Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Európai módra öltözött, indiai férje megölte

A 27 éves, 3 hónapos terhes Kaur Balwinde holtesttét a Pó folyóba dobva találták meg.
Újabb nőgyilkosság történt egy Olaszországban letelepedett bevándorló családban: az indiai nőt saját férje gyilkolta meg, így büntetve meg a hagyományos viselet helyett a divatot követő feleségét.

Az indiai, 27 éves Kaur Balwinde holtesttét a Pó folyóba dobva találták meg. A három hónapos terhes asszony férje bevallotta, hogy ő ölte meg feleségét, mivel "nyugatiasan öltözött" - közölte a piacenzai csendőrség. A férfi azt mondta, ez volt az egyetlen oka, hogy megfojtotta a feleségét. Szégyellte, hogy felesége nem akart a hagyományos indiai viseletben járni.

A házaspár évek óta Emilia Romagnában élt, s volt egy ötéves kisfiuk. A 36 éves férj egy állattenyészetben dolgozott. Felesége háztartásbeli volt. Kaur Balwinde két héttel ezelőtt tűnt el, eltűnését férje jelentette be.

"Gyors, szigorú, példamutató" büntetés kiszabását szorgalmazta az indiai férfira Maria Carfagna volt olasz esélyegyenlőségi miniszter. Carfagna hangsúlyozta, egy férj nem ölheti meg gyermeke anyját, egy gyermekét váró édesanyát azért, mivel az nem kedve szerint öltözködik.

Olaszországban egyre gyakoribb a főleg ázsiai országokból bevándorló lányok és asszonyok meggyilkolása családjuk férfitagjai által. A jelenségre 2006-ban, a húszéves Hiina Saleem halála hívta fel figyelmet, akit pakisztáni apja és fivérei öltek meg, mert a lány nyugati módra élt. Az apát az olasz bíróság harminc év börtönre ítélte.

Az olasz nővédelmi mozgalmak adatai szerint 2012-ben már ötvennégy olasz nőt gyilkolt meg közeli férfirokonuk. A bevándorló nők között tíz volt családi erőszak áldozata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ő lett Miss Németország! - fotók

A 20 éves hesseni Susan Henry nyerte meg a Miss Németország szépségversenyt. Tovább olvasom