Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Ezer macska megmentője

Ötvenöt cicával, három kutyával, több mint tíz nyúllal, két kecskével és egy őzikével osztja meg házát a simasági Silvia Wesenauer. Az asszony által megmentett macskák száma már jóval ezer fölött jár.

Kutyák-macskák kertben, szobában, asztalon, díványon, a mosogatóban, egyszóval mindenütt – az embernek vigyáznia kell hová lép Silvia Wesenauer simasági otthonában. Az osztrák állampolgárságú asszony 1999 óta él a településen, azóta minden gazdátlan, beteg kisállatot befogad és meggyógyíttat, megmentve őket a biztos haláltól.

A környéken élők közül sokan – ismervén Silvia különös szenvedélyét – úgy szabadulnak meg a nemvárt kölyökmacskáktól, beteg dakszlitól, hogy egyszerűen bedobják őket Silvia kerítésén. – Ezt a macskát úgy dobták be hozzám, hogy még láttam amint „repül" át a kerítés felett, de mire kimentem senki sem volt ott, azt a másikat a 85-ösön egy autóból tették ki, el is neveztem "Győri"-nek – mutatja be az állatokat egyesével Silvia. Mindegyiküknek megvan a saját kis története, ő pedig bármelyikükét szívesen elmondja. Pedig csak macskából nem kevesebb, mint ezerrel volt már dolga. A befogadott kisállatokat ugyanis – ha betegek – meggyógyíttatja, ivartalanítja és gazdát keres nekik. Mint mondja, a fiatal és egészséges állatoknak gyorsan talál új otthont, az öregebbek, betegek sajnos már senkinek sem kellenek. Emiatt nála szinte mindig vagy százan várnak befogadóra.

Nézze meg Silvia állatait! Fotó: Magasi

– Szívesen csinálom, amit csinálok. A környék sintértelepein is visszajáró vendég vagyok, mindig hozok el egy-egy kutyát, cicát amelyikre az elaltatás várna – teszi hozzá az asszony. – Egy osztrák cégtől olcsón kapok eledelt, és egy iváni, valamint egy soproni állatorvos is nagyon sokat segít. Mindig megfogadom, hogy több állatot már nem hozok haza, de ha találok egy kidobott kiscicát az utcán, nem mondhatom, hogy a harminckilenc mellé nem fér el negyvenediknek. Ráadásul az is motivál, hogy sok kis életet megmentettem már. Legutóbbi szerzeményem egy beteg őzike, amelyik valahol Kapuvár környékén egy mezőn feküdt sérült lábbal. Hazahoztam, meggyógyíttattam, kecsketejet itattam vele, hogy visszanyerje az erejét. Mára a két kecskével jó barátságba is került.

Silvia örülne, ha további támogatókat találna. Ezzel – mint mondja – sok kisállat menekülne meg a betegségtől, legyengüléstől, a téli fagyoktól és a biztos haláltól.

