Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > Eurovízió 2013: ByeAlex mehet Malmőbe! - fotók, videók

Eurovízió 2013: ByeAlex mehet Malmőbe! - fotók, videók

Nem kis meglepetés született A Dal döntőjében: ByeAlex képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Sz.J. - 2013.03.02. 18:22
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
ByeAlex és a Kedvesem című dal képviseli Magyarországot az 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Malmőben.

A Dal című magyar válogatóverseny szombati döntőjében, az M1-en és a Duna World csatornán élőben sugárzott showműsorban a nyolc finalista mezőnyét az öttagú zsűri szűkítette négyre, közülük a tévénézőktől ByeAlex (Márta Alex) és a Kedvesem kapta a legtöbb sms-szavazatot. A dal szerzői Márta Alex és Palásti Kovács Zoltán Zoohacker.

A Dal 2013 - ByeAlex mehet Malmőbe
A legjobb négybe bejutott még a zsűritől a legtöbb pontot kapott Kállay-Saunders András és a My Baby, Radics Gigitől az Úgy fáj, valamint Vastag Tamás Holnaptól című dal. A Dal négy legjobbjára összesen 244 ezer szavazatot adtak le a tévénézők.

"Egyáltalán nem akartam nevezni erre a versenyre, zsigerből tiltakoztam ellene, tőlem távol állnak az ilyen tévés vetélkedők. A lemezkiadóm, a CLS Music menedzsmentje azonban beadta a dalt, ami egyáltalán nem olyan, amilyenek az eurovíziós számok lenni szoktak" - mondta ByeAlex korábban az MTI-nek.

Felidézte, hogy a Kedvesem című dal ötlete csaknem három évvel ezelőttre nyúlik vissza, de csak a versenyre lett belőle kerek egész. Eredetileg egy kísérletezős, popos számot írt, a szöveg egy életében megtörtént szituációról szól, abból az időből, amikor elhagyatottan élte mindennapjait.

"A végső változat valójában egy remix, amelyet az eredeti sávokra Zoohacker készített. A szám az ő felfogásában is megőrizte bájosságát, akárcsak a nemrég elkészült táncosnős klip" - jegyezte meg a 28 éves dalszerző-énekes. ByeAlexet az elődöntőből és a középdöntőből is a tévénézők szavazatai juttatták tovább. Mint az MTI-nek kifejtette, már dolgoznak a Kedvesem angol nyelvű változatán, bár legszívesebben magyarul énekelné el a számot Malmőben.

A zsűriben Rúzsa Magdi énekesnő, Walkó Csaba, a Magyarországot a Sound of Our Hearts című dallal a tavalyi bakui döntőben képviselt Compact Disco énekese, Csiszár Jenő rádiós műsorvezető, Rakonczai Viktor zeneszerző, producer és Rákay Philip, az M1/M2 intendánsa kapott helyet.

Az idén másodszor megrendezett A Dal című magyar válogatóversenybe 244 dalt neveztek, közülük harminc jutott az elődöntőbe, majd 18 a középdöntőbe, onnan nyolc a döntőbe.

Idén 39 ország vesz részt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett versenyen, Magyarország dala a második malmői elődöntőben, május 16-án hangzik el. A dalfesztivált ezúttal azért rendezik Svédországban, mert tavaly Bakuban egy svéd énekesnő, Loreen nyert Euphoria című dalával. Az előadó által A Dal döntője számára küldött videoüzenet a szombati adásban volt látható és hallható.

Az Eurovíziós Dalfesztivált először 1956-ban rendezték meg, a legjobb magyar helyezést Bayer Friderika érte el, aki Jeney Szilveszter szerzeményével, a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban. A verseny korábbi indulói közül sokan világsztárrá váltak, köztük a svéd sikercsapat, az ABBA, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, a Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza vagy az egykor svájci színekben induló kanadai Céline Dion.

Korábban:

22.30 - ByeAlex énekli a Kedvesemet, mint győztes dalt.

Az elmúlt hetekben Radics Gigitől kezdve, Kállay-Saundersen át Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettjéig többeket kikiáltottak győztesnek (a cikk végi szavazásunkat is Gigi nyerte), a közönség azonban ByeAlex mellett tette le voksát!


