Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Eljárás indul a Class FM ellen Balázsék viccelődése miatt

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a gólyatáborban történt nemi erőszakról elhangzottak miatt indít eljárást.
Az eljárás a rádiócsatorna egyik szeptemberi reggeli műsorában elhangzottak miatt indul, amelyben a műsorvezetők az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar gólyatáborában történt nemi erőszakról szóló hírt kommentáltak sajátos módon, nagy felzúdulást keltve, és számos hallgatói panaszt generálva - írja a HVG.

A Médiatanács azt vizsgálja majd, hogy történt-e jogsértés az érintett Morning Show szeptember 1-jei műsorban. Az eljárás lezárására a médiatörvény 40 napot szab meg, amely indokolt esetben további 30 nappal meghosszabbítható.

Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc műsorvezetők a Morning Show-ban tréfálkozva és relativizálva beszéltek az ELTE-TÓK fonyódligeti gólyatáborában történtekről.

Később a rádió ezt egy sértődött, a műsort kritizálókat elítélő közleménnyel fejelte meg. Ezt követően viszont kiderült, hogy a rádió vezetősége bocsánatkérő levelet küldött az ELTE-nek, és a nyilvánosság számára is fogalmaztak egy közleményt, amelyben "megdöbbentő és mélységesen elítélendő esetnek" nevezték a nemi erőszakot.

Akkor azt is bejelentették, egy hónapos kampányt is indítanak a nők elleni erőszak megállítása érdekében, és ebben aktívan részt vesz a Morning Show stábja is.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálunk napjáig számol vissza a legújabb karóra

Az eszköz a viselő életmódjából próbálja kikövetkeztetni várható élethosszát, majd készségesen… Tovább olvasom