Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Elisabeth Fritzl naplója: kézzel fogott patkányt

Nyilvánosságra kerültek Elisabeth Fritzl naplójának egyes részletei, amelyekből kiderül, hogy milyen kegyetlen volt apja, aki több mint két évtizedig tartotta őt fogva a házuk alagsorában kialakított cellában. Az írást a néhány nap múlva kezdődő tárgyalás egyik fő bizonyítékaként használják fel az ügyvédek.

A föld alatti odújában található papírdarabokra írta Elisabeth Fritzl feljegyzéseit az alatt a 24 év alatt, amíg kegyetlen apja fogva tartotta a házuk alagsorában kialakított ablaktalan cellában. A most 43 éves nő feljegyzett minden egyes pofont, fenyegetést vagy kegyetlen bántalmazást, amelyeket neki és gyerekeinek el kellett viselniük.

Az egyik bejegyzésben arról ír Elisabeth, hogy a karjai között halt meg egyik kisbabája, akinek Josef Fritzl volt az apja. A gyerek légzési nehézségekkel küzdött, és teljesen elkékült a teste. A vérfertőző apa elvitte a halott csecsemőt, a holttestet egy szemétégetőbe dobta, a hamvakat pedig az amstetteni ház kertjében szórta szét. "Legalább most már egy jobb világban van" - írta Elisabeth gyereke halála után.

A nő beszámolóiból az is kiderül, hogy az egyik babát azért vitte fel magához Fritzl a házba, mert úgy ordított, hogy félt, a szomszédok felfigyelnek a zajra. A kicsi azért volt nyűgös, mert egy cérnadarab csavarodott az egyik lábujjára, ám amikor ezt Fritzl észrevette, már késő volt: betoppant a házba a felesége. A férfi azt hazudta, hogy Elisabeth, akiről azt a mesét találta ki, hogy elszökött és egy szekta tagja lett, rájuk bízta gyereke nevelését.

Tetthely
Tetthely


Egy másik bejegyzés szerint Fritzl nemcsak fizikális értelemben volt kegyetlen: a magához vett és a házban, normális körülmények között nevelt három gyerekről fényképeket mutogatott a cellában, ahogy a kertben játszanak, és pancsolnak a medencében.

Az élet nyáron volt a legelviselhetetlenebb az ablaktalan cellában - írja Elisabeth. A meleg miatt a cella falai kemencévé változtak, és csöpögött a pára. "Mindig boldogabbak vagyunk, ha a nyárnak vége" - vallja meg Elisabeth, aki saját kezével fogta meg a cellában futkosó patkányokat, és leírta, hogy gyerekeit mennyire elbűvölték az olyan hétköznapi tárgyak, mint a tükör vagy a fürdőszobai mérleg.

Josef Fritzl bírósági tárgyalása egy hét múlva kezdődik, és várhatóan kulcsszerepet kapnak Elisabeth feljegyzései, amelyek bizonyíthatják a férfi kegyetlenkedéseinek pontos időpontjait. Az "amstetteni rémet" többek között gyilkossággal, erőszakkal, vérfertőzéssel és rabszolgaságra kényszerítéssel vádolják.

Olvasóink írták

 • 9. kisneger 2009. március 17. 22:10
  „Csak 15 évet kap ez az állat, csak kegyetlen dolgok jutnak az eszembe ha a megfelelő büntetésre gondolok. Például a karóba húzás, pedig egy normális érzésú egészséges ember vagyok akinek most két hónapos a kisfia. kiváncsian várom az osztrák igazságszolgáltatás itéletét. 15 évért egy világ fogja elitélni ezt a népet !”
 • 8. Cancer 2009. március 10. 23:57
  „Elve temetnem el a ferget”
 • 7. lolita 2009. március 10. 23:37
  „Ausztriarol van szo nem nemetekröl de homokosok mindenhol vannak.”
 • 6. ASHER 2009. március 10. 21:32
  „na ja!! ugye a nemeteknel ennek a bestialitasnak hagyomanyai vannak!!!
  az egy szar perverz nep,volt mindig is!!!lasd pl.; a homokosokbol allo SA!!!!!
  Ernst Rohm-mel,es Karl Ernst-tel az elen!!!!”
 • 5. lolita 2009. március 10. 17:47
  „Barmenyire is hihetetlen a feleseg semmiröl nemtudott anyira jol kitervelte.Ha ismeri valaki a törtenetet az elejetöl az tudja.”
 • 4. ideals 2009. március 10. 15:34
  „...ja, be kellene falazni!!! - és a feleségét se kéne kihagyni a "buliból" - ugyan melyik normális nőnek nem jutna eszébe valami "furcsaság", ha a férje hazaállít egy csecsemővel, mondván, hogy rábízták...”
 • 3. kumpala 2009. március 10. 12:15
  „Tárgyalás helyett felkötni a mocskos férget, azonnal!”
 • 2. lolita 2009. március 10. 12:04
  „Ugy vedik mint a himes tojast! Setalgat naponta a friss levegön helyet mindig modositjak hat igen az ilyet felteni kell,vigyazni kell egeszsegere!”
 • 1. AHA. 2009. március 10. 11:45
  „UUUUUUUUUUUNNNNNNNNNNNNOOOOOOOOOOOOOMMMMMMMMM!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen az első? Ön hány évesen veszítette el a szüzességét?

Mostanában ciki 16 évesen szűznek lenni? Vagy a szüzesség ma is klasszikus értéket képvisel? Essünk… Tovább olvasom