22.26 - A győztes: ByeAlex! Gratulálunk!

22.23 - Lezárult a szavazás. Szólítják a négy előadót. Több mint 244 ezer szavazatot küldtek a nézők.

22.18 - Most a zsűri elmagyarázza, miért döntöttek úgy, ahogy.

˝Szerintem meg kell mutatni az egész világnak, hogy valaki így tud énekelni 16 évesen˝ - mondta Rakonczai Viktor Radics Gigiről.

˝Kállay- Saunders András egy fantasztikus előadó, jókedvű a dal˝ - mondta Walkó Csaba. Rúzsa Magdi is Andrásról szól: ˝nagyon európai a produkció, szerintem ez az a dal...˝

˝Tehetséges mint a nap˝ - szólt Gigiről Rákay Philip.

˝Miattam mehet a ByeAlex, mehet a Kállay-Saunders, miattam bárki nagyon jól tudja képviselni Magyarországot a továbbjutottak közül˝ - véli Csiszár Jenő.

Egy perc és lezárják a szavazást.

22.11 - A lihegőben zajlik a műsor, ByeAlex vetkőzik, mert meleg van. Most pedig jön egy újabb extra produkció: Loreen tavalyi győztes dala, az Euphoria az Anti Fitness Club feldolgozásában.

22.03 - A Compact Disco és az MR Szimfónikusok a színpadon.

21.57 - Akik közül kikerül a győztes:

Kállay-Saunders András - My BabyRadics Gigi - Úgy fáj


Vastag Tamás Holnaptól


ByeAlex - Kedvesem

21.51 - Kis szünet következik, majd jön a Compact Disco az MR zenekarral, és a tavalyi Eurovízió győztes dala, az Euphoria is hallható lesz egy sajátos feldolgozásban.

21.36 - Keresztes Ildikó 4 pontot, Vastag Tamás 6-ot, Kállay-Saunders András 8-at, Radics Gigi 10 pontot kapott Rakonczai Viktortól.

Vastag Tamás 4-et, ByeAlex 6 pontot, Radics Gigi 8 pontot, Kállay-Saunders András 10 pontot kapott Walkó Csabától.

Keresztes Ildikó 4-et, ByeAlex 6-ot, Radics Gigi 8-at, Kállay-Saunders András 10 pontot kapott Rúzsa Magditól.

Cserpes Laura 4-et, Vastag Tamás 6-ot, Kállay-Saunders András 8-at, Radics Gigi 10-et kapott Rákai Philiptől.

ByeAlex 4-et, Vastag Tamás 6-ot, Radics Gigi 8-at, Kállay-Saunders András 10 pontot kapott Csiszár Jenőtől.

Tehát továbbjutott: 4. hely - ByeAlex, 3.hely - Vastag Tamás, 2.hely - Radics Gigi, 1.hely -  Kállay-Saunders András.


21.33 - A zsűri most nem egytől-tízig pontoz, hanem felállítja egyenként a négyes sorrendet. Listájukat egy borítékba teszik, így nem befolyásolják egymást.

21.31 - Mindenki énekelt, a lihegőben nyilatkoznak az énekesek. Laura nagyon boldog, megköszönte a közönségnek, hogy itt lehet.

21.21 -  ByeAlex és a Kedvesem következik, ez az utolsó produkció.

Rúzsa Magdinak az jutott eszébe, hogy az egyik előadó leénekli a csillagokat az égről, erre idejön ByeAlex gitárral ˝dünnyög˝ itt neki, és felszántja a színpadot. A villanyszerelőtőt a boltos néniig mindenki róla beszél. Neki meg mindig mosolyt csal az arcára és nagy nyertesnek tartja a fiatalembert.

Csiszár Jenő kimondta: nálad itt csak jobb énekeset hallottunk, de te ezen nem sértődsz meg.

˝Ez így jó nekem, ez a dal˝ - énekli ByeAlex, ez a dal ez jó volt nekünk is. 7 pont.

21.12 - Cserpes Laura és az Élj pont úgy a színpadon.

A zsűri szerint Laura egyre jobban énekel, helye kell, hogy legyen a zeneiparban.

