Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Elhunyt a népszerű kémregényszerző

Elhunyt 83 éves korában Gérard de Villiers francia író, kémregények népszerű szerzője, akinek művei világszerte sok millió példányban keltek el.
Ügyvédjének pénteki tájékoztatása szerint az írót előző nap érte a halál Párizsban.

Gérard de Villiers ügynöksorozatában (Son Altesse Sérénissime - SAS) kétszáz kémregény jelent meg az elmúlt fél évszázad folyamán, a történetekből átlagosan 200 ezer kelt el darabonként. Az író híres figurája az elszegényedett osztrák hercegből az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség, a CIA ügynökévé lett Malko Linge volt. A regények a világpolitika éppen aktuális tűzfészkeiben játszódtak.

Gérard de Villiers
Gérard de Villiers

A szerzőnél felesége tájékoztatása szerint májusban hasnyálmirigyrákot állapítottak meg orvosai, az 1929. december 8-án született író azonban betegsége ellenére is aktív maradt. Utolsó, 200. műve nemrég jelent meg La Vengeance du Kremlin (A Kreml bosszúja) címmel.

A pályáját oknyomozó újságíróként kezdő Gérard de Villiers az ismert színműíró és filmes Jacques Deval fiaként született, a de Villers valójában a művészneve volt.

Igen termékeny szerző volt, évente négy-öt kötete jelent meg. Sokan ponyvaregényírónak könyvelték el, voltak, akik reakciósnak, macsónak vagy épp rasszistának nevezték. A siker azonban az ő oldalán állt: maga az író se tudta pontosan, hány könyvét adták el első, 1965-ben megjelent és Isztambulban játszódó műve megjelenése óta. "Világszerte úgy 120-150 milliót" - mondta egy alkalommal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sajátjuk kipukkadt, ezért kölcsönkérnek egy másik óriás gumikacsát

Felfújás közben kipukkadt az észak-tajvani Taojüanban egy óriás gumikacsa, Florentijn Hofman holland… Tovább olvasom