Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Ez az út bizos: Hogy utazhatunk vasárnaptól?

Hatályba lép a 2009. évi vasúti és Volán menetrend vasárnap. Az új menetrend szerint Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) vonalain továbbra is öt pár InterCity járat közlekedik.

A MÁV-START közlése szerint összességében ugyanannyi vonat fog közlekedni, mint az előző menetrendben, viszont a kihasználatlan vagy indokolatlan kapacitásokat átcsoportosították az utazási igényeknek megfelelően.

A Volán-társaságok 2009. évi menetrendje lényeges változtatást nem tartalmaz az előzőhöz képest. Az új menetrendben az igények, a kapacitások, a csatlakozások jobb összhangját teremtették meg. A kiszámíthatóság érdekében kiterjesztik az Volánnál is az ütemes menetrendet a Budapest-Gyöngyös-Eger, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonalakra. Kisalföld Volán >>

A MÁV-START új menetrendjét korábban bírálták az önkormányzatok, települési civil szervezetek, vasutas szakszervezetek is. Kifogásolták, hogy ritkulnak a járatok, és romlanak az eljutási lehetőségek egyes településekre.

Az új menetrend szerint Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) vonalain továbbra is öt pár InterCity járat közlekedik. A magyar-osztrák vasúttársaság partnervasutakkal közösen útjára indítja a Bécs-Zágráb közvetlen járatot.

Módosult az életkorhoz kötött vasúti kedvezmény is. December 14-től a kedvezményt minden 55. életévét betöltött utas igénybe veheti, nemre való tekintet nélkül. A két vasúttársaság az európai uniós szabályoknak megfelelően, a nők és a férfiak közötti, életkor szerinti diszkrimináció feloldása érdekében döntött az átalakításról. Eddig ugyanis az 55. életévüket betöltött nők, valamint a 60. életévüket betöltött férfiak vehették igénybe a kedvezményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meditációval gyógyult Mester Tamás, a Megasztár zsűritagja

Kórházba került Mester Tamás. A Megasztár zsűritagját vakbélgyulladás tüneteivel szállították… Tovább olvasom