˝Az elmúlt hetek legjobb éneklését hozta most Laura. Hálásak vagyunk a közönségnek, hogy továbbjutattak˝ - véli Rákay Philip. Csiszár Jenőnek Laura a legeslegnagyobb meglepetés a műsorban, egy szép nő, aki szépen énekel és ˝baromira˝ jól áll neki a színpad.

Mindenféle elfogultság nélkül: szerintünk ez a produkció a dal ritmusával, ütemével, a színpadképpel és az angyali Laurával együtt úgy kerek ahogy van és megállná helyét az Eurovízión. 10 pont.

21.05 - Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, a Szíveddel láss következik. ˝Igyekszünk dalban, technikában, lelkileg is megerősödni˝ - mondta Dénes a felvezetőben.

Rákay Philip azért szereti ezt a duetett, mert van története, hatása. A fiatalok képesek érzelmeket kiváltani a hallgatókból. Csiszár Jenő szerint mindenféle csúszka nélkül adták elő a dalt, elismerését fejezte ki.

Szilvi hangja szépen és tisztán csengett, de Dénes számunkra kicsit bizonytalan volt. Nem tudjuk, hova tűnt a csillagszemű fiú különleges mély hangjának varázsa. 9 pont.

20.57- Rácz Gergő és a Csak állj mellém jön. A fiatalember mint mondta, megpróbál kilépni a Misi mókus szerepkörből.

Micsoda mozdulatok a színpadon..Gergő egy Jacko-elemet is rakott a produkcióba.. hm, nem rossz, nem rossz... szerintünk 8 pont

Rakonczai Viktor szerint is hiányzik valami plusz, ami az Európai mezőnyben sikerhez vezethetné ezt a dalt. Csiszár Jenő megpuszilta Rúzsa Magdit, mert a hölgy igazat adott neki abban, hogy a változtatások jót tesznek a dalnak.

20.45 - Radics Gigi az Úgy fáj című dallal következik. ˝Hiszek ebben a dalban, remélem sikerül megmutatni 160 millió embernek is˝ - mondta a felvezetőben Gigi.

A még mindig csak 16 éves lány most igazi dívaként állt a színpadon, éjfekete ruhájában. Más volt a háttér és szélgép is fútta a haját. Ami nem változott: az a nagyon jó hang.

A zsűri utalt a plágium-ügyre, és hogy milyen nehéz dolga volt a héten Giginek. El tudnák képzelni, hogy Gigi neve mellett legyen a Hungary felirat az Eurovízión.

Mi is úgy látjuk, a fiatal lány túltette magát a történteken, és ez a produkció most jokkal jobb volt, mint az elő-és középdöntőben. 10 pont.

20.38 - Kállay-Saunders András a színpadon, aki szerint ha a My Baby kikerül Európa elé, megszeretné azt mindenki.

András laza, vagány volt, táncolt és nagyszerűen énekelt. Fantasztikus volt a színpadkép, erre emlékeznének Malmőben - szólt a zsűri.

Shalalala lala laa, nekünk is tetszett... 9 pont.

20.32 - Keresztes Ildikó a Nem akarok többé játszani c. dallal a színpadon.

Az énekesnő mindent beleadott, hatalmas erővel szólt a dal.

Rakonczai Viktor szerint még mindig bonyolult a dal szerkezete, de Ildikó annyi drámaiságot tesz bele, amitől izgalmassá válik a produkció.

Szerintünk is megnyerő a drámaiság, de az más kérdés, hogy ez a dal az Eurovízión mennyire ˝ütne˝. A ˝nép hangja˝ most nálunk azt mondja: 7 pont.


20.23 - Vastag Tamás kezdi a döntőt, jön a Holnaptól. ˝Egy énekes számára az Eurovízió olyan mint egy olimpia. Nagyon boldog lennék, ha én képviselhetném a hazánkat˝ - mondta előzetesen Tamás.

 Minden műsort nehéz elkezdeni, mi ezt éreztük most Vastag Tamáson. A második középdöntőt megnyerte a zsűri pontjaival az ifjú énekes, most ebben messze nem vagyunk biztosak.

Az ítészek most is dícsérnek, szerintük Tamás mindig megbízhatóan és gyönyörűen énekel.