Cím: Silvia Wesenauer
Simaság
Petőfi u. 7.
9633

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. Vercsy 2009. október 23. 12:41
  „Gratulalok Silvia,nagyon szep dolog amit tesz,en is mindig erre vagytam!!!on nagyon boldog lehet ,hisz hatalmas orom ennyi allattal eggyutt elni.tapasztalatbol tudom.sok sikert,a mindennapokhoz!jo hogy vannak ilyen onzetlen segito emberek.”
 • 50. zotya975 2009. október 23. 10:35
  „Kedves Audiscsajszi! Persze én a magánvéleményemet írtam, nálunk a kutyák a kertben vannak. Állatbarátnak tartom magam, amikor a Bőnyí állatmenhelynél gondok voltak egy zsák kutyakaját, és kutyaszalámit vittem oda, pedig 3 gyereket nevelek, és nem vagyok milliomos. A kutyánk megajándékozott bennünket 10! kiskutyával, eddíg 7-nek sikerült gazdát keríteni egy marad, az utólsó kettőre is vannak érdeklődök. Hogy mennyire ápolt sok ember? Erről a véleményemet olvashatos a 21.es hsz-ben, nem kellene véleményt alkotni rólam, ha még az összes hsz-emet sem olvastad el. Már ne is haragudj. Sokszor mentem dolgozni éhesen, mert a kajámat a kóbor kutyáknak adtam akikkel Canak-Győr között találkoztam biciklivel. Nem nagyon esik jól ha ezek után ismeretlenek úgy állítank gondolnak rám, hogy én utálom az állatokat. Na további szép napot.”
 • 49. Audiscsajszi 2009. október 23. 10:12
  „Ami elkeserítő, az az, hogy ha ebben az országban valaki megpróbál jót, nemeset cselekedni, azt egy csomó frusztrált, <moderálva> szétszedi.... Ahelyett, hogy örülnénk, hogy élnek köztünk ilyen jótét lelkek is, akik a saját gesztenyéjük kikapargatása helyett-mellett próbálnak segíteni....
  Hja kérem, az internethez annak elterjedésével és árcsökkenésével az is hozzáfér, aki anno csak a gumicsizmához, kapanyélhez...”
 • 48. Audiscsajszi 2009. október 23. 10:05
  „Pariot, Zotya, az, hogy kinek hol a helye, azt hadd döntse már el a az állat(ok) tulajdonosa! Senki nem kényszeríti rátok, hogy az ágyban tartsátok a macskát, kutyát. Ti így gondoljátok, mások meg máshogy. Mellesleg az én állataim ápoltabbak, mint sok ember, akiknek ugyebár a "házban a helye".
  Otromba, "nomen ist omen". Legalább a névválasztásod jó volt, bár a helyesírásodon még lenne mit csiszolni. A magadfajtákat olvasva megerősödik bennem, hogy az állatokat jobban szeretem és tisztelem, mint sok embert, és inkább rajtuk próbálok segíteni. Látom, helyetted is a placentát nevelte fel édesanyád véletlenül.”
 • 47. Diák 2009. október 22. 21:45
  „Ez csak egy vélemény: nekem is van cicám, szeretem, utcárol lett megmentve. A konyhaasztalon semmi keresnivaloja, kétszer letettem (nem kilöttem, nem megfojtottam), most már nem is probálkozik vele. Az iroasztalom viszont más tészta: most is itt fekszik elöttem, velem nézi a monitort. Ha nem itt lenne, hiányzana.”
 • 46. AHA 2009. október 22. 21:27
  „tosa2
  Arra sem emlékszem egy órája mi volt,nem hogy tegnap?
  Min kellett volna vitázni tegnap?
  :-))))”
 • 45. tosa2 2009. október 22. 21:15
  „Mi van aha, ma van kedved vitatkozni. Tegnap mi volt veled ?”
 • 44. Patriot 2009. október 22. 20:22
  „Én is szeretem a kecskét,jó száraz húsuk van és a mangalicahúsához hozzá keverve kitűnő kolbászt lehet belőle készíteni. Finom!

  Amúgy én úgy tudtam az ember házban lakik, a kutya kutyaólban,macska a pincében vagy a padlásfeljáróban.
  Mégis mi keresnivalója van a mosogatóban és a konyhaasztalon? pfújj”
 • 43. AHA 2009. október 22. 19:53
  „Ugyan zotya! Ne legyél ilyen kemény.Most jelent meg "gall" barátunk,most kezd kiteljesedni a vita.
  :-)”
 • 42. zotya975 2009. október 22. 19:47
  „Megint kezdtek eltérni a témától...most minek marjátok egymást? A hölgy tiszteletet érdemel azért amit csinál, és kutyának macskának kertben a helye. Ezennel berekesztem a vitát. Abbahagyni, mert kiüríttetem a termet.”
 • 41. AHA 2009. október 22. 19:45
  „ungi
  Bocs,hajszál pontosan ezt akartam írni.Sőt,már többször más fórumon írtam is.
  :-)))”
 • 40. ungi 2009. október 22. 19:43
  „Ha valaki allatokat tart, az nem velejaroja, hogy kutya es macskaszarban eljen. Törtenetesen nekem is van több cicam, mindegyik sterilizaltatva van, több kutyam is, es megis csodasan szep kertem, udvarom.Nincs sehol kutya, vagy macskaürülek, mert kitalaltak mar a takaritast. Es egyre inkabb beigazolodik a mondas: "minel több embert ismerek meg, annal jobban szeretem a kutyamat".”
 • 39. AHA 2009. október 22. 19:38
  „gall
  Pedig ne hagyd abba.Rég szórakoztam ilyen jól!:-))”
 • 38. AHA 2009. október 22. 19:37
  „moderálva”
 • 37. gall 2009. október 22. 19:36
  „moderálva”
 • 36. AHA 2009. október 22. 19:35
  „gall
  :-))))))))))))))))”
 • 35. AHA 2009. október 22. 19:35
  „moderálva személyeskedő”
 • 34. gall 2009. október 22. 19:34
  „moderálva sértő”
 • 33. AHA 2009. október 22. 19:33
  „Agent
  Ha elolvasod a cikket akkor láthatod,hogy ezzel kezdődik.”
 • 32. AHA 2009. október 22. 19:32
  „moderálva”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évente kétezer halálesetet okoz a levegő Budapesten

Az asztmás és tüdőrákos megbetegedések ugrásszerű növekedése mellett az úgynevezett hirtelen… Tovább olvasom