Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Elképesztő videó a gyengéd óriásról: orángután mentőakciója az állatkertben

Egy pillanatra úgy nézett ki, hogy az orángután finom falatra vágyik, és a célra épp az apró kiskacsát szemelte ki. Ám az állatkertben készült videófelvételen kiderül, hogy valójában a majom megmentette az anyja által magára hagyott, a vízben vergődő kismadarat.


Egy ötperces videót közölt a dailymail.co.uk, amely egy ismeretlen állatkertben készült. Egy orángután ücsörög egy sziklán, amikor észreveszi, hogy a szikla alatti tóban egy kiskacsa vergődik. Amint észreveszi, letép egy levelet a háta mögötti növényzetből, és azt a madárka szájába próbálja tenni, hogy így segítsen szorult helyzetén. Rövidesen siker koronázza a mentőakciót, és a látogatók üdvrivalgása közepette a kiskacsát szárazra teszi a majom.

A tömeg ekkor megrémül, mert azt lehet látni, hogy az orángután felveszi a kiskacsát és a szájához emeli: mindenki sokan azt hiszik, meg fogja enni. Egy nő azt kiabálja, hogy „Ó, nem, nem!", aztán a gyerekek megnyugtatják, hogy a majom nem akarja bántani a madarat. Végül leteszi maga mellé a fűre – így ér véget a videó.

Hogy végül mi lett a kiskacsa sorsa, azt nem tudni.A youtube.com videómegosztó portálra múlt szerdán felkerült videót eddig több, mint 85 ezren látták.

Cathy Smith, az Orángután Alapítvány képviselőjét kérdezte a Daily Mail a videóról, aki elmondta, hogy az orángutánok nagyon intelligens állatok. Annak ellenére, hogy elsősorban gyümölcsöket esznek, nem vetik meg a kisebb emlősöket és a tojásokat sem. „A videón látszik, hogy milyen jó a problémamegoldó készsége egy orángutánnak. Azt nehéz lenne megmondani, hogy a mentőakciója tudatos volt-e." – mondta Cathy Smith.

(A fenti videó kedden már nem él, de a mentőakció még megtekinthető a következő címeken: http://youtu.be/9YkS4fFJjnE; http://youtu.be/yZL5hesWpWM)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vibrátort ajándékozott a diáklánynak a tanárnő! - fotó

Pokollá tette egy 14 éves diáklány életét egy 40 éves tanárnő, aki nem csinált titkot abból, hogy… Tovább olvasom