Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Extrákkal teli luxustemetéseket kínálnak Sanghajban

Luxustemetést, életnagyságú szobrot, a közelben nyugvó hírességeket is kínál Sanghaj legnagyobb temetkezési cége, amely az iparágon belül az ország egyik legsikeresebb üzleti vállalkozása is egyben.
A Fu Shou Yuan neve országosan - és gazdasági körökben nemzetközileg is - december végén vált ismertté, amikor a hongkongi tőzsdére vonulásának okán az újságok címlapjára került. A cég 500 millió eladásra kínált részvénye iránt rekordnagyságú, 680-szoros túljegyzés mutatkozott, azok ára egy nap alatt 66 százalékot emelkedett.

Forrás: shfsy.com
Forrás: shfsy.com

A befektetők tolongása mögött a huszadik születésnapját tavaly ünneplő sanghaji cég rendkívül sikeres vállalati stratégiája áll. A legtehetősebbeket megcélozva luxustemetéseket kínál, igény esetén akár az elhunyt életnagyságú szobrát formáló sírkövet, buddhista szerzeteseket és éves emlékünnepségeket is biztosítva.

Forrás: shfsy.com
Forrás: shfsy.com

A gyönyörűen karbantartott, napos és tiszta temetőkben vízesések, kőszobrok, kínai pavilonok közt helyezhetik szeretteiket örök nyugalomra a gyászolók, de étterem, mozi és kiállítási csarnok is helyet kap a sírkertekben.

Forrás: shfsy.com
Forrás: shfsy.com

A Fu Shou Yuan egykori hírességekkel - zeneszerzőkkel, művészekkel, háborús hősökkel - is "népszerűsíti" temetőit, Sanghajon kívül immár hét másik kínai városban is. Egy luxustemetés ára a félmillió jüant (19 millió forint) is meghaladhatja.

Forrás: shfsy.com
Forrás: shfsy.com

A luxustemetések népszerűsége töretlenül növekszik Kínában, a költséges ceremóniák a család anyagi helyzetének és összeköttetéseinek fitogtatására, az élők közti versengésre szolgálnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sony megválna PC-üzletágától

A hírre csaknem 8 százalékot emelkedett a Sony-részvények árfolyama a tokiói tőzsdén. Tovább olvasom