Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlexet a nézők fele a legjobb húszba várja

A Magyarországot képviselő ByeAlex és a Kedvesem című dal a második elődöntőben hangzik el, csütörtökön Malmőben.
ByeAlexet és a Kedvesem című dalt a megkérdezettek 54 százaléka a legjobb húsz közé várja a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon, 46 százalék ennél rosszabb helyezésre számít - áll a GfK Hungária márciusban elvégzett közvélemény-kutatásában.

A dalt ismerők mintegy tizede gondolja úgy, hogy ByeAlex dobogós helyen végezhet, és 28 százalék reménykedik a legjobb tízbe kerülésében. Nagyjából ugyanannyian gondolják, hogy a dal ott lesz az első húszban (54 százalék), mint ahányan ennél rosszabb helyezésre számítanak (46 százalék). Akiknek nagyon tetszik a Kedvesem, azoknak a 21 százaléka azt gondolja, hogy ByeAlex dobogós helyen végezhet - szerepel az MTI-hez hétfőn eljuttatott anyagban.

A GfK Hungária 2013 márciusában az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntője után ezer - 15-69 éves - ember megkérdezésével végzett reprezentatív kutatást kor, nem és lakóhely szerint a fesztivál lehetséges kimeneteléről. A dalt ismerők 89 százaléka vállalkozott jóslásra ByeAlex malmői szereplését illetően.

Mint a dokumentumban a GfK Hungária fogalmazott, nehéz megjósolni, hogy a produkció hogyan fog szerepelni a nemzetközi versenyen. "A helyezés a nézők szavazatán dől el, és a produkciók megítélése mellett sokat nyom a latba az egyes nemzetek közötti rokonszenv, valamint a külföldön élő hazaszavazók száma."

A felmérés a hazai válogatóversenyről, a február-márciusi A Dalról is tájékozódott. A megkérdezettek 38 százaléka is ByeAlex dalát juttatta volna tovább a nemzetközi versenyre, a második legnagyobb rajongótábora Radics Gigi Úgy fáj című számának volt, a harmadik helyen pedig Kállay-Saunders András My Baby című produkciója szerepelt.

"Még azok, akik ByeAlexet szerették volna döntőbe juttatni, sem rajongói egyöntetűen a dalnak, 28 százalékuknak nem igazán tetszik a szám. Arra a kérdésre, hogy vajon miért szavaznának rá mégis, az egyik magyarázat az lehet, hogy a többi produkció még ennyire sem nyerte el tetszésüket. Az is lehetséges magyarázatul szolgálhat, hogy a választás nem a tetszésen, hanem más motiváción, például a produkció egyediségén, formabontó jellegén alapul" - összegzett a GfK Hungária.

Az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőit kedden és csütörtökön rendezik Malmőben, a Magyarországot képviselő ByeAlex és a Kedvesem című dal a második elődöntőben hangzik el.

