Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Énekelni tanít a bulvár örök ellensége

Auth Csilla előtt mozgalmas nyár áll. Sok meghívása van fellépésekre, és újabb ˝vállalkozásra˝ készül: gyerekeket tanít énekelni.

Közben továbbra is vallja: magánélete, belső dolgai nem eladók. Marad a bulvársajtó örök ellensége.

– Sűrű lesz a nyár, lesznek fellépések?

– Nem panaszkodom most, noha a helyzet már nem olyan, mint régen volt. A tavasszal már nem lehet összehasonlítani és az ősszel kapcsolatban is elég pesszimista vagyok. Sok meghívást kapok falunapokra, különböző helyi rendezvényekre.

Auth Csilla.
Auth Csilla.
– Tavaly jelent meg újabb CD-je Nekem így... címmel. Azt írja róla honlapján: tudom, furcsa. Miért furcsa?


– Van egy dal a lemezen, aminek az a címe, hogy Tétlen évek. Az elején azt mondom benne: tudom, furcsa, hogy te meg én. Ez egyfajta szlogenné vált nekünk, de a közönségnek tudom, hogy furcsán jön le. Egy kicsit cinikus, lehet, hogy le is cserélem a honlapon. Eddig is azért hagytam fenn, mert azt akarom, hogy megismerjenek és az én humorom ilyen.

– A negyedik albumra hat évet kellett várni. A következőre mennyit?

– Lehet, hogy egy életet. Nem tudom, lesz-e következő album, egyáltalán lesznek-e albumok. Azt látjuk, a lemezeladás minimális. Nincs igény arra, hogy összehozzunk egy tíz dalból álló albumot és kiadjuk.

– Mire van akkor igény?

– Arra, hogy egy vagy két dalt csináljunk. Ákosnak jelent meg például most lemeze, amin visszaköszön, hogy egy dal ötféleképpen van hangszerelve és keverve. Egy dalra van tehát igény.

– Azt is önmagáról mondta, hogy kötelező feldolgozásokat énekelni.

– Egy kicsit talán tényleg erős ez a kifejezés. Olyan értelemben gondolom, hogy a dalok összefonódnak az én nevemmel. Régen sok vád ért leginkább interjúk során a feldolgozások miatt. Ezzel aztán megbarátkoztam én is, a közönség is, a kritikusok is. Már nem zavar és felvállalom, hogy éneklek feldolgozásokat, noha a lemezeken szerepelnek saját dalok is.

– Azt is Auth Csilláról mondják, hogy a bulvárlapok örök ellensége. Hogyan lehet így érvényesülni ezen a pályán?

– Sehogy.

– Nem lenne egyszerűbb, ha engedne kicsit?

– Biztosan az lenne, de szerintem nem éri meg. Nekem legalábbis nem, rosszul érezném magam. Ez nem azért van így, mert egyszer eldöntöttem. Nincs értelme az embernek eladnia a magánéletét, a belső dolgait, amik az életben nagyon fontosak. Ezeket nem szabad megosztani, mert nagyon kellemetlen következményei lehetnek. Gondoljunk Liptai Claudiára. Megosztotta a boldogságát a közvéleménnyel, ami gyönyörű dolog, de sajnos, akkor meg kell osztania a tragédiáját is. Én amúgy is zárkózott ember vagyok, ami nem biztos, hogy előny, de volt tíz olyan év, amikor ez nem jelentett gondot.

– Az Auth-féle Egyensúlycentrum hogy működik?

– Most nyári szünet van, de nehéz feladat. Azt látom, hogy a gyerekek és szüleik között nagyon nincs összeköttetés, összhang és kommunikáció. Ezek a gyerekek még ahhoz kicsik, hogy eldöntsék, ha valamit elkezdenek, tetszik nekik és eredménye van, akkor azt csinálják. És nem csak az az eredmény, hogy egy hónap alatt fogynak egy kilót. Nincs beszélgetés, a szülők nem tudják meg, mi bántja a gyereket, mi történik velük.

– A sok munka mellett mivel tölti szabadidejét például a nyáron?

– Egy újabb dologra készülök, bár még korai róla beszélni, de elmondom. Énekelni szeretném tanítani a gyerekeket. Eddig ellenálltam, de már nem, hátha tudok adni valamit a legkisebbeknek.

Olvasóink írták

 • 4. pistihun 2010. július 29. 06:29
  „Ha elmúltál 18, fogyni fogsz, ha nem vagy még 18 énekelni fogsz
  megaLOL”
 • 3. pistihun 2010. július 29. 06:28
  „Fogyicentruma nem megy, kell máshonnan a lóvé?
  Milyen dolog az, hogy gyerekeket akar tanítani énekre, de csak felnőtt dagikkal foglalkozik???”
 • 2. frenkycom 2010. július 28. 12:23
  „Jó kis pipi:))))”
 • 1. Mankapunka 2010. július 28. 12:11
  „ÉS jön a -Nekem így neked úgy két egyszerű út című szám.

  Mennyit játszák éjjel................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elég már Liptai Claudiából?

Tagadhatatlan, hogy Liptai Claudia az egyik legnagyobb sztár ma Magyarországon - írja a… Tovább olvasom