Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ez (nem) történt 2008-ban

Az Amerikából indult pénzügyi válság begyűrűzött Magyarországra is: az IMF pénzügyi segítségért fordult hazánkhoz, hogy a tőlünk kapott pénzzel támogatást nyújthasson a tönk szélére került Németországnak. Ha marad belőle, akkor Svájc is kap néhány milliárd dollárt a „Magyar Alapból".
Gyurcsány Ferenc hivatalában fogadta Orbán Viktort. A miniszterelnök és az ellenzék vezére hosszasan elbeszélgetett az ország helyzetéről. A két férfiú megállapodott az egészségügy reformjáról, a közoktatás átalakításáról, továbbá a gyülekezési jogról és a sztrájkról szóló törvények módosításáról. Felvetődött a nagykoalíció gondolata is, melyet mindkét fél üdvözítőnek tartott. Egy ponton bontakozott ki csupán vita: ki legyen a kormányfő. Mindkét vezető ugyanis a másikban látta az ideális jelöltet.

• A parlament módosított több kétharmados törvényt. Egyebek között csökkentették az országgyűlési képviselők számát a jelenlegi 387-ről 201-re. Ezzel együtt eltörölték a képviselők költségtérítését. Ugyanakkor a honatyák fizetésemelésére vonatkozó indítványt egyhangúlag utasította el a grémium. A gyülekezési jogról szóló törvényt is módosították. Ezentúl büntetendő cselekedet álarcban tüntetni, és tilos a gumilövedék használata tömegoszlatáskor.


Sólyom László köztársasági elnök kikérte a pártok véleményét arról, hogy kit jelöljön a megüresedett ... posztra (a kipontozott részre behelyettesíthető a legfőbb ügyész, a legfelsőbb bíróság elnöke, a számvevőszék elnöke, alkotmánybíró, az összes ombudsman és még sorolhatnánk).

• A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn legyőzte Svédországot (vagy Dániát, vagy Portugáliát).

• A Ferencváros szurkolói barátságos meccset játszottak az Újpest drukkereivel. A mérkőzés után a résztvevők megittak egy-egy alkoholmentes sört a Zöld Sashoz címzett ivóban, majd mindenki békésen hazament. A ferencvárosi vezérszurkoló mindeközben átkísért egy gyengén látó nénit (akinek a fia rendőr) a zebrán.

• Lemondott Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök elmondta, régóta érik benne ez a döntés. Eleve nehezen viseli annak keresztjét, hogy hazudott a népnek a választások előtt, s emiatt bekötött szemmel szavazott az ország. Bántja az is, hogy többször felbosszantotta Orbán Viktort és Sólyom Lászlót. A végső lökést lépéséhez az adta meg, hogy elfordult tőle Lendvai Ildikó.

• Erősen megugrott az SZDSZ népszerűsége, elérte a 32 százalékot. A pártok rangsorában így már csak az MDF előzi meg a szabad demokratákat.


• Hatékonynak bizonyult az üvegzsebtörvény: Magyarország huszonöt helyet ugrott előre a korrupciós világranglistán. Már csak a skandináv országok állnak jobban nálunk, igaz, csak egy paraszthajszállal.

• Elkészült a budapesti 4-es metró. Az avatási ünnepségen a nemzeti szalagot az első szerelvény mozdonya vágta át. A járművet Tarlós István vezette.

• A kormány hajlandóságot mutatott, hogy érdemben tárgyaljon a közalkalmazottak 14. havi illetményének kifizetéséről.

• A Magyar Gárda őrséget állított a Dohány utcai zsinagógához, mert az utóbbi időben több, az épületből kilépő idős embert is inzultáltak ismeretlenek.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke szolidaritást kért a vasutasoktól: javasolta, hogy a MÁV tetemes veszteségeinek csökkentésére fejenként fizessenek be 250 ezer forintot. Különben sztrájkolni fog, azaz nem szervez több sztrájkot.

• Az ország békésen ünnepelte március 15-ét.

• Az ország békésen ünnepelte október 23-át.

• Az ország békés volt.

Olvasóink írták

 • 3. ideals 2009. január 01. 17:32
  „.. ezek a pofák!
  Nem nyertem meg a lottót tavaly - az is (nem) történt!”
 • 2. b.zoli 2008. december 31. 11:18
  „JO is lenne :) B U É K”
 • 1. zotya975 2008. december 31. 09:58
  „Lehet hármat kívánni? Én csak egyet kérek, mind igaz legyen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisalföldi hihetetlenek

A Kisalföld, a család napilapja hűséges krónikása volt ismét az esztendőnek. Olvasóink első kézből… Tovább olvasom