Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Ezek a legnépszerűbb nyaralóhelyek idén

Tavalyhoz képest nem történt jelentős változás. Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly, külföldön Róma tarol.
A trivago.hu utazási weboldal felmérése szerint a magyarok idén többnyire ugyanazokat az úti célokat keresik meg a nyáron, mint tavaly, de átlagosan többet hajlandók költeni a szállásra.

Siófok és Róma újból tarol


A népszerű úti célok tekintetében nem történt jelentős változás. Belföldön továbbra is Siófokra kíváncsiak a legtöbben, akárcsak tavaly. Budapest viszont hátrébb szorult a második helyről, 2015 nyarán ugyanis Balatonfüred szállásai a második legkeresettebbek. A jelentős fürdővárosok többsége idén is a top 10 úti cél között van.


A határokon túli szállást kereső magyarok körében Olaszország Rómával az első helyen továbbra is a legnépszerűbb. A horvát riviéra városai, Dubrovnik, Poreč és Rovinj a tavalyi nyárhoz hasonlóan idén is a top 10-ben van, akárcsak az olyan európai nagyvárosok, mint Párizs, Barcelona, vagy London.Többet fizetünk és hosszabb időre utazunk


A weboldal tavalyi adatai szerint az összes szálláskeresést figyelembe véve 2014 nyarán a magyarok átlagosan 26 500 forintot (2 fő/éj) voltak hajlandók szállásra költeni, a hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében a szállásra szánt összeg (amennyiért a szálláskeresők átlagosan megtekintettek egy ajánlatot) 217 500 forint volt. Bár az ár még mindig a leggyakrabban használt keresési feltétel, de ezúttal valamivel többet szánunk szállásra.

A magyar utazók idén 27 300 forintot hajlandók költeni éjszakánként, hosszabb kikapcsolódás esetén pedig átlagosan 262 600 forintot szánnak kosztra és kvártélyra. A nyaralással eltöltött idő is megnőtt tavalyhoz képest. 2014-ben átlagosan 3-4 napra kerestünk szállást, míg idén 5-6 nap a pihenésre szántidő.

A finnek és lengyelek körében vagyunk legnépszerűbbek


A kedvelt magyar úti célok szállásait a külföldiek közül is sokan keresik majd fel 2015 nyarán. A magyar szállások idén arányában a finneket és lengyeleket érdeklik leginkább, de a tavalyi évhez hasonlóan nagy számban kattintanak a szálláshelyekre németek, olaszok és osztrákok is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rá sem lehet ismerni a Barátok Közt Nórájára - fotó

A kétgyermekes édesanya kemény edzésbe és diétába kezdett tavaly decemberben, hogy megszabaduljon… Tovább olvasom