Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Eszenyi Enikő és Gundel Takács Gábor az Év Embere - fotók

Eszenyi Enikő, Gundel Takács Gábor, Zacher Gábor, toxikológus, Máté Bence, világhírű természetfotós valamint Koleszár Balázs, civil hős lettek az Év Emberei 2011-ben.
A kiemelkedő teljesítményükért díjazott győztesek a szakma és a közönség együttes díját Weisz Fanni, siket szépségkirálynőtől vették át.

Január 30-án átadták Az év embere 2011 díjakat, amellyel azokat a művészeket, médiaszemélyiségeket, civil hősöket, szakembereket és a jövő reménységeit tüntették ki, akik a tavalyi évben kiemelkedőt alkottak, s akiket példaképként állíthatunk a közvélemény elé. Az egy éve indult mozgalom keretében a Blikk olvasói szavazták meg az öt kategória győzteseit, akiket a szakmai zsűri tagjai, Halász Judit, Bárdos András, Gerendai Károly, Dr. Ablonczy László, gyermekkardiológus, illetve Murányi Marcell, a Blikk főszerkesztője jelöltek a díjra példamutató munkásságuk miatt.Az öt kategória jelöltjeire tíz napon keresztül szavaztak a Blikk és a Blikk.hu olvasói: végül összesen több mint 25.000 szavazat döntött a végeredményről.

Eszenyei Enikő
Eszenyei Enikő


Az év embere 2011 nyertesei:

Az Év Művésze 2011:
Eszenyi Enikő

Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező, a Vígszínház igazgatója. Számtalan mozi- és tévéfilmszerep mellett lemezek, könyv és önálló estek is fűződnek a nevéhez.

„Köszönöm a jelölést, hiszen nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy ilyen kiváló társaságban szerepelek. Jancsó Miklós fantasztikus filmrendező, Snétberger Ferenc virtuóz gitárművész, Varró Dániel zseniális költő, a Quimby zenekar tagjai pedig egytől-egyig nagyszerű zenészek. Varró Danival és Quimby-vel már többször dolgoztunk együtt a Vígszínházban. Nagyon nagy öröm ez a díj, de mégis az igazi ajándék az lenne, ha a BLIKK még többet írna a kultúráról, a színházakról, és persze rólunk, a Vígszínházról is. Az olvasóknak jó egészséget és derűs napokat kívánok és köszönöm a sok szavazatot" – köszönte meg a művésznő a díjat.

Az Év Médiaszemélyisége 2011: Gundel Takács Gábor

Az MTV műsorvezetője és sportriportere, 2011-ben egyebek közt a Maradj talpon! című vetélkedőt vitte sikerre.

„A díj megerősít abban, hogy szakmailag a jó úton járok, és köszönöm az engem körülvevő profi csapat tagjainak, akik tevékeny részesei ennek a sikernek. Különösen örülök, hogy a közönség egy közszolgálati televíziós műsorvezetőnek szavazott bizalmat, ez az MTV-nek is remek visszajelzés" – árulta el Gundel Takács Gábor, aki 2012-ben is aktív év elé néz, hiszen a Maradj Talpon! mellett többek között az Olimpiát és a Futball Európa Bajnokságot is közvetíti.

Az Év Szakembere 2011: Zacher Gábor

A Péterfy Sándor utcai kórház klinikai toxikológiai osztályának vezető főorvosa. Gyakori és kedvelt szakértő a médiában, az egyik legismertebb orvos az országban, aki a díjátadó időpontjában is épp tanulmányi úton vett részt külföldön.

A Jövő Reménysége 2011: Máté Bence

Természetfotós tehetség. Az első magyar, aki elnyerte Az év természetfotósa címet a BBC Wildlife Magazin és a Londoni Természettudományi Múzeum pályázatán.

„Először az jutott eszembe: ironikus, hogy a Jövő Reménysége lettem. A tanáraimnak, akik az érettségin is úgy rugdaltak át, akkor biztos, más volt a véleményük erről" – vallotta be nevetve Máté Bence. „Jelenleg a nagyközönség számára egy exkluzív madárbemutató központ létrehozását tervezem a csapatommal, ahonnan soha nem látott módon, centiméterekről lehetne megfigyelni Magyarország vad madarait. Igyekszünk, hogy az ehhez hasonló ötleteink megvalósításával a köz érdekeit is szolgálni tudjuk és viszonozzuk a belénk fektetett bizalmat."

Az Év Civil Hőse 2011: Koleszár Balázs

A szenvedélyes motoros egy balesetben elvesztette a karját, azonban ez sem tántorította el a motorozástól. Azóta speciális műkarokat készít sorstársainak: találmánya révén már többen is újra motorra ülhettek.

Ez a díj megerősített abban, hogy a baleset után is jó és eredményes úton járok" – vette át Koleszár Balázs, a tavalyi év civil hőse Weisz Fannitól, a kategória 2010-es győztesétől a díjat. „Annál, hogy nem hagytam fel legnagyobb szenvedélyemmel, a motorozással, csak az tölt el nagyobb örömmel, hogy több sorstársamnak is segíthettem, akik ugyanúgy ismét gépre ülhettek."

A jelöltek kiválasztását egy grémium végezte. A grémium tagjai:

• Halász Judit, színművész, énekesnő
• Bárdos András, szerkesztő, műsorvezető, író
• Gerendai Károly, vállalkozó, a Sziget Fesztivál alapítója
• Dr. Ablonczy László, gyermek kardiológus, „Az Év Embere 2010" díj nyertese szakember kategóriában
• A jelölteket állító grémium ötödik tagja Murányi Marcell, a Blikk főszerkesztője.

Olvasóink írták

 • 6. Loich 2012. február 01. 14:14
  „Szerintem mindegyik nyertes nagyszerű ember, lehet fujjolni.
  Enikő meg Bence azért elegánsabb ruhában is megjelenhetett volna...”
 • 5. gonzo 2012. február 01. 09:27
  „Az öt kategória jelöltjeire tíz napon keresztül szavaztak a Blikk és a Blikk.hu olvasói: végül összesen több mint 25.000 szavazat döntött a végeredményről.
  Tehát komoly díjról beszélhetünk.......”
 • 4. Losba 2012. január 31. 18:55
  „Eszenyi Enikő és Gundel Takács Gábor az Év Embere ..

  no comment”
 • 3. tradermike 2012. január 31. 18:43
  „Az év embere mindenki, aki Magyarországon minimálbérből kénytelen megélni.”
 • 2. Túrabakancs 2012. január 31. 18:02
  „Azért annak örülök, hogy egy magyar származású srác is nyert, ez pedig nem más,
  mint Máté Bence. Érdemes megnézni a természetben készült fotóit, filmjeit.
  Ő aztán megérdemli a díjat, senki sem támogatta "hátulról" nem úgy mint a többi indulót,
  és nyertest.”
 • 1. pappe 2012. január 31. 14:26
  „"civil hős" Jesszus Pepó!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinga zugevő lett a villában: tizennégy kilót szedett fel

VV Kinga napközben kínosan ügyel diétájára, de estére elfogy a kitartása, és titokban rengeteg… Tovább olvasom