Mint írtuk, a zsűri ma este nem pontoz azonnal. Mi most fogunk helyettük - természetesen hangsúlyozva, hogy nem szakmai alapon, ˝csak˝ nézőként. Szóval szerintünk 10-ből 6 pont.


20.19 - Bemutatták a zsűrit, akik először most csak véleményezni fognak.  Csak akkor pontoznak, ha mind a nyolc produkció véget ért. Ezt követően indul a szavazás.

20.15 - 250 pályaműből a legjobb nyolc produkció versenyez: elindult A DAl!

Előzmények:

Egy hónapja indult útjára A Dal című produkció, hogy megtalálja, melyik dal és előadója képviseli Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon.

A zsűri: Rúzsa Magdi énekes, Rakonczai Viktor zeneszerző, Walkó Csaba, a Compact Disco énekese, Rákay Philip, az M1-M2 intendánsa, valamint Csiszár Jenő rádiós és televíziós műsorvezető.
Az elődöntőbe jutott 30 dal között a kapuvári Cserpes Laura Élj pont úgy című száma is szerepelt. A fiatal énekesnő a zsűri pontszámaival továbbjutott a középdöntőbe, onnan pedig a közönség szavazataival került a szombat esti fináléba.


Cserpes Laura - Élj pont úgy

A Dal döntőjében nyolc produkció közül négyet választ ki a zsűri. A közönség csak a kiválasztott dalokra szavazhat, így dől el, ki lesz a nyertes.
 
Az est főszereplői:

Cserpes Laura - Élj pont úgy >>

Kállay-Saunders András - My baby >>

Rácz Gergő - Csak állj mellém >>

Keresztes Ildikó - Nem akarok többé játszani >>

Vastag Tamás - Holnaptól >>

Radics Gigi - Úgy fáj >>

ByeAlex - Kedvesem >>

Agárdi Szilvi és Pál Dénes - Szíveddel láss >>Visszapillantó

Egy év kihagyás után 2007-ben, Helsinkiben tértünk vissza az Eurovíziós Dalfesztiválra. Rúzsa Magdolna saját szerzeményét, az Unsubstantial Blues-t énekelte. A döntőben 9. helyet értünk el és Magdi megkapta a legjobb dalszerzőnek járó szakmai díjat.

2008-ban Csézy és a Candlelight című dal csak 6 pontot kapott a fesztivál elődöntőjében, így nem jutott a döntőbe. 

2009-ben Ádok Zoli Dance With Me című dalával 15. lett az elődöntőben és ő sem jutott a döntőbe.

Ismét egy év szünet után 2011-ben Wolf Kati mehetett Düsseldorfba a "What About My Dreams" című dallal. A sláger bejutott az Eurovízió döntőjébe, ahol a 22. helyezést érte el. 

2012-ben a Compact Disco repült Bakuba, ahol bejutottak az Eurovízió döntőjébe. Igaz, ott már a mezőny vége felé végeztek.
Ön szerint ki képviseli hazánkat 2013-ban, Malmőben? Szavazzon! 

- A szavazást mi is lezártuk, olvasóink közül Radics Gigire tippeltek a legtöbben.


Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 97 hozzászólás
Moderálásra küldöm 97. ilaci 2013.03.04. 16:45

Demokrácia, avagy a pénz beszél!
Lehet, hogy ez a történet, is része egy nyílt Magyar ellenes, Nemzet ellenes hadjáratnak, a demokratikus játékszabályok megcsúfolásával, ill. kijátszásával.
A kombinált döntéshozatalnak (szakmai hozzáértő zsűri, és a telefonos közönség) kellett volna biztosítani, hogy gagyi produkció ne kerülhessen még a döntő közelébe sem.
Tehát arra, hogy a győztes szám megfeleljen legalább az alapvető zenei alapszabályoknak a szakmai zsűrinek kellett volna vigyázni, és gondoltuk majd a közönség segít abban, hogy egy mindenki számára szerethető, kedves kis szám legyen majd a győztes.
Az első hiba akkor történt, mikor a szakmai zsűri a döntő közelébe engedte pl. a "Viszlát Alex"-et.
Onnét már csak a telefonálás, az-az a pénz (netán külföldi) döntötte el, ki lesz a győztes.
Talán beáldoztak néhány (talán külföldi) milliót, hogy megint fricskát (kokit adjanak) a magyar embereknek, hogy lám, ti ilyen gagyik vagytok, lám ti csak ennyire vagytok képesek.
Sajnos… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 96. tricse 2013.03.04. 12:31

