Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Elton John is összeházasodik élettársával

A popzene szupersztárja és David Furnish, az amerikai filmes húsz éve társa egymásnak. A hírek pár kötelességének érzi felhívni a figyelmet a jogegyenlőségre.
Elton John bejelentette, hogy élve egy új nagy-britanniai törvény adta lehetőséggel, ő is a házasság szintjére emeli kapcsolatát férfi élettársával.

A popzene 67 éves szupersztárja és David Furnish, az 51 éves amerikai filmes húsz éve társa egymásnak. Több mint nyolc éve élnek bejegyzett élettársi kapcsolatban, s két, béranyától született fiúgyermeket nevelnek.

A pár úgy véli, személyes példamutatásuk segített csökkenteni a homoszexuálisokat sújtó előítéleteket is.
Az énekes hétvégi interjúkban elmondta: noha jogilag nem látják szükségét a házasságkötésnek, híres párként kötelességüknek érzik, hogy felhívják a figyelmet "olyasmire, amiről sok meleg férfi soha még csak nem is álmodhatott ebben az országban".

Angliában és Walesben március 29-től van lehetőség az azonos neműek házasságára. Elton John azt mondta, büszke Angliára, és azokra a törvényekre, amelyek Daviddel való megismerkedésük óta életbe léptek hazájában.

Az új törvény öröm, amelyet meg kell ünnepelni. "Ha a kormányod megadja ezt a csodálatos jogot, akkor élni kell vele" - hangoztatta a házasságkötési tervvel kapcsolatban.

Forrás: wenn.com
Forrás: wenn.com

A világsztár és partnere - a jogegyenlőségért küzdő mozgalom melletti szimbolikus kiállásként - az elsők között létesített bejegyzett élettársi kapcsolatot 2005. december 21-én, az eseményt egy 2 millió dolláros lagzival, 650 vendég jelenlétében ünnepelték meg.

Az akkori felhajtástól eltérően a házasságkötést szűk körben, csak gyermekeik - a hároméves Zachary és az egyéves Elijah - és a tanúk jelenlétében tervezik májusban egy angliai anyakönyvvezetőnél.

Elton John azt mondta, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat a vártnál jobban megváltoztatta az életüket, növelte egymás iránti elkötelezettségüket, felelősségtudatukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rengeteg női alkotó a Titanic Filmfesztiválon

14 rendezőnő filmjét láthatja a magyar közönség, valamint a zsűrinek is lesz női tagja Santa… Tovább olvasom