Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Eurovíziós Dalfesztivál: Óriási csalódás Wolf Kati kevés pontja, Azerbajdzsán a győztes

Azerbajdzsán diadalmaskodott az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon szombaton. Magyarország a vártnál sokkal kevesebb pontot kapott.


00 óra 38 perc

Azerbajdzsán több mint 200 ponttal megnyerte az 56. Eurovíziós Dalfesztivált, Düsseldorfban.

A győztes dal a Running Scared című szám, Ell és Nikki előadásában.

Winners of the 2011 Eurovision Song Contest


Eurovision 2011 - Azerbajdzsán győzelme. Fotók: MTI

A hazánkat képviselő Wolf Kati összesen 53 pontot kapott a 42 országtól - Magyarországról nem lehetett rá szavazni.

Csodálatos hangjáért, fantasztikus produkciójáért büszkék lehetünk Katira,  még akkor is, ha az előzetes várakozások ellenére Európa igencsak hátra rangsorolta a szavazatokkal.


Eurovision 2011 - A verseny képei. Fotók: MTI

00 óra 23 perc - Pontszámok

Ukrajnától kaptuk az első pontokat: összesen 4-et. Eddig ˝nem azt kapjuk, amit vártunk.˝

12 pont Finnországtól! Ez az!

5 pont Izlandtól.

2 pont Ausztriától.

5 pont Svédországtól.

2 pont Azerbajdzsántól.

Még 23 ország van hátra.

2 pont Franciaországtól.

8 pont Szerbiától.

40 pontunk van, míg az élen állók 100 felett.

7 pont Romániától.

Magyarországtól 12 pontot kap Izland.

6 pont Spanyolországtól.

Összesen 53 pontot kaptunk, a ˝jóslatok˝, fogadóirodák, s sajtószavazatok alapján ez óriási csalódás.

23 óra 27 perc

Elkezdődik az országok kapcsolása. Mindenki 12 pontot ad az általuk legjobbnak ítéltnek. 43 ország műsorvezetői jelentkeznek be egyenként.

23 óra 12 perc

Lezárták a szavazást. Minden országban összesítik a közönség voksait, ami szakmai zsűri pontjaival fog kiegészülni.

23 óra 04 perc

Egy gyors összefoglalót láthattunk, s most írunk egy gyors, szubjektív listát: Magyarországot, Svédországot, Olaszországot, Németországot, Ausztriát, Azerbajdzsánt és Szlovéniát várjuk az előkelő helyekre.

A bejátszásokból egyértelműen látszik, hogy Katit imádta a közönség.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


22 óra 57 perc

Mind a 25 ország előadta produkcióját. A szavazatokat 15 percig lehet még leadni.

22 óra 45 perc

Spanyolország képviselője elhozta az ˝élet örömét˝ egyszerű kis dalával. Még három produkció van hátra.

22 óra 30 perc

A ˝sógorok˝ kristályhangú énekesét hallhattuk. Az Eurovíziós Dalfesztiválon hagyomány, hogy a szomszédok szavazatokkal, pontszámokkal erősítik egymást. Ausztria képviselője a 18. volt a fellépők sorában, s szerintünk kiérdemelt egy-két voksot.

Galéria! Fotók: MTI

22 óra 08 perc

Már a 14. produkciót láhattuk, színpadon volt a Blue, az Egyesült Királyság képviseletében. Az együttes karácsony előtt állt újra össze, miután rájöttek: külön-külön egyikük sem sikeres. Meglátjuk, itt mennyire viszik I Can című dalukkal.

21 óra 41 perc

Wolf Kati elindította a bulit! Érzésünk szerint az énekesnő sokkal felszabadultabban lépett színpadra, s igencsak kieresztette a hangját.

Szép volt Kati! Bár a ˝nehezén˝ túl van hazánk képviselője, azért még bőven tartogat izgalmakat a verseny, a legnagyobb szívdobogást természetesen az eredményhirdetés hozza majd.

