Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Éld meg tudatosan nőiséged!

Egy 2008. augusztusi kutatás megdöbbentő eredménnyel szolgált a fiatal magyar nők szexuális életével kapcsolatban: a 20 év alatti korosztály körében átlagosan 16 éves korban kezdenek nemi életet élni a lányok.


A Fókuszban a Nő! portál a változásokhoz igazodva felismerte, hogy szükség van olyan felületre, ahol ezek a lányok felkészülhetnek az egészséges női életre, megoszthatják egymással gondolataikat, kérdéseiket. A portál ezért pályázatot indított útjára „Éld meg tudatosan nőiséged!" szlogennel, amelynek keretében olyan alkotásokat várnak, amelyek egyedi módon fejezik ki, hogyan élik meg a saját testükkel, egészségükkel kapcsolatos döntéseket a pályázó fiatal nők.

A Fókuszban a Nő! és a Szinapszis Kft. kutatása keretében arra is fény derült, hogy a fiatal magyar nők nemcsak korán kezdenek szexuális életet élni, de minél később szeretnének gyermeket vállalni, így a védekezési időszak is egyre hosszabbra tolódik. Főként a fiatalabb, 20 év alatti korosztálynál jelenthet ez problémát, tekintve, hogy tapasztalataik, felkészültségük és ismeretanyaguk a szexuális aktusról, a védekezés lehetséges és biztonságos módjairól sok esetben hiányosak. A megkérdezett nők - 77,9%-ban 15 és 24 év közöttiek – átlagosan 12 féle fogamzásgátló módszert ismernek, de 20 év alatt ennél kevesebbet. A megfelelő információ Magyarországon sajnos még mindig hiánycikk, és a Fókuszban a Nő! a szakmai szervezetekkel karöltve szeretne erre megoldást kínálni az új generációnak.

 Fókuszban a Nő!

A www.fokuszbanano.hu portál 2008 márciusában indult azzal a céllal, hogy kommunikációs platformot biztosítson a fiatal, egészségtudatos magyar nőknek. Regisztrált tagjai többségében 15 és 25 közötti nők.

A portál egyediségét mutatja, hogy a piacon egyedülállóan ötvözi a női egészséggel, fogamzásgátlással és szexuális élettel kapcsolatos tájékoztató tartalmakat a szórakoztató, könnyed, közösségi vonulattal, így olyan közösséget teremt, ahol a trend és a tudatos tájékozódás találkozik.


Nőiség, szexualitás és egészségtudatosság a hétköznapokban

Az egészségtudatos gondolkodás és kreativitás összekapcsolása kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a fiatal nők saját alkotásaik segítségével ösztönözzék egymást egészségük, nőiségük tudatos megélésére és a megfelelő tájékozódásra. A Fókuszban a Nő! online pályázata pontosan ezzel szeretné motiválni a fiatalokat, hogy fektessenek nagyobb hangsúlyt az egészségtudatos életmódra és törődjenek többet testükkel – és lelkükkel is. A szexualitás kiteljesedése tudatos hozzáállást követel meg, az ezzel kapcsolatos döntések kihatnak a nők egész életére, és lelki egészségükre is.

Az „Éld meg tudatosan nőiséged!" online pályázat minden olyan fiatal magyar nőnek szól, aki késztetést érez, hogy megossza történetét, tapasztalatait a hozzá hasonlókkal, és saját szavaival fejezze ki a hétköznapi életben is megélt nőiség felelősségét és az azzal járó döntéseket.

Az alkotásokat három kategóriában várják (próza, vers, grafika vagy fotó) a szervezők 2009. június 14-ig, amelyeket a www.fokuszbanano.hu  oldalon található jelentkezési lap kitöltésével küldhetnek el a pályázók. A pályázat érdekessége, hogy az alkotásokat maguk az érintettek, a Fókuszban a Nő! portál látogatói bírálhatják el a portálon kialakított külön felületen. Az alkotások a pályázati feltételeknek megfelelést követően kerülnek ki, és 2009. július 5-ig lehet értékelni őket. A kategóriánként nyertes alkotások beküldői egy-egy egyedi Fókuszban a Nő! iPod nano (8Gb) készüléknek örülhetnek, ugyanakkor a szervezők minden kategória első 50 pályázójának is szeretnének egy apró ajándékkal kedveskedni. A pályázat lezárását követően is megtekinthetőek maradnak a beküldött alkotások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb rokon Fekete Dávid rejtélyes családjában

Szerencse, hogy most bukkant fel Fekete Dávid húga, mert az énekes épp az imént fejezte be első… Tovább olvasom