. február 23. 18:59
  „11. Te szegény nehéz életed lehet! :)”
 • 14. Poncius 2009. február 23. 18:58
  „#11

  Ezerszer kuruc, mint komcsi bérenc, buzik és pedofilok .”
 • 13. mir 2009. február 23. 18:57
  „Mindenki az érdeme szerinti elbírálásban részesül :)”
 • 12. hozsuzs 2009. február 23. 18:54
  „hm...kurucok, akik ráadásul előmásztak...ennek is enyhén gyűlölködő íze van..ha már pártatlanok vagyunk:)”
 • 11. mir 2009. február 23. 18:53
  „7. Csak szólok hogy annó Fábry is részt vett a heti hetesben nem egyszer. Egyébként meg nem kötelező egyiket sem nézni van még elég csatorna.”
 • 10. mir 2009. február 23. 18:50
  „Na már megint előmásztak a kurucok. Van akinek az életét a zsigeri gyűlölködés teszi ki!”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Divatmustra az Oscar vörös szőnyegén

Azt már mindenki tudja, hogy a Gettó milliomos című film tarolt az Oscar-díjátadón. De mi a helyzet… Tovább olvasom