What About My Dreams - Eurovision Song Contest 2011 - Live - Final

21 óra 30 perc

Láthattuk Finnország, Bosznia és Hercegovina, Dánia valamint Litvánia képviselőinek produkcióit. Ebből a négyesből különösebben kiemelkedő előadásnak nem lehettünk szemtanúi.

Most pedig következik Magyarország: Wolf Kati ˝What about my dreams˝ című dalával a színpadon!


21 óra 05 perc 

Fergeteges a hangulat Düsseldorfban, ahol 25 ország küzd a végső győzelemért. A megnyitó most egy kicsit eltért a hagyományoktól: mivel a tavalyi győztes idén is versenyben van, így Lena dalát a műsorvezetőkkel közösen adták elő.

Galéria! Fotók: MTI

20 óra 55 perc

Szombaton este eldől, ki nyeri az idei Eurovíziós Dalfesztivált.

A hazánkat képviselő Wolf Kati az 5. fellépő lesz a 21 órakor kezdődő versenyben. A szabályok szerint Katira Magyarországról nem lehet szavazni, de a határon túlról igen. A közvetítést világszerte mintegy 130 millióan figyelik.

Amennyiben az interneten szeretné élőben figyelemmel követni az eseményeket, kattintson >>ide<< vagy próbálja meg >>itt<<.

Szurkoljon Ön is Wolf Katinak!

Korábban:

Vuk dalától Európa színpadáig

Szombaton este egy ország drukkol majd Wolf Katinak: az énekesnő az 56. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében képviseli hazánkat. Felidéztük, hogyan jutott el idáig.

Bizonyára sokan emlékeznek arra a kislányra, aki a Vuk című rajzfilm betétdalát énekelte. A ma 35 éves Wolf Kati akkor még csak a hetedik esztendejében járt.

Vuk dala


Az énekesnő akkor vált igazán ismertté és újra sokak kedvencévé, amikor 2010-ben továbbjutott az X-faktor válogatóján.  A show egyik jelentős állomásán, a Mentorok házában is meggyőzte produkciójával mentorát, Nagy Ferót és annak akkori segítőjét, Bebét - a Black to Back énekesét.

Wolf Kati - Change The World ( Mentorok Háza)


A kétgyermekes anyuka Az X-Faktortól a hetedik élő show-ban búcsúzott, amikor is a zsűri a nézőkre bízta a döntést, s a közönség Takács Nikolast jutatta tovább. Addig viszont olyan felejthetetlen pillanatai voltak a műsorban, mint például:

Wolf Kati - From Sarah With Love


Kati sikertörténete közel sem ért véget a versenyből való kiesésével. ˝Szerelem, miért múlsz?˝ című dala februárban debütált, s azóta is nagy hallgatottságnak örvend. A dalt Rakonczai Viktor és Rácz Gergő alkotta szerzőpáros készítette el, a szöveget Geszti Péter írta.

Szerelem, miért múlsz?


Márciusban kiderült, hogy Wolf Kati képviselheti hazánkat az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon. A ˝Szerelem, miért múlsz?˝ háromperces változatát angolul - egy magyar betéttel - adta elő az énekesnő a dalfesztivál május 10-i első elődöntőjén, s továbbjutott.

EUROVISION 2011 HUNGARY


Szombaton este Wolf Kati újra színpadra áll Düsseldorfban, s ˝Európa meghódítására˝ készül. A döntőt a Magyar Televízió élőben közvetíti, a félórás felvezető műsor után Gundel Takács Gáboré a szó 21 órától.

Aki az interneten szeretné követni a műsort, annak ajánljuk a következő oldalt >>

Természetesen portálunkon is beszámolunk majd a végső eredményekről, illetve Kati szerepléséről.

