Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Erősödött főműsoridőben a TV2 - Az RTL 93 napja vezet

A teljes lakosság körében a két országos kereskedelmi csatorna legnézettebb műsora a Való Világ és a Tények lett.

A teljes lakosság és a 18-49 éves korosztály 12. heti nézettségi toplistáján is négy-hat arányban szerepelnek a TV2-es és RTL-es műsorok: a teljes lakosságban a két országos kereskedelmi csatorna legnézettebb műsora a Való Világ és a Tények lett, míg az ötven év alatti felnőtt lakosság körében a Barátok közt és a TV2 vasárnap esti filmje, az Áll vagy jövök volt a legnépszerűbb.

A teljes lakosság nézettségi toplistájának első három helyére az RTL Klub Való Világ, Fókusz, Barátok közt hármasa került, melyek közül csak a Való Világ tudta tartani előző heti nézettségét. A negyedik helyre a hétfő esti Tények került, mely stabilan tartja majdnem 18%-os nézettségét. Ezt három RTL-es, majd öt TV2-es műsor követi. A harmincas toplistára szokás szerint felkerült egy m1-es műsor is: a közszolgálati csatorna műsorai közül a múlt héten a péntek esti Magyarország-Hollandia labdarúgó mérkőzésre voltak a legtöbben kíváncsiak.

A 18-49 évesek körében az első három legnézettebb műsorban nincs változás a teljes lakossághoz képest, azonban a TV2-es műsorok között - az előző héthez hasonlóan - a vasárnap esti Moziverzum film, az Állj, vagy jövök lett a legnézettebb. A top tizes listára – az előző héthez képest négy helyet javítva – felkerült a Doktor House is, a Tények pedig megtartotta 10. helyét.Az előző négy héthez képest, a 18-49 évesek körében teljes napon minimális szinten csökkent a TV2 közönségaránya, míg az RTL-é némileg emelkedett. A főműsoridős közönségarány tekintetében azonban jelentős különbség alakult ki a két csatorna között: a TV2 közönségaránya 4,5 százalékpontot emelkedett, míg az RTL közönségaránya ezzel szemben 6 százalékpontot csökkent.

93 napja az RTL Klub a legnézettebb televízió Magyarországon*

Továbbra is tartja kétszámjegyű előnyét az RTL Klub a tv2-vel szemben, ugyanis a 12. héten közel 12 százalékpontos volt a két csatorna közötti különbség a főműsoridős sávban, a kereskedelmileg fontos 18-49-es korcsoportban. Ezzel az RTL Klub tovább növelte veretlenségi rekordját, ami immár 93 napja tart.

A múlt heti főműsoridős (a 18-49-es korosztályra vonatkozó) top 50-es listában tovább erősödött az RTL Klub, ugyanis a rangsor első 23 helyét a piacvezető csatorna műsorai foglalják el. A listán egyébként mindössze 16 tv2-es műsor szerepel.

A toplista első felében ott van többek között a ValóVilág4 összes összefoglalója és a múlt szombati kiválasztás, a Fókusz adásai, a legnépszerűbb hazai gyártású napi sorozat, a Barátok közt új részei, továbbá a 12. hét legnézettebb főműsoridős filmje, a Csúcsformában második része.

A főműsoridős, 18-49-es korosztály top 50-es listáját a Barátok közt vezeti, aminek a március 21-i adását 690.766 néző követte végig. Ezt szorosan követi a ValóVilág4 március 22-i összefoglalója, ami 40,7 százalékos közönségaránnyal futott és 688.527 fő nézett. A toplista harmadik helyét pedig a ValóVilág4 szombati kiválasztása foglalja el, amiben kiderült, hogy a villalakók Évát küldik párbajra. A 18-49-es korosztályból 685.960-an nézték a műsort, ami egyébként szintén a csatorna átlagát meghaladó, 37,1 százalékos közönségarányt ért el. A hét legnézettebb filmje, a Csúcsformában 2 (30,8 százalék), a legnézettebb közéleti magazin, a Fókusz (34,4 százalék) és a legnézettebb külföldi heti sorozat a Dr. Csont is az RTL Klubon volt látható.

Nagyon jó közönségarányt ért el a Forma-1 idénynyitójának élő közvetítése is. A szombat reggel 6.45-kor kezdődő időmérőt az éppen tévét néző 18-49-es korcsoport 35 százaléka választotta, míg a vasárnap reggel 7.30-kor kezdődő futamot, amelyet a 2010-es év világbajnoka, a mindössze 23 éves Sebastian Vettel nyert, a kereskedelmileg fontos korosztály 46,2 százaléka izgulta végig.

*főműsoridőben, a 18-49éves korosztályt vizsgálva

Olvasóink írták

 • 3. kolombela 2011. március 28. 22:23
  „Rendkívül szomorúnak tartom, hogy ez a két retek csatorna a legnézettebb az országban.”
 • 2. dünnyögő 2011. március 28. 20:38
  „Az én nézési időm is minimálisan csökkent a két kereskedelmi csatornám.
  Eddig minimális volt, most már majdnem semmi.”
 • 1. Révfalui-szúnyog 2011. március 28. 20:19
  „Ez a magyarázata annak, többek között miért tart ott a magyarság, ahol.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vilmos herceg legénybúcsúja: húsz barátjával bulizott

Elbúcsúzott a legényélettől az esküvőjére készülő Vilmos brit trónörökös.
Tovább olvasom