Olvasóink írták

 • 19. koppenhágó 2013. május 16. 06:41
  „Ezért kellett volna a nevezést azoktól összeszedni, akik akarják hogy
  legyen Magyar előadó ezen a viccparádén!”
 • 18. pampuska 2013. május 14. 10:10
  „Emlékszem, milyen nagy reményekkel küldtük ki Wolf Katit is! Aztán mi lett belőle??? A huszon akárhányadik helyen végzett. Vegyük már észre, ki a fene fog egy magyar előadóra szavazni, akárkit is küldönk ki! A másik 3 döntősünk legalább megszabadult egy hatalmas égéstől...”
 • 17. Hyppolit 2013. május 14. 08:55
  „9. iparos! Húhh! Wolf Kati? Addig se, és utána sem volt/nincs sehol. Ez nem véletlen. Max az ötödik X elején megpróbált egy utólsót "dobni". Nox? A végképpen ciki. Számomra nagyon gáz, hallgasd meg Péter Sz. Szilvit élőben, alá és föléintonálások ezerrel.
  Már korábban soroltam, az évek során tényleg akadtak nagy nevek: Olivia Newton John, Les Humpries Singers, Bucks Fizz, Ofra Haza, Celine Dion, Las Ketchup, G. Cinquettim, stb. Az, hogy "bájlex" egy anti-nulla, egy dolog, de a dala maga szövegileg/zeneileg/tartalmilag/harmóniailag/ előadóilag/stb. is értékelhetetlen. Smafu. (Tény, a másik három döntős meg egyenesen taszító volt személyileg is.)”
 • 16. mir 2013. május 14. 06:41
  „Esélye sincs ennek a dalnak. Voltak mér ennél sokkal jobb előadók és számok is aztán azok is mire mentek vele? Ez a dal abban egyedi, hogy dögunalom és még ócska is. Az elődöntőn sem fog túljutni.”
 • 15. drKotász 2013. május 13. 22:21
  „13. sorok_közt
  Amúgy már vártam hogy mikor jön elő valaki ezzel a nyavalygással. Ez főleg olyanok szokása akik még soha sem lépték át a saját házuk ajtaját. Nekem ezt a baromságot ne hangoztassa senki, én 3 éve élek külföldön de csak jót kaptam.”
 • 14. drKotász 2013. május 13. 22:18
  „13. sorok_közt
  Akkor azért nem volt Izrael a döntő közelében sem, úgy látszik őket sokkal jobban nem kedvelik.”
 • 13. sorok_közt 2013. május 13. 21:54
  „Semmi esélye a dalnak. És nem azért mert jó vagy rossz. Hanem egyszerűen azért, mert ez a szavazósdi európai szimpátia szavazás is egyűttal. Azért pedig sokat tettek politikusaink (mindegyik oldalon) hogy a magyarokkal ne szimpatizáljanak Európában.”
 • 12. xverax 2013. május 13. 21:18
  „teljesen mindegy hogy kit várnak a Magyarok az első 20 ba, mivel
  nem szavazhatnak erre az akármire. Ezt inkább romániában vagy szlovákiában
  kellett volna megkérdezni, ugyanis ők szavazhatnának rá, de nem fognak :D :D”
 • 11. Szitu 2013. május 13. 20:45
  „Az én kedvesem egy olyan szám
  amit gyermekek szeretnek.
  Tücskös hintók képzavarban.
  S te lettél a délibábunk ByeAlex. Mondom ezt kedvesen.
  Nekem mindegy már mi lesz a kettesen,a kettesen,ha ez megy az egyesen..”
 • 10. oooo 2013. május 13. 20:27
  „egy pillanat alatt haza zavarják az én kedvesem, csak úgy kedvesen....”
 • 9. iparos 2013. május 13. 19:45
  „Wolf Kati, Nox”
 • 8. Hyppolit 2013. május 13. 18:45
  „7! Korábban csoda énekesek? Csak egyet, csak egyet név szerint, ha lehet...”
 • 7. iparos 2013. május 13. 18:39
  „A korábbi fesztiválra, mindig csoda énekeseket küldtünk. A nagy elvárások mellett, mire jutottak? Lehet, hogy az idén meglepődünk...”
 • 6. gonzo 2013. május 13. 18:34
  „Mi változik azzal,ha első lesz és mi ha 234.?Miről szól ez a "verseny"?Hogy lehet teljesen eltérő stílusú dalokat "versenyeztetni"?Mennyi közpénzt öl a magyar tv,-tehát mi adófizetők-ebbe a projektbe?Milyen információk alapján várja valaki akármelyik helyre ezt a dalt?Látta/hallotta már a többit?Mi értelme van ennek az egésznek....valaki felvilágosíthatna.Kösz!:)”
 • 5. Tündenéne 2013. május 13. 17:38
  „1000 fő? Ennyi ember vélemény leképezi az országét? Hát azt kötve hiszem, akármennyire is "reprezentatív"...
  Szerencsétlen kóckirály meg előbb talán megtanulhatna énekelni.”
 • 4. Hyppolit 2013. május 13. 16:31
  „Az "anti"-zsűri néhány értékesebb produkciót már az elején kinyomott. A fent felsoroltakból Radics, Kállay és Vastag az izzadságszagú ciki kategória, míg a megmaradt "ártatlan bohóc" nem sok vizet zavart. Magyar mentalitás a dafke, így "ha már nem maradt más", inkább őt részesítették előnybe az erőből törtetőkkel szemben. A szomorú, hogy ez az anti-ember képviseli hazánkat akkor, amikor a korábbi versenyeken a következő nevek fordultak meg: Celine Dion, Bucks Fizz, Les Humpries Singers, Abba, Waterloo & Robinson, Las Ketchup, Olivia Newton John, Dschinghis Khan, stb-stb.”
 • 3. ATXadmin 2013. május 13. 15:53
  „hát én megnéztem tőle pár másik számot koncert kivágást és őszintén egy kalapsz*rt sem ér ez az ember hangja nulla .........ez kell az országnak gratula!!!!!!!!!!”
 • 2. seremetyevo 2013. május 13. 15:19
  „Tán 20-an indulnak.....?”
 • 1. udy 2013. május 13. 15:10
  „Szóval, arcal a vasút felé....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az általános elhízás miatt nem kap figyelmet a vészes soványság

Az általános elhízás jelentette gondok miatt nem kap figyelmet a vészes soványság a gyerekek körében… Tovább olvasom