Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Élő bizonyíték a késői abortusz ellen

Charlie Allen most 5 éves, boldog és egészséges kisfiú. Pedig amikor megszületett, nagyon csekély esélye volt arra is, hogy életben maradjon.
Nagy-Britannia legkorábban világra jött ikerpárjaként 23 hétre született Charlie, 650 grammal - az orvosok mindössze hét százalék esélyt adtak arra, hogy a kisfiú életben marad. Testvére, Jack még nála is kisebb volt. Azonnal gépre kapcsolták őket, mivel segíteni kellett a lélegzésüket. Mindketten annyira aprók voltak, hogy elfértek volna édesanyjuk tenyerében. „A jegygyűrűmet akár a karjukra is húzhattam volna. Még csak nem is foghattam a kezembe, meg sem ölelhettem őket, mivel a bőrük olyan vékony volt" – mondta a Daily Mailnek az anyuka, Emma, aki szerint Charlie az élő bizonyíték arra, hogy az abortusz határát 24 hétre kell csökkenteni. „Nem mondhatod, hogy egy 24 hetes magzat még nem élőlény. Ők már ekkor kisbabák, ahogy Charlie esete is mutatja".

Charlie a születésekor...
Charlie a születésekor...


Amikor Jack 11 napos korában egy fertőzés következtében meghalt, az orvosok szembesítették a szülőket azzal, hogy Charlie-ra is hasonló sors várhat. A kisfiú azonban igazi harcosként küzdött. 13 hetes korában a gyógyszeres kezelés miatt perforáció keletkezett a gyomrában, műteni kellett a szívét is, 20 hetes korában ölelhette először magához az anyukája, és öt hónapos korában még mindig gép segített neki oxigénhez jutni. Végül hazavihették szülei a kisfiút.

Két éves koráig Charlie-t nem engedték a szülei a többi gyerekkel játszani, nehogy elkapjon valamilyen betegséget. Bár apróbb termetű, mint az átlagos ötéves fiúk és rövidlátó, Charlie boldog és egészséges életet él.

...és Charlie ma.
...és Charlie ma.


Édesanyja, Emma Allen alapítványt hozott létre másik fia, Jack emlékére a koraszülöttek javára.

Olvasóink írták

  • 1. pamutzokni 2011. augusztus 09. 06:03
    „Rokonomat mindenképpen rá akarták beszélni az abortuszra, mert elmúlt 42 éves. A fia köszöni, azóta is él és virul sőt már saját gyermeke is van...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

TV-néző: még tovább erősödött a Tények

Mindkét célcsoportban tarolt a TV2 hírműsora. Tovább olvasom