Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Élővé nyilvánították a halott férfit - most már bánja

Románia - A temesvári Gheorghe Stirbu évek óta harcolt, hogy a bíróság kimondja, ő él. Végre meggyőzte a bíróságot az igazáról, de legszívesebben visszacsinálná az egészet.
A román férfi megpróbálta megújítani a személyi igazolványát, amikor azt mondták neki a hivatalnokok, hogy nem adhatnak ki neki igazolványt, ugyanis halott - legalábbis a hivatalos iratok szerint.

Kiderült, hogy a köztisztviselők összekeverték őt egy másik emberrel, s bár Stirbu rámutatott, hogy hol történt a hiba, a hivatalnokok megtagadták, hogy elismerjék a tévedésüket. Stirbu végül bíróság előtt bizonyította be az igazát, így a hatóságoknak most 12 hónapjuk van, hogy kiállítsák az igazolványát, bizonyítva ezzel, hogy valójában nem halt meg a temesvári férfi.

A dolog pikantériája, hogy a bíróság a közel 150 ezer forintnyi perköltséget a férfival ki akarja fizettetni.

- Amikor a bíró a javamra döntött, nagyon boldog voltam - azután másodpercekkel később teljesen elképedtem, amikor megtudtam, mennyit kell fizetnem - mondta Gheorghe Stirbu. - Természetesen fellebbezni fogok a költségek kifizetése ellen. Valójában elkezdtem azon töprengeni, hogy jobb lett volna, ha inkább halott maradok.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kell a szimpátia is a sikeres sztrájkhoz

Nagyvilág - Sztrájk Ferihegyen, a vasútnál és tervezik a fővárosi tömegközlekedési dolgozók, a… Tovább olvasom