Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

Érettségi tárgy lehet a Twitter és a Facebook

Az iskolai tanterv részévé és ezáltal érettségi tantárggyá akarják tenni a Facebookot, a Twittert és más internetes közösségi oldalakat Nagy-Britanniában.

 

A tantárgy neve angol tanulmányok, digitális kommunikáció lenne, és e honlapok működésének ismeretét követelné meg a diákoktól. A tantárgyat önmagában is fel lehet venni, vagy része lehet a hagyományos angol nyelv és irodalom tantárgynak és alapfokú érettségi vizsgának (GCSE).

A vizsgarendszert szabályozó hatóság jelenleg vizsgálja a tantárgy tartalmi követelményeit, és várhatóan már a jövő tanévben bevezetik az iskolákban. "Ez a képesítés a diákoknak a digitális szövegek iránti érdeklődésére épül..., bevezetése a tanulók változó szükségleteit és érdeklődését tükrözi" - idézett egy illetékest a The Daily Telegraph brit napilap honlapja (telegraph.co.uk).

A terv ellenzői azonban elítélik az elképzelést, mondván egy ilyen tantárgy elvonja a diákok figyelemét az alapvető tantárgyak elsajátításától.

Olvasóink írták

  • 1. RudyD 2010. január 13. 09:55
    „Valaki tegyen be egy pontos linket.
    Amúgy fölösleges marhaságnak tartom és vagy személyiségi jogokat tipor a dolog, vagy a fölösleges ál-információt növeli. Nem hiszem hogy egy mai fiatalnak aki ilyesmit akar - már ne lenne fent. Akinek meg szüksége lesz rá az meg úgyis könnyen elsajátítja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A washingtoni láncfűrészes: megcsapatta férjét árammal

Árammal üttette meg férjét egy nő az Egyesült Államokban, mert dühös volt rá, hogy elhagyta. Tovább olvasom