Egy ilyen döntőt szenvedtünk végig amikor a Wolf Kati volt ott és az egész műsor a nemzetközi szavazásaival meg az erőltetett jajdeszeretjük a másikat ömlengéseivel, kényszeredett műjókedv vigyorgásaival nem ért egy fabatkát sem! Ezt az Alexet csak azért néztem meg mert ennyien szidtátok! Annyira nem rossz mint amit vártam!:)

Moderálásra küldöm 95. Aranymag 2013.03.04. 11:52

Úristen mennyi tömény rosszindulat, butaság. Sajnálom szegény srácot, mert valóban nem való abba az igénytelen, üresen csillogó, talmi, gagyi világba.
Egyébként meg mindegy ki jutott volna tovább, ti akkor is megmondtátok volna a frankót.

Moderálásra küldöm 94. BudaiKr 2013.03.04. 10:52

zámbó Árpy eséjtelen lenne egy ien versenybe mer ő inkább Shówmen és nem énekes de a Krisztián Európába is megállná a helyét.

Moderálásra küldöm 93. suellen 2013.03.04. 10:30

Jó nagy égés lesz Malmöben, hogy egy ilyen szakadt gyerek (nem ismerek drogosokat, de pont ilyennek képzelem őket) egy ilyen xarral az országunkat képviseli.

Moderálásra küldöm 92. onem 2013.03.04. 10:11

Tetszik vagy nem Alexnél a 2/3 és reméljük ő - másokkal ellentétben - ki is tud hozni belőle valami pozitívat!

Moderálásra küldöm 91. vigaszsag 2013.03.04. 08:47

Azért Eurovíziós Dalfesztiválra nem iylen szavazósdival kellene küldenünk vkit.
Legközelebb gerelyhajítsnál is így lesz?
Ledobják a versenyzők, aztán SMS-ben lehet szavazni, hogy a nézők szerint melyik dobás volt nagyobb :-)

Moderálásra küldöm 90. koppenhágó 2013.03.04. 07:37

győzike, zámbókrisztián, zámbóárpi....
hol éltek ti? (mondjuk budaikr.-től nem is vártam mást)
ezek közül egyik sem tud énekelni.
végül is mehettek volna ezek is,
teljesen mindegy, felesleges pénzkidobás az egész...

azon vitáztok hogy kinek kellett volna kijutni???
bár nincs jogom hozzászólni, mert egyiket sem hallgattam meg :D :D

Moderálásra küldöm 89. seremetyevo 2013.03.04. 07:37

HÁT NEVETSÉGES!!! Nem is értem ezeket a "művész" lelkeket.Érték hát valahol igen én nem mondom hogy tudnék jobbat ez elmegy itt egy tv müsorba max elkapcsoljuk máshová.
De tényleg, ki fognak röhögni minket külföldön, most megint sikerül lejáratni magunkat mikor itt a sok jó hangú énekesünk.
Kiváncsi lennék kinek a kije ez a bohóc.Vagy tán az áll a háttérbe hogy véletlenül se legyen sikerünk kint?
Szerintem Wolf Kati megállta a helyét de annyira nem volt a többi jobb hogy ennyire hátul végezzen,tán oda is elér a magyar zsüri keze?.Most tettek róla hogy a közelébe se érjünk a sikernek.Persze ez nem új keletü pl ott volt Horváth Károly az az Charlie a maga nemében én sokat hallgatom szeretem de 1998-ban ö is egy rossz választás volt.
Itt nagyon nagy tömegeket kell meghóditani nem egy szűk kört

Moderálásra küldöm 88. mir 2013.03.04. 06:53

"Joga nincs hozzászólni annak, aki csak jött azt meghallgatta és nem jó."

Oszt mér nem? Szabály van arra, hogy kötelező előtte végignézni a műsort? Csak tud valaki egy videó alapján is véleményt mondani nem? Nem érdekel a többi előadó. Ez a szám megy ki és szerintem egyáltalán nem jó.


97 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...