Olvasóink írták

97 hozzászólás
 • 97. sivatag66 2011. május 16. 20:24
  „moderálva”
 • 96. Túrabakancs 2011. május 16. 17:17
  „kolombela!/95/
  Remélem a Fidesz is eljut majd egy olyan pontra, hogy pontos nevén fogja nevezni azokat,
  akik ténylegesen ártottak ebben az országban a saját hazájuknak. Virágnyelven sokan
  nem értenek, főleg külföldön. Fel kell vállani a radikális szerepet, csak így lehet megtisztítani
  a közéletet a génselejtektől. Akinek nem inge, ne vegye magára!
  Jövőre nem szabad tüntetőleg magyar versenyzőt indítani erre a versenyre, amúgy is csak
  színjáték ez az egész fesztivál.”
 • 95. kolombela 2011. május 16. 16:47
  „94. drKotász 2011.05.16. 14:24
  Ez így van! Ezek a ballib .... folyamatosan az országot járatják le párhuzamosan pedig folyamatosan rasszistázzák a magyarokat. <moderálva..>”
 • 94. drKotász 2011. május 16. 14:24
  „91. kerteszb
  Picit tévedésben vagy, nem a külföld szemében, hanem a külföldi szoclib banda szemében. Ne hazudozz össze vissza , nem Magyarország elítélését kérte, hanem a hazug gyurcsány kormányét.”
 • 93. annobon 2011. május 16. 14:24
  „Egy valamiben tényleg rokonaink a finnek! Az alkoholizmusuk miatt! "A hivatalos statisztikák szerint a finnek 2008-ban átlagosan 10,4 liter tiszta szeszt fogyasztottak személyenként. Finnországban az alkohol a vezető halálok2005. óta, amikor az északi ország 30 százalékkal csökkentette az alkohol jövedéki adóját, hogy megpróbálja feltartóztatni a szomszédos EU-tagállamokból beözönlő olcsóbb importot."”
 • 92. annobon 2011. május 16. 14:19
  „Viszont: éljen a finn-magyar barátság!”
 • 91. kerteszb 2011. május 16. 13:43
  „korombela, drKotasz: LOL
  Az már nyilván a narancsködbe veszett agyatokban, hogy Ovi például "lisszaboni hazudozó"-ként elhíresült szerepében rohangált ki panaszkodni, vagy ahogy 2006-ban hazája elítélését követelte Brüsszelben stb.
  Az EU elnökeként mutatott pökhendi, bicskanyitogató stílusa is hozzájárult ahhoz, hogy hazánk nem épp népszerű a külföld szemében, ránk még a szomszédos (magyarlakta) országok vagy a lengyelek se szavaznak...”
 • 90. drKotász 2011. május 16. 13:19
  „86. kolombela Pontosan!
  Érdekes mikor az mszp kormány ideje alatt irtották a cigányokat, senki sem futkározott brüsszelbe, és nem volt kimenekítés és semmiféle külföldi média lejáratós kampány, na vajon miért. Ilyent csak az elvetemült mszp-szdsz es banda tud tenni a saját országa ellen, ha a mozgalom érdeke úgy kívánja a hatalom megszerzése miatt.
  Különben meg eddig egyszer sem szerepelt túl jól egy magyar előadó sem ezen az izén.”
 • 89. Hyppolit 2011. május 16. 10:34
  „Nem értem azokat, akik ennél többet vártak a Wolf-"nénitől". Bebizonyosodott, hogy a "csizma lekerült az asztalról".Minden él nélkül szerintem jobban teszi a hölgy, ha gyermekeire és családjára áldozza a "sztárráakarokválni" törtetésre elpocsékolt idejét, és kellemes családi hangulatban felidézi a Vuk c. dal néhai sikerét.Egyébként így a negyvenhez közel lassan az egészségre is érdemes egyre jobban odafigyelni.”
 • 88. Sagittarius 2011. május 16. 10:22
  „77. tovari 2011.05.15. 21:38
  "Végül is azt írták, hogy tárt karokkal fogadják ott :D Sagittarius majd azért számolj be a fejleményekről."

