Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Elvitték a rekordnyereményt: egymást mustrálják a faluban

Még soha nem voltak annyira "figyelmesek" egymás iránt a lakosok, mint szombat óta abban az olasz faluban, amelyben a rekordnyereményű lottószelvényt vették: mindenki gyanakodva méreget mindenkit, vajon melyikük lett álomgazdag.
Az illető 146,9 millió eurót nyert - 40 milliárd forintot. A 2 ezer lelkes Bagnone fő "gyanúsítottjai" között van favágó, kőműves, boltos. Miután szombaton este kihúzták a nyertes számokat, a faluban spontán ünneplés kezdődött éjszakába nyúlón a kocsma - avagy kávézó - előtt és benne, ahol a nyertes szelvényt vették. A hangulat vasárnap is örömittas - és bizonyára kissé ittas - volt.

A polgármester a Rai olasz tévécsatornának azt mondta, hogy megkéri a nyertest, adakozzon a tervezett közösségi ház megépítésére. Ő járkál a legárgusabb szemekkel földijei között, ám hiába.

"Ismerem valamennyiüket, láttam őket a szombati bulin, a szemükbe néztem, de semmi olyasmit nem fedeztem fel, ami elárulta volna, melyikük a nyertes" - mondta Gianfranco Lazzeroni.

A vasárnapi misén is nagy tippelgetés folyhatott a fejekben, buzgón mustrálták egymást a hívek. Pedig lehet, hogy egyikük sem lett dúsgazdag, mivel a falu festői szépségű vidéken fekszik, és nyaranta sok turista is felkeresi, így közülük szintén vásárolhatta valaki a lottót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer vetette őrizetbe az 5 éves kislányt

Őrizetbe vette a kislányt a rendőr, mert túl durván játszott a rendőr fiával, néhány nap múlva pedig a lányka bemutatott a rendőrnek. Tovább olvasom