Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Elképesztő: tévedésből utaltak 71 milliót Rita számlájára

Mit szólna, ha egyik reggel sms-ben értesítené a bankja, hogy váratlanul 71 millió forint utalás érkezett a számlájára? Ez történt egy budapesti fiatalasszonnyal a héten.
Egészen pontosan 71 165 172 forint érkezett a Bors munkatársának, Tamás Ritának a számlájára, aki először 71 ezres utalásnak nézte az SMS értesítést.

– Nem volt rajtam szemüveg, ráadásul egy műtét után lábadozom, elsőre nem is fogtam fel, hogy 71 milliót kaptam. Később néztem rá újra, akkor láttam, hogy itt bizony egy 71 milliós utalásról van szó - mondta el Rita a Borsnak.

Kedden reggel kapta meg a pénzt az összegről és a feladóról, habár nem tudta, hogy az utaló F. Z. kicsoda, ilyen nevű ismerőse nincs.


– Nem mérlegeltem, arra gondoltam, hogy milyen kellemetlen helyzetben lehet az, aki elutalta a pénzt – folytatta.

- Másnap ebédszünetben besiettem a bankba, ahol fogalmuk sem volt, hogy miről beszélek. Hosszas telefonálgatás után derült ki, hogy a bank rontotta el az utalást, amely eurós pénzmozgás volt, 230 308 eurót utaltak egy másik személy helyett nekem. Megköszönték, hogy szóltam, ők észre sem vették, mi történt. Félórával később visszaküldték az összeget a feladónak, utalási költséget nem számoltak fel.

Rita szerint számos tanulsá­ga van a történetnek, egyrészt hihetetlennek tartja, hogy egy 71 milliós utalást ilyen fleg­mán kezel egy vezető bank, és az is sokkolta, hogy ilyen nagymértékben kiszol­gáltatottak vagyunk a banki rendszereknek.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tündériek Charlotte hercegnő első hivatalos fotói

Az elképesztően aranyos fotók még május közepén készültek a kis Charlotte-ról és György hercegről,… Tovább olvasom