  Remélhetőleg a "klónok háborúja" rövid úton véget ért. Valóban etikus, és a jövőbeni hasonló esetek megakadályozását elősegítő példát statuáló döntést hozott a Főszerkesztő Úr! A klónt likvidálták! Köszönet érte ez úton is!

  Annek ellenére hogy (állításuk szerint) tárt karokkal fogadnának a jardon, :-))) nem áll szándékomban jogi lépéseket tenni. Bőven megfelelő elégtétel számomra, hogy páran kimutatták a foguk fehérjét (pozitív, és negatív irányban is) , nem kevésbé egyesek saját maguk járatták le még jobban a testületet (persze, ha valóban oda tartoznak)!”
 • 87. gig 2011. május 16. 09:21
  „69.

  Ha már idézünk, csak pontosan, szépen!

  "Die Jennifer Rush der Puszta, die CSD-Krachernummer des Abends."

  (CSD = meleg büszkeség napja)

  Amúgy nem szabadna egy ilyen, versenynek álcázott mókázást komolyan venni. Ha jól emlékszem, mintha olyat mondtak volna a Mickey Maus műsorvezetők, hogy nem a versengés a él, hanem hogy együtt vagyunk és együtt ünnepelünk. Ez a rész talán kimaradt néhányaknál a közvetítésből.

  A "magyar" dal pedig egyszerűn nem tetszik, az előadó és annak ruházata még kevésbé (magára tekerte az ágytakarót?), de ez egy szubjektív műfaj, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz.

  A szavazás körüli anomáliák sajnos beárnyékolják az alkalom ünnepi jellegét, ez tény, de akkor sem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Az azerbajdzsániak pont olyan felejthető, két hét múlva már felidézhetetlen produkciót nújtottak, mint szinte az összes többi nemzet képviselői.

  Számomra az izlandi hatos és Lena előadása maradt meg értékes emlékként, a legviccesebb pedig a So lucky volt, mégsem zavar, hogy egyikük sem nyert.”
 • 86. kolombela 2011. május 16. 08:45
  „81. Dwatson 2011.05.15. 23:30
  Egyáltalán nem akarom védeni Orbánt, de ez inkább annak a szemét cionista hátsót nyaló ballibsi rablóbandának köszönhető, amelyik úton-útfélen Magyarországot lejáratja, rossz fényben tünteti fel, akik folyamatosan azt hangoztatják, hogy a magyarok rasszisták, antiszemiták kirekesztőek, stb.”
 • 85. Bo9903 2011. május 16. 08:26
  „Én egyáltalán nem néztem, mert az egész csak kamu. A többi is az volt eddig is, szemetet nem nézek.”
 • 84. soppet 2011. május 16. 07:48
  „Kétségtelen, Wolf Kati a dala és előadása alapján bőven befért volna a mezőny első felébe, mégis hátulról lett a negyedik. S ennek több oka volt. Az ilyenkor szokásos és ezúttal is bő teret kapó önsajnálat, önámítás és politikai ostobaság csupán a lényeget elkenő üres fecsegés, mert az alapproblémát inkább itthon kellene keresni: egyrészt a politikában, másrészt a médiában, s ennek nyomán a magyar mentalitásban, az önértékelési zavarainkban, a helyzetértékelésünkben.
  ,,Kati Wolf: What About My Dreams.... Muss leider aus politischen Gründen abgelehnt werden: Sie ist eine von Gnaden Viktor Orbáns! " ,,Sajnos, politikai okokból el kell, hogy utasítsuk. Orbán Viktor kegyeltjeinek egyike!"
  A lényeg a következő. Az erőből történő politizálás egyik eredménye az, hogy leszavazták Magyarországot. Lehet álmodozni "Nagy-Magyarországról", de ébredjenek fel a FIDESZ-KDNP vezetői. A magyar nép nem AKARJA!!!
  Békét és békés egymás mellett élést akarunk!!!
  Vegyék már észre, hogy a 6.300.000 szavazópolgárral szemben az Önök 1.700.000 szavazópolgára a kisebbséget jelenti. A többségnek van egy kérése. A rövid út!”
 • 83. CsabaKiraly 2011. május 16. 03:09
  „Nekem ez a csaj egy ven asszonynak nez ki. Nem csodalom az eredmenyt es az elobbi hsz-t sem, hogy senki sem szeret minket. Itt eppen az tortent mint a foci-rendezesel. Minket saccolt mindenki aztan senki sem szavazott rank. Bar a sok cigonak is szerepe ven ebben, mi sem vagyunk (Magyarok) igazan szeretettre vagy tiszteletre meltoak. Tul nagy az ARC, azt hireszteljuk, hogy mi xartuk a spanyol viaszt, mindenbe mi vagyunk a kiraly. Egy kis szerenyseg jobban kifizetodhet a jovoben. Valojaban "elciganyonyosodtunk".”
 • 82. asvel 2011. május 15. 23:38
  „... Dwatson 2011.05.15. 23:30

