Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Ember alakú robotot nyomtattak, hogy diákokat oktasson

A robottal a mechanikát, informatikát és elektronikát tanuló diákok kreativitását fejlesztenék.
3D-s nyomtatóval elkészíthető, ember alakú, nyílt forráskódú robotot terveztek francia kutatók az Európai Unió számára, hogy a mechanikát, informatikát és elektronikát tanuló diákok kreativitását fejlesszék vele.

A Poppy névre keresztelt robot forráskódja teljesen nyílt, ingyenes szoftverrel irányítható, ami azt jelenti, hogy a felhasználók maguk is gyorsan, könnyen megtervezhetik a testrészeit, programozhatják a viselkedését, tehát saját robotok megalkotásában szerezhetnek tapasztalatot - olvasható az Európai Bizottság közleményében.

"Nincs egyetlen Poppy, hanem annyi, ahány felhasználó elkészíti" - magyarázta a robot tervezője, Pierre-Yves Oudeyer.


Az EU közleménye szerint Poppy kompatibilis az Arduino fejlesztői platformmal, amelynek segítségével a robot más elektromos eszközökkel - világítással, hangszerekkel, szenzorokkal - is összeköthető.

Poppy webes platformján keresztül a felhasználók megoszthatják egymással ötleteiket és eredményeiket, és kapcsolatot teremthetnek olyan különböző területek között, mint az oktatás, a művészet, a tudomány és az ipar.

"Interaktívabb és inspirálóbb oktatási környezetet teremthet Poppy, ez az alacsony költségű platform, az Európai Kutatási Tanács nagyszerű új sarja. Segít, hogy a diákok a tudománnyal és a tervezéssel kapcsolatba kerüljenek" - értékelte az újdonságot Máire Geoghegan-Quinn, az Európai Bizottság kutatásért, innovációért és tudományért felelős biztosa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élete első nyugdíját kapja egy 118 éves perui nő

Élete első nyugdíjának örülhet nemsokára egy 118 éves perui nő, aki feltételezések szerint… Tovább olvasom