Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Elfogadást hirdető vállalatok az interneten és a Budapest Pride-on

Yeah! we're open - köszönti a felirat a nyitottakvagyunk.hu oldalra látogatókat, és közvetlenül mellette az eddig csatlakozottak száma.
Sokféle indulatot generál a közelgő Budapest Pride. Míg az egyik oldalon ellentüntetést szerveznek, és a Deres.tv létrehozza idei - második - nagy köcsögadatbázisát (elnézést a kifejezésért), addig mások az elfogadás példaértékű gesztusaként honlapot és mozgalmat hoznak létre.

Három, világszinten működő technológiai cég, a Google, az espell és a Prezi alapította a honlapot, az utóbbi kettő Magyarországról indult. A nyitottakvagyunk.hu oldalon a következő állásfoglalás olvasható:

"Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.

Sikerünket annak is köszönhetjük, hogy nyitottak vagyunk. Nyitottak az új ötletekre, szokatlan megoldásokra, egymásra és a világra.

Tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan sokan nyitottak. A nyitottakvagyunk.hu-t azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek és közösségeknek hoztuk létre, amelyek ezt együtt ki is szeretnék fejezni, hogy ezzel inspiráljanak másokat is."

A csatlakozottak száma meghaladja a 330-at és percről percre nő. Az egyik kezdeményező, a Google keresője például az eseménnyel kapcsolatos kulcsszavakat beütve szivárványszínűvé változik, a hírportálok az oldalukon is ezt a szemléletet közvetítik. A Nyitottak vagyunk kezdeményezi azt is, hogy a csatlakozók céges színekben vegyenek részt a július 6-i felvonuláson.

Olvasóink írták

 • 11. oxana 2013. július 06. 09:28
  „10. Legs

  Az évenkénti felvonulással senki nem akarja elfogadtatni veled életmódját. Befejeztem én is.”
 • 10. Legs 2013. július 05. 19:00
  „8. oxana 2013.07.05. 17:19

  Én normális egészséges férfi vagyok.Nekem a végbelemben senki ne kotorásszon a hogyishívjákjával!Ezt ne is akard elfogadtatni velem.Tartok tőle betegebb vagy mint azok akik ezt művelik.Itt fejeztem be veled ezt a témát!”
 • 9. Legs 2013. július 05. 18:42
  „8. oxana 2013.07.05. 17:19

  Megint mellébeszélsz.Nekem sem problémám,hogy úgy élnek ahogy.A problémám az,hogy a másságukat rá akarják erőltetni a többségre.”
 • 8. oxana 2013. július 05. 17:19
  „7. Legs

  Ha véleményemet mellébeszélésnek veszed, nem tehetek róla. Miért baj az, hogy ök így boldogok? Engem nem zavar, ha téged zavar, az a te problémád. Mindenki úgy éli életét, ahogy akarja. Kinek ártanak? Ez a felvonulás kinek probléma? Annak, aki nem akarja megérteni, hogy vannak "mások" is, nemcsak "normális" emberek. Ök ugyanolyan emberi lények, mint te vagy én. Különben mindenkinek joga van tüntetésre, felvonulásra.”
 • 7. Legs 2013. július 05. 16:35
  „6. oxana 2013.07.05. 14:33

  Nem értek veled egyet.Jelen eseteben valóban csak gy napról van szó,de a valóság ennél több.Nem támogatom azt amit Amerikában,hogy a szülőknek számot adnak,1=apa,2=anya,és van a 3!Nem támogatom a gyereknevelésüket nem.hogy adoptálhatnak,stb.Ne beszélj mellé.Nem a felvonulás itt a legnagyobb probléma.”
 • 6. oxana 2013. július 05. 14:33
  „2. Legs

  Ha a homosexualitást halállal büntetnék, közel egy milliárddal kevesebben élnének a földön, nem számítva azokat, akik nem vallják be nyilvánosan. Vagy hallottál már róla, hogy emiatt valakit kivégeztek? Esetleg a boszorkányüldözés idejében, de ma elképzelhetetlen. Vagy talán félreértettem írásodat? Ha az egyház annyira aggódik "értünk", akkor pl. a csoportos sex, mindenféle variációval, amit olyan párok (is) üznek, akik megvetik a melegeket, nagy tüske lehet a szemében. Ezt az egy napot egy évben ki lehet bírni. Akinek nem tetszik, ne nézzen oda. Itt mutatkozna meg a tolerancia, ami (még) hiányzik Magyarországon.”
 • 5. An0nim77 2013. július 05. 09:31
  „De szép világ is volt a középkor. Ott akkor, abban a korban nem igazán merészelték felvállalni, vonugatni se mertek, mert az egyház megsütötte őket :D”
 • 4. tutti 2013. július 05. 05:59
  „Nem tudom elfogadni őket nem tehetek róla.

  Ahogy az írástudatlanokat sem.... 2!!”
 • 3. öröksoproni 2013. július 04. 19:54
  „Legs
  Politikailag nem lenne korrekt. Németországban már lelkészt is súlyos pénzbüntetésre ítéltek, mert azt merészelte igehirdetésben közölni a gyülekezettel, hogy a homoszexualitás a Biblia szerint bűn.”
 • 2. Legs 2013. július 04. 18:39
  „A homoszekszualitást minden vallás elítéli,főbenjáró bűn, halál a büntetése.A kdnp nem szól semmit?A Mazsihisz sem?”
 • 1. Legs 2013. július 04. 18:22
  „"Nyitottnak lenni megéri. Nyitott vállalatokként alapvető értéknek tekintjük, hogy munkatársainkat és partnereinket kizárólag tetteik és teljesítményük alapján ítéljük meg, tekintet nélkül életkorra, nemre, nemi identitásra, szexuális orientációra, nemzeti, etnikai hovatartozásra vagy származásra, politikai meggyőződésre, fizikai és egyéb adottságokra.--------------

  Hát persze.Mondják ezt azok a multik akik megfigyelték dolgozóikat,és adatokat gyűjtöttek róluk.Neveket nem mondok,úgyis törölnék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bette Midler: a cigaretta majdnem teljesen tönkretett

AZ amerikai színésznő hangját igencsak megviselte a legendás hollywoodi tehetségfelfedező és nem mellesleg láncdohányos Sue Mengers alakjának Broadway-színpadon való megformálása. Tovább olvasom