Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Elhunyt lányuktól kaptak levelet a japán szülők

A japán szökőárban három éve elhunyt nő tizenkilenc éves volt, amikor postára adta a szüleinek szóló levelet - azzal a megkötéssel, hogy azt csak tíz évvel később kézbesíthetik.
Tíz éve postára adott levelet kapott meg a három éve a cunami áldozatául esett lányától egy japán házaspár.

A nő tizenkilenc éves volt, amikor postára adta a szüleinek szóló levelet - azzal a megkötéssel, hogy azt csak tíz évvel később kézbesíthetik. "Amikor eljut hozzátok a levelem, talán már nagyszülők lesztek" - olvasható a fiatal nő kétoldalas, kézzel írt levelében, amelyet a Jomiuri Simbun című japán lap mutatott be hétfőn.

"Szerintem tíz év múlva házas leszek és gyermekem is lesz" - írta akkor a nő, ám már nem érhette meg, 2011. március 11-én ugyanis szökőár sújtotta Ocucsiban lévő otthonát, holttestét sohasem találták meg. Miután hat hónapon át hiába kutattak utána a romok közt, hivatalosan is halottnak nyilvánították.

Nem sokkal a katasztrófa előtt a 26 éves lányt eljegyezte egyik iskolai barátja.

"Vannak napok, amikor azt gondolom, most már akár meg is halhatok" - mesélt a lapnak érzéseiről az apa, aki a mai napig sajnálja, hogy a korábban Kiotóban turistabuszokon dolgozó lányát arra kérte, költözzön vissza Ocucsiba.

"Apa, anya, olyan sokat törődtetek velem, most én fogok gondoskodni rólatok" - írta megindító levelében a fiatalon elhunyt nő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A babákat ünneplik Japánban

Az ünnep eredetileg a gonosz szellemek elűzését szolgálta, ez a hagyomány azonban már csak a kisebb… Tovább olvasom