Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Évekig gyűjtött sportcipőre Barabás Éva

Barabás Éva, a Fókusz szerkesztő-műsorvezetője minden nap legalább egy órát fut-gyalogol kutyájával az erdőben, így nem volt számára kérdés, hogy idén is részt vesz a Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. Idén két távot is teljesít: fut a Fókusz csapatával, valamint az SOS Gyermekfalvak kis lakóival is elindul.

-Szerettem futni már gyerekként is, olyannyira, hogy nyolcadikos koromban a begipszelt kezem sem akadályozott meg abban, hogy körbefussam Bonyhádot – meséli Évi. - Emlékszem, hányszor fáslizta be apu a lábamat, és nyugtatgatott, hogy csak azért fáj mert növök. Sőt, évekig gyűjtöttem egy igazi sportcipőre! Aztán egy nap felültem a buszra és Bonyhádról 3,5 órát utaztam a nagy Budapestre. A rajzolt térképemmel eljutottam a sportboltig, megvettem a cipőt. Ott és akkkor én voltam a legboldogabb a világon, a hazafelé vezető hosszú buszúton fülemig ért a szám.

Sok a közös program: a Batttonyai Gyermekfalu kis lakói nemrég nagy lelkesedéssel sütöttek puszedlit kórházban fekvô, számukra teljesen ismeretlen beteg gyerekeknek.
Sok a közös program: a Batttonyai Gyermekfalu kis lakói nemrég nagy lelkesedéssel sütöttek puszedlit kórházban fekvô, számukra teljesen ismeretlen beteg gyerekeknek.

Az RTL Klub műsorvezetője több, mint tíz éve az SOS Gyermekfalvak jótékonysági nagykövete. Nem először indul futóversenyen a gyerekkel, és most elhatározta, gyűjtést is szervez számukra: legyen minél több rendes sportcipőre pénz. Olyanra, amire ő is annyira vágyott gyerekkorában, hogy sportolhasson.

- Azért is gyűjtök, hogy a gyerekfalvakban élô tehetséges gyerekek edzésekre és versenyekre is rendszeresen eljussanak, illetve az elhanyagolt gyerekek megkaphassák a számukra elengedhetetlenül fontos fejlesztô foglalkozásokat. Hiszem, hogy minden gyereknek joga van az egészséghez és a mozgáshoz.

Barabás Évi
Barabás Évi

Évi mindenkit bíztat arra, kezdjen bele ebbe a népszerű sportba.

- Olyan jó érzés, hogy a táv végén más ember vagy! Frissen, kicserélve az ember úgy érzi, meg tudná váltani a világot – tette hozzá a Fókusz műsorvezetője, aki fittségét, karcsúságát is a futásnak köszönheti.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Google és a Jandeksz már Oroszország részeként tünteti fel a Krímet az orosz felhasználóknak

A térképszolgálat orosz változatában (maps.google.ru) a felhasználók azt láthatják, hogy a… Tovább olvasom