  Ez a pontszám Orbán Viktor arroganciájának is szólt!Európa szerte utálat tárgyai vagyunk-sajnos.

  És Azerbaidjan irányítja az Európai politikát szerinted??”
 • 81. Dwatson 2011. május 15. 23:30
  „Ez a pontszám Orbán Viktor arroganciájának is szólt!Európa szerte utálat tárgyai vagyunk-sajnos.”
 • 80. igazszó 2011. május 15. 22:35
  „.... AranyKözépút 2011.05.15. 22:09
  KAPUVÁRIAK SOS:
  kérésére válasz:
  Állatorvos, kórház keresésre ezt találtam:
  Dr. Keresztény Péter 9330 Kapuvár, Batthyány utca 20 (96) 241 050 ?”
 • 79. igazszó 2011. május 15. 22:22
  „Wolf Katinak gratulálunk, mert személye, csodálatos hangja, előadása, megjelenése, eredményei csodálatosak! Az, hogy nem nyert, véleményünk szerint több ok együttesére vezethető, ami nagyon sajnálatos dolog, eredmény nem az ő személyében, előadásában keresendő!
  Meglehet nézni, kik szavaztak Magyarországra? Még azok sem, akiktől elvárható lett volna! Magyarországot lesöpörték, útálat tárgya lett, tiszteletét, emberségét elveszítette, és sajnos adott is okot rá a politika! Ki véd meg minket, ki nyujt nekünk magyar állampolgároknak, bajba jutottaknak segítő kezet, ha az országunk vezetői sem? Mit várhatunk másoktól? Ezt, ami történt most is, és ami nem Wolf Kati szégyene, mert Ő mindent megtett, erőn felül is vállalva, amit nagyon köszönünk neki! A hiba nem az előadásában keresendő, sokkal nagyobb okora vezethető vissza!”
 • 78. AranyKözépút 2011. május 15. 22:09
  „KAPUVÁRIAK SOS:
  Kérem legalább osszátok meg: Most (2011.05.15. 21:20) telefonált egy hölgy Kapuvárról, hogy a házuk előtt egy gólya fekszik, nem tudni, hogy sérült-e vagy beteg... Jó lenne biztonságba helyezni, hogy éjszaka nehogy kutyák támadják meg! Nem tudtok valakit a környéken, aki S.O.S. segíteni tudna biztonságba helyezni, megmenteni ezt a szegény gólyát???

  A bejelentő telefonszáma: +36-30-239-6368”
97 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VV Szandika nem várta élete szerelmét a börtönkapuban

Azt ígérte, hogy amikor élete szerelme szabadul, ő ott lesz a börtönkapuban. Szandika azonban nem… Tovább olvasom