Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Elkészült a zalaegerszegi infocentrum épülete

Elkészült a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetében az 597 millió forintos európai támogatásból megvalósuló infocentrum épülete, amelyet szeptemberben vehetnek birtokba az oktatók és a hallgatók.

Az építkezés befejezését követően elkezdődhet az új, korszerű informatikai eszközök üzembe helyezése, a modern képzési lehetőségeket biztosító épülettel és a fejlesztés kínálta szolgáltatásokkal pedig szeptember közepén nyílt napon is megismerkedhetnek az érdeklődők és a helyi vállalkozások.

A geotermikus energiát hasznosító, teljesen akadálymentesített, háromszintes, mintegy 1500 négyzetméter alapterületű épület kivitelezője a ZÁÉV Zrt., az épület és a berendezés összesen 622 millió forintba kerül. A földszinten hamarosan intézeti könyvtárat, webkabinetet és kutatószobákat alakítanak ki, az első emeleten tantermek kapnak helyet, a tetőtér pedig tudományos konferenciák, rendezvények helyszíneként szolgálhat majd.

A beruházásnak köszönhetően szeptembertől az intézetben komplexebb, eredményesebb képzés valósulhat meg a vegyes - informatikai alkalmazásokba ágyazott - tanulási lehetőségek révén, a kutatási eredményeket pedig azonnal beépíthetik az oktatási anyagokba. A korszerűbb körülmények lehetővé teszik, hogy az intézmény végzősei a jelenleginél is előnyösebb helyzetben léphessenek a munkaerőpiacra.

Az infocentrum által nyújtott szolgáltatások előnyeit a helyi vállalkozások is élvezhetik, munkaerő-képzési programjaikat ugyanis az új centrumban is megvalósíthatják, ami költségmegtakarítást jelent számukra.

A könyvtárba beiratkozott helyi lakosok számára pedig korlátlan internet-használatra nyílik lehetőség a BGF zalaegerszegi intézményének új épületében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majmoknál hatásos Ebola-elleni szert fejlesztettek ki

Megvédett a pusztulástól Ebola-vírussal fertőzött majmokat egy gyógyszergyár által fejlesztett szer… Tovább olvasom