Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Erdészeti szakkönyv az önkormányzatoknak

Minden - legalább 500 lelket számláló - településhez eljuttatja az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) azt a szakkönyvet, amely a laikusok számára is fontos információkat tartalmaz a korszerű erdőgazdálkodásról és az erdészet munkájáról.

Az Erdők a közjóért című könyv - amely a második kiadás - mintegy háromezer példányban készült, és a tervek szerint 2200 példányt juttatnak el az érintett önkormányzatokhoz. Dobó István, az OEE Erdők a közjóért szakosztály elnöke az MTI-nek elmondta: a szakkönyv segítségével betekintést kaphatnak az olvasók a korszerű erdőgazdálkodásba, megismerhetik a "folyamatos erdőfenntartás" lényegét, megtudhatják, mit jelent az "örökerdő" fogalma és választ kaphatnak arra is, hogy az erdészszakma több száz éven át miért a vágásos gazdálkodásban gondolkodott.

"Nagy váltásként" értékelte a szakember a fenntartásos, folyamatos művelést, azt az újítást, amely más szemszögből közelíti meg az erdőgazdálkodást. Hozzátette: az erdő ciklusa évtizedekben, évszázadokban mérhető, 80, 100, 120, sőt 140 év bizonyíthatja be a művelés eredményességét, hatékonyságát. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a természeti értékeket, így az erdőt is láthatóvá kell tenni a turisták, látogatók előtt, ugyanakkor biztosítani kell, hogy ne okozzon károkat az idegenforgalom. Az erdészeti egyesület történetében ekkora "kampányra", ilyen mértékű információáramlásra még nem volt példa - közölte Dobó István.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szerelmi hormon az irigységet és a kárörvendést is erősíti

A "szerelmi hormonként" ismert oxitocin olyan negatív érzéseket is felerősíthet, mint az irigység, a